Iuliu Mureşan, anti Petrescu: “Nu a fost un arbitraj tendeţios cu FCSB!”

Mirela Apostol   
în Casa Pariurilor Liga 1
30/04/2018, 14:11
Iuliu Mureşan, anti Petrescu: “Nu a fost un arbitraj tendeţios cu FCSB!”
Fază din meciul FCSB - CFR Cluj, de pe Arena Naţională

Iuliu Mureşan şi-a contrazis antrenorul, după ce Dan Petrescu declarase că arbitrul “i-a ciupit” pe tot parcursul meciului FCSB – CFR Cluj 1-1.

Oficialul echipei din Gruia este de părere că singura greşeală comisă de către centralul Istavn Kovacs a fost acordarea loviturii libere, după căderea lui Florin Tănase în apropierea careului, pe care acesta o cataloghează drept simulare. Mai mult, acesta a dat asigurări că Dan Petrescu va rămâne la CFR Cluj şi din sezonul următor:

Iuliu Mureşan: “Nu ne-am pierdut speranţa”

“Din păcate s-a întâmplat de patru ori să fim egalaţi în playoff. Cu Steaua a fost de ambele ori dramatic. Parcă este un blestem că nu reuşim să ţinem un rezultat în ultimele minute ale partidei. Acest lucru afectează poziţia noastră în clasament şi numarul de puncte. Ne afectează şi psihologic. Nu avem ce să reproşăm echipei, au luptat extraordinar, în repriza a doua am fost peste Steaua, chiar dacă am luat gol. I-am obligat să joace defensiv, nu i-am lăsat să-şi facă jocul de pase, au trimis mingi lungi fără succes. A fost eroarea aia când Planic a reuşit să înscrie pe fondul unei mari erori de poziţionare a jucătorilor noştri. Ne-a surprins puţin apariţia lui acolo. E frustrare mare, dar la fotbal trebuie să mergem înainte. E presiune mare pentru că e lupta directă la titlu. Steaua are două puncte avans, sunt importante, dar mai sunt 3 partide şi nu ne-am pierdut speranţa.

Nu pot reproşa nimic nici jucătorilor nici antrenorului. A făcut o mutare defensivă, era logic să facă asta pentru a întări apărarea, din păcate nu ne-a ieşit. Kovacs a arbitrat foarte bine, A fost o singură greşeală, acea lovitură liberă la Tănase, care simulează de multe ori şi obţine faulturi foarte uşor în careu şi pe lângă. N-a fost fault, dar noroc că Budescu nu a înscris. Această greşeala nu a influenţat rezultatul.

Nu ştiu cum a simtit Dan Petrescu de acolo, dar mie nu mi s-a părut arbitraj tendenţios, a fost un arbitraj bun, rezultatul nu a fost influenţat. Dan Petrescu rămâne 100%. Nu a avut obiectiv câştigarea campionatului. Obiectivul era să intrăm în playoff, echipa e nouă şi am avut mari emoţii la începutul campionatului. Petrescu prin experienţa şi munca sa ne-a adus să ne luptăm umăr la umăr cu Steaua. Dacă nu erau mici greşeli în playoff puteam să fim cu câteva puncte, să ne detaşăm în campioni. Dan Petrescu a făcut treabă extraordinară şi nu putem decât să-i mulţumim. Încă mai putem câştiga titlul, eu nu pun problema unei despărţiri.

Sincer, nu mă aştept ca Steaua să fie depunctată. Acel demers l-am făcut în sensul în care trebuie făcut ceva ca anumite comportamente şi declaraţii să dispară. Mă uit la fotbalul internaţional, în campionatele mari ale Europei şi nu văd niciodată asemenea circ”, a spus Iuliu Mureşan la PROX.

Închide ×