Fotbal intern

Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj: “Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu ?” EXCLUSIV

13.05.2019 | 15:01
Iuliu Muresan bucuros pentru titlul castigat de CFR Cluj Meritul meu e cam ca si al lui Dan Petrescu  EXCLUSIV
Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu ?

CFR Cluj a câştigat al doilea titlu consecutiv în Liga 1 Betano. Ardelenii au învins cu 1-0 pe Universitatea Craiova, în penultima etapă din play-off şi şi-au asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de final. Este primul titlu dintre cele 5 câştigate de CFR Cluj fără Iuliu Mureşan, fostul preşedinte al clubului, plecat în luna octombrie a anului trecut de la club. 

Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj: “Sunt mândru de această echipă!”

Fostul preşedinte al lui CFR Cluj a vorbit pentru FANATIK de titlul câştigat de echipa lui Dan Petrescu spunând că s-a bucurat mult de reuşita ardelenilor, deşi este primul trofeu câştigat fără el într-o funcţie de conducere a clubului: “Sigur că m-am bucurat, cum să nu mă bucur? CFR Cluj a meritat acest titlu şi cred că am şi eu un merit, pentru că am plecat la 1 octombrie. Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu, cel care a venit pe final de sezon, după ce s-au schimbat 3 antrenori. Sunt mândru de această echipă şi fără lipsă de modestie, cred că eu şi Arpy Paskany am creat un climat de performanţă la CFR Cluj.

Am reuşit să creştem încet-încet nivelul, am făcut stadion şi am făcut o echipă de câştigători. S-au câştigat 12 trofee, au fost 3 calificări în grupele Champions League. Eu cred că această echipă este pe un drum bun pentru că s-a creat acolo o mentalitate de performanţă. Când vii la CFR Cluj şi vezi vitrina plină de trofee eşti motivat să câştigi. Cu această mentalitate vin şi jucătorii şi antrenorii. În plus, mai sunt şi fotbalişti experimentaţi ca Deac, Culio sau Camora care le insuflă această mentalitate fotbaliştilor mai tineri”, a spus Iuliu Mureşan pentru FANATIK.

Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu ?
Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu ?

CFR Cluj se califică în grupele europene? “Va fi foarte greu”

Iuliu Mureşan este de părere că pentru CFR Cluj va fi foarte greu să prindă grupele competiţiilor europene în acest sezon: “Noi am profitat de două ori de calificarea directă în grupele Champions League, în 2008 şi 2010, apoi am reuşit să eliminăm Basel în play-off şi ne-am calificat în grupe. Acum este foarte greu, într-adevăr. CFR Cluj are de trecut patru tururi preliminare pentru a se califica în grupe şi nu este cap de serie nici măcar în primul tur. Vor fi echipe grele, campioane cu o mai mare experienţă în Europa încă din primul tur”, a spus Mureşan.

Fotbalistii de la CFR se bucura dupa castigarea titlului de campioana alaturi de trofeu in urma meciului de fotbal dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, duminica 12 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Iuliu Mureşan, bucuros pentru titlul câştigat de CFR Cluj Meritul meu e cam ca şi al lui Dan Petrescu ?

După plecarea de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan şi-a luat o perioadă de vacanţă, iar în luna aprilie a acceptat postul de directorul executiv de la Hermannstadt. În acest moment, sibienii au 22 de puncte în play-out şi sunt pe locul de baraj.