Sport

Iulian Teodosiu, prima reacție după ce a ratat o medalie la JO: ”Îmi trebuie mai multă încredere”

Iulian Teodosiu se luptă mâine, 24 iulie, pentru medalie la Jocurile Olimpice.
24.07.2021 | 11:38
Iulian Teodosiu prima reactie dupa ce a ratat o medalie la JO Imi trebuie mai multa incredere
ADVERTISEMENT
24-07-2021
08:38

Iulian Teodosiu, explicații după ce a ajuns în optimi

Scrimerul Iulian Teodosiu, care a fost eliminat în optimile probei de sabie masculin de la Jocurile Olimpice, consideră că dacă ar fi avut mai multă încredere în el rezultatul ar fi fost mult mai bun.

”Am muncit foarte mult pentru concursul ăsta. În ultima perioadă au început să meargă lucrurile mult mai bine, am prins mai multă încredere în mine, dar se pare că nu este suficient. Îmi trebuie și mai multă încredre.

A fost și situația cu pandemia, am avut puține concursuri, nu am putut să-mi testez foarte bine abilitățile. Am fost motivat pe tot parcursul concursului, însă cred că pe viitor îmi trebuie puțin mai multă încredere în forțele proprii”, a declarat Teodosiu pentru Radio România.

Iulian Teodosiu a produs marea surpriză în primul tur al competiției, trecând cu 15-13 de de favoritul numărul 3, italianul Luca Curatoli. Însă, în optimi, românul a cedat în fața altui italian, Enrico Berre, favoritul numărul 13, scor 12-15.

Sabrerul se află la prima participare din carieră la Jocurile Olimpice, unde a obținut calificarea după trei dueluri câștigate în calificările de la Madrid.

Iulian a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK și a spus care sunt gândurile sale înainte de cea mai importantă competiție din viața lui.

ADVERTISEMENT

Iulian Teodosiu, în luptă pentru medalie la Jocurile Olimpice

Iulian Teodosiu este unul dintre primii români care intră în luptă pentru medalie la Jocurile Olimpice. Alături de Iulian, la proba de scrimă, va mai participa și Ana Maria Popescu. Tot mâine, 24 iulie, va concura și Laura Georgeta Ilie, la proba de puşcă aer comprimat 10 m.

Iulian Teodosiu a vorbit pentru FANATIK înainte de a pleca la Tokyo și a spus care sunt gândurile sale înaintea competiției: „Mi-am propus să merg acolo și să dau tot. Nu o să spun acum că mă duc și iau medalie, dar cu siguranță nu vreau doar să bifez prezența și atât. Vreau să fac meciuri bune și să dau tot pe planșă, indiferent de adversar.

ADVERTISEMENT

Vă dați seama, vor fi cei mai buni din lume acolo. La Jocurile Olimpice nu are cum să fie altcumva.

Dar nu îmi este frică de niciunul dintre ei, poate lor să le fie frică de mine (râde). Nu, acum serios vorbind, o să merg cu încredere la Jocurile Olimpice și voi da tot ce am mai bun, să reprezint România cât mai bine”.

ADVERTISEMENT

De altfel, doar el și cu Ana Maria Popescu sunt singurii scrimeri români de la Jocurile Olimpice: „Nu știu ce să zic. Într-adevăr, nu ne-am calificat cu echipele la Jocurile Olimpice cum s-a întâmplat la alte ediții, însă cred că și pandemia a avut un rol și a creat alte probleme.

Eu pot să vorbesc despre partea de sabie. Știu că se muncește foarte mult, din păcate nu ne-am calificat cu echipa, dar asta este situația în acest moment”.

ADVERTISEMENT

„Lockdown-ul m-a ajutat!”

Iulian Teodosiu a vorbit și despre startul pandemiei, când lumea învăța cu adevărat ce înseamnă măsuri de lockdown. Totuși, spre deosebire de majoritatea românilor, Iulian s-a bucurat de pauză forțată creată de pandemia de COVID-19.

„Ca să fiu sincer, pe mine lockdown-ul m-a ajutat. Îmi reveneam după o accidentare și pot să spun că m-a avantajat.

Am avut timp de recuperare, timp să reintru în formă și să lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice, ceea ce s-a și întâmplat”, a mai spus Iulian Teodosiu pentru FANATIK.

  • 26 de ani este vârsta lui Iulian Teodosiu
ADVERTISEMENT