Sport

Steaua nu renunță la promovarea în Liga 1: “Depunem dosarul de licențiere, mergem la TAS dacă va fi refuzat!”

Oficialul celor de la CSA Steaua, Iulian Miu, amenință FRF și LPF cu procese la TAS în cazul în care echipa nu va putea promova în Casa Pariurilor Liga 1.
20.03.2022 | 16:41
Steaua nu renunta la promovarea in Liga 1 Depunem dosarul de licentiere mergem la TAS daca va fi refuzat
CSA Steaua București se află pe loc de baraj în Liga 2. Sursă foto: Facebook CSA Steaua
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat că CSA Steaua nu poate promova în Casa Pariurilor Liga 1, chiar dacă „militarii” se află pe loc de baraj.

Iulian Miu amenință cu procese dacă CSA Steaua nu va fi lăsată să promoveze: „Este dreptul nostru, să judece o instanță superioară!”

Oficialul celor de la CSA Steaua nu se lasă și anunță că va face tot ce îi stă în putință pentru ca roș-albaștrii să fie lăsați să joace în Casa Pariurilor Liga 1 dacă băieții lui Oprița vor reuși să promoveze pe teren.

ADVERTISEMENT

Iulian Miu îi amenință pe cei de la FRF și LPF că CSA Steaua va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de Lausanne: “Pregătim dosarul pentru licența de liga 1 și îl vom vedea. Să vedem și noi care este decizia. În cazul în care va fi refuzat, eu voi insista să mergem la TAS. Este dreptul nostru, să judece o instanță superioară!”.

Principalul argument al lui Miu este faptul că mai mult de jumătate dintre echipele din Casa Pariurilor Liga 1 sunt finanțate cu bani publici: „Până la urmă, peste 60 la sută dintre echipele din România sunt susținute din bani de la buget. Și noi avem și alte surse de finanțare. Avem sponsori importanți, obținem bani și din vânzarea de bilete”, a declarat Iulian Miu pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Suporterii de la Peluza Sud, acuze pentru MApN și conducerea CSA Steaua: „Când readucem cel mai galonat club în prima ligă?”

Asociația Steliștilor 1947 a făcut un apel disperat la adresa conducerii clubului CSA Steaua și MapN pentru a face toate demersurile pentru promovarea echipei.

„Conform Federația Română de Fotbal: “Steaua nu are drept de promovare, locul acesteia în cazul în care se va clasa pe o poziție de promovare directă (primele două locuri) sau de baraj (locurile 3-4) va fi luat de următoarea echipă clasată cu drept de promovare”.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, deși mereu au promis că există soluții, nici unul dintre comandanții clubului Steaua (Petrea, Bixi Mocanu, Hîncu, Bichir) sau managerii secției de fotbal nu a venit cu opțiuni concrete.

Steaua își va depune dosarul de licențiere până pe 31 martie 2022, dar puțin probabil ca, în această perioadă scurtă, Legea Sportului să se schimbe sau ca LPF să se desființeze.

ADVERTISEMENT

Steaua a arătat că poate juca sportiv în prima ligă, de ce trebuie să mai pierdem alți ani în Liga 2?Ministerul Apărarii, Steaua București, când readucem cel mai galonat club de fotbal din România în prima ligă? VREM STEAUA ÎN A! #vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă”, se anunță în comunicatul AS47.

ADVERTISEMENT
Tags: