Life

Iuliana Beregoi face o adevărată avere din social media! De ce nu își postează videoclipurile muzicale pe propriul ei canal de YouTube

Iuliana Beregoi a făcut și face în continuare bani frumoși din vizualizările de pe YouTube. Artista iubită de mai toți adolescenții de la noi a câștigat dintr-o singură piesă aproape 400.000 de lei!
10.08.2022 | 16:02
Iuliana Beregoi face o adevarata avere din social media De ce nu isi posteaza videoclipurile muzicale pe propriul ei canal de YouTube
Iuliana Beregoi face bani frumoși din vizualizările clipurilor sale de pe Youtube
ADVERTISEMENT

Iuliana Beregoi are un succes colosal, însă cum se traduce acesta din punct de vedere financiar? Basarabeanca a reușit să cucerească România cu hiturile sale, încă dinainte să împlinească 18 ani!

Iuliana Beregoi nu-și postează clipurile pe propria ei pagină de YouTube

Acum, că este majoră, tânăra are în plan proiecte și mai ambițioase. Ba chiar, în ziua în care a împlinit vârsta de adult a scos o melodie care face furori în mediul online, „18 ani”

ADVERTISEMENT

Din pagina personală de Youtube, unde se bucură de aproape un milion de abonați, artista nu face extrem de mulți bani. Conform datelor consultate de FANATIK, vedeta ajunge să câștige, în medie, 804 dolari pe videoclip, pe pagina de vlogging. Vorbim despre aproximativ 3.860 de lei.

Videoclipurile la care are cele mai multe vizualizări, în schimb, nu sunt postate pe pagina ei, ci pe a casei de producție care se ocupă de artistă.

ADVERTISEMENT

Piesa „Cum sună liniștea”, de exemplu, are 20 de milioane de vizualizări, se regăsește pe canalul de Youtube Mixton Music pentru care, conform calculelor făcute de FANATIK, ar fi încasat 37.000 de dolari, adică peste 177.000 de lei. Același lucru este valabil cazul tuturor pieselor sale. Pe canalul oficial al cântăreței, artista postează în special making-of-urile producțiilor sale muzicale, dar și anumite instantanee din viața ei.

FANATIK a deslușit situația financiară a artistei și a aflat cine deține, până la urmă, drepturile de autor ale pieselor sale, având în vedere că videoclipurile cu zeci de milioane de vizualizări nu se regăsesc pe pagina personală de Youtube a Iulianei Beregoi.

ADVERTISEMENT
Iuliana Beregoi face, în medie, pentru vlogurile sale, doar 804 lei, spre deosebire de canalul Mixtom Music, unde are cele mai multe vizualizări la clipurile muzicale. Foto: influencermarketinghub.com

„Iuliana este cea care deține toate drepturile de autor ale melodiilor”

Ei bine, lucrurile sunt mai simple decât par la prima vedere. E adevărat că există anumite case de producții care dețin și drepturile de autor ale pieselor. Mulți artiști se pot trezi că nu mai au dreptul după o anumită perioadă să-și cânte propriile melodii. Nu este și cazul Iulianei Beregoi.

Vedeta și-a dorit de la bun început ca pagina de Youtube care îi poartă numele să fie una dedicată vlogurilor. De altfel, moldoveanca e cunoscută și ca vloggeriță, dincolo de calitățile ei muzicale.

ADVERTISEMENT

„Iuliana Beregoi este cea care deține toate drepturile de autor ale melodiilor, chiar dacă piesele sunt postate pe canalul Mixton Music. Pagina ei este doar pentru vloguri”, au transmis reprezentanții casei de producție pentru FANATIK.

Peste 376.000 de lei obținuți doar din vizualizările de la „Vina mea”

Revenind la câștigurile financiare ale artistei din vizualizările de pe YouTube (excluzând, așadar, celelalte proiecte, contracte plus banii din concerte), trebuie spus că, deși ar împărți banii cu casa de producție, Iuliana are ieși în continuare în mare avantaj.

Cel mai vizualizat clip al Iulianei este „Vina mea”, lansat în anul 2016, când încă era minoră, are 42 de milioane de vizitatori unici. Doar pentru aceasta melodie, potrivit calculelor noastre, muziciana ar fi primit de la YouTube 78.314 dolari americani (peste 376.000 de lei).

Iuliana Beregoi și veniturile estimate din Tiktok. Foto: nfluencermarketinghub.com

Doar că… tânăra originară din Orhei, Republica Moldova, câștigă destul de bine și din Tiktok! Profilul ei de pe rețeaua de socializare are peste 2,6 milioane de urmăritori. Pentru fiecare postare pe care o face pe Tiktok, Iuliana ar primi între 1.500 și 2.600 de dolari.

Iuliana are parte și de câteva reușite personale, dincolo de cariera muzicală. Beregoi a obținut recent permisul de conducere, după ce, de ziua ei, și-a făcut cadou o mașină marca Porche, estimată la peste 60.000 de euro.

„Am luat examenul, din a doua. Din prima l-am picat. Nu contează. L-am luat din a doua. Sunt super fericită. Merg să-mi fac poza pentru carnet”, a scris Iuliana Beregoi pe contul ei de Instagram, mândră de noua ei realizare.

ADVERTISEMENT