Sport

Iuliu Mureșan a început cu stângul mandatul la Dinamo. Eroarea care îi poate aduce suspendarea

Noul administrator special al „câinilor” a comis o eroare care l-ar putea costa scump. Regulamentele FRF prevăd nu doar o amendă uriașă, ci și suspendarea.
07.07.2021 | 21:15
Iuliu Muresan a inceput cu stangul mandatul la Dinamo Eroarea care ii poate aduce suspendarea
ADVERTISEMENT

Văzut ca un salvator de fanii-acționari din DDB, Iuliu Mureșan le-ar putea aduce noi probleme dinamoviștilor. Asta pentru că numirea sa în funcția de administrator special contravine regulamentelor de ordine interioară ale Federației Române de Fotbal.

Concret, Gsp.ro anunță că fostul președinte al CFR-ului deține în continuare 0,002% din acțiunile clubului CFR Cluj și riscă pe cale de consecință, nu doar o amendă uriașă, ci și suspendarea din fotbal.

ADVERTISEMENT

Potrivit articolului 60 din Regulamentul Disciplinar al FRF, „persoana care, direct sau indirect, deține acțiuni sau o funcție de conducere la mai mult de un club participant în competițiile organizate de FRF/LPF/AJF, se sancționează cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal până la încetarea motivelor de sancționare și penalitate sportivă de la 50.000 la 100.000 de lei”.

Iuliu Mureșan se află într-un conflict de interese după numirea la Dinamo și riscă să fie suspendat

Numirea lui Iuliu Mureșan în funcția de director executiv încalcă, totodată, articolul 3 din ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), conform căruia structurile sportive şi oficialii acestora trebuie să se conformeze următoarelor reguli:

ADVERTISEMENT
  • un acţionar la un club organizat ca societate comercială sportivă pe acţiuni nu are dreptul de a fi acţionar sau de a deţine oricare funcţie/calitate în cadrul unui alt club;
  •  un oficial al unui club nu are dreptul să deţină acţiuni sau să ocupe o altă funcţie la un alt club

Întrucât este în continuare deținătorul unui procent de 0,002% din acțiunile clubului CFR Cluj, noul administrator special al lui Dinamo se află într-un conflict de interese și riscă suspendarea. În plus, ar putea primi o amendă de până la 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Am venit fără nicio reținere, Dinamo e un club atractiv. Am fost căutat deja de jucători și de impresari”

În altă ordine de idei, Iuliu Mureșan și-a început oficial mandatul la Dinamo și s-a declarat extrem de optimist în privința șanselor ca echipa să scape cât mai curând de problemele care o macină. Ba chiar l-a convins pe antrenorul Dusan Uhrin să rămână la echipă și susține că a fost contactat deja de jucători dispuși să îmbrace tricoul alb-roșu.

Acest proiect al fanilor din DDB este fantastic. DDB are un rol foarte important. A făcut ceva fantastic, pe care l-am văzut în Spania și Portugalia. Dinamo are foarte mulți suporteri în țară. Dinamo este un club foarte important și s-a văzut asta când suporterii au devenit principalii susținător.

ADVERTISEMENT

Nu veneam dacă nu aveam parte de sprijinul DDB. Dacă fanii nu mă voiau, nu aș fi venit. Ar fi fost foarte dificil, nu mi-ar fi plăcut să fiu huiduit. Cel mai mult a contat când am fost sunat de cineva din DDB și mi-a zis că fanii s-ar bucura dacă aș accepta. De aceea am venit fără nicio reținere. DDB a fost factorul esențial.

Va trebuie să organizăm clubul, să evaluăm lotul, să vedem cine vrea să plece, ce oferte sunt. Mai e și problema legată de restricția la transferuri, care ne încurcă. Dar sperăm ca azi sau mâine să primim o veste bună și să putem face transferuri.

Dinamo e un club atractiv, am fost căutat deja de jucători și de impresari. Sunt jucători interesați să vină la Dinamo. Zilnic mă sună jucători și impresari, dar nu le pot spune nimic.

Așteptăm să vină decizia de la TAS pentru a putea aduce jucători,. Au fost precedente și sperăm să primim o decizie favorabilă. Dacă vine decizia în seara asta, putem vorbi cu jucătorii și despre plecări.

CFR ar putea să ne ajute. Am avut ceva discuții. Dacă se ridică restricția, vom aduce jucători. Poate de la CFR Cluj, poate de la Astra. Vom aduce jucători care să ne ajute”, a explicat noul administrator special al „câinilor”.

ADVERTISEMENT