Sport

Iuliu Mureşan clarifică situaţia de la Dinamo! Ce se întâmplă cu interdicţia la transferuri: „Nu sunt şanse de faliment!”

Iuliu Mureșan a clasificat situația de la Dinamo.
08.07.2021 | 20:40
Iuliu Muresan clarifica situatia de la Dinamo Ce se intampla cu interdictia la transferuri Nu sunt sanse de faliment
ADVERTISEMENT

Directorul executiv al lui Dinamo a vorbit despre situația „alb-roșilor”, anunțând un mesaj puternic pentru fani, și anume că echipa nu va falimenta.

Iuliu Mureșan a anunțat și media salarială pe care vrea să o aibă Dinamo, și anume de 5.000-6.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan a clarificat situația de la Dinamo

Iuliu Mureșan a clasificat situația de la Dinamo, explicând mai bine situația de la echipă: „La Dinamo insolvența e mai grea decât la CFR Cluj. Nu se joacă al treilea meci amical, am avut discuții cu jucătorii individual și am aflat problemele tuturor.

Le-am notat și vedem ce putem rezolva. În primul rând, problemele sunt la bani, jucătorii își cer salariile restante. Nu poți să plătești datoriile din urmă cu insolvența, trebuie să se verifice mai mult.

ADVERTISEMENT

La Mediaș, de exemplu, s-au dat 90% din bani înapoi, depinde. Noi încercăm să atragem resurse și până când se va depune tabelul definitiv, să putem crește procentul, pentru că jucătorii au muncit pentru banii ăștia.

Nu știu ce li s-a promis în trecut, eu nu am promis nimic. Nu e voie să dai niciun salariu din urmă în insolvență. Dacă nu plătești salariile în insolvență, vei intra în faliment”.

ADVERTISEMENT

„Sunt salarii foarte mari, clar de campioana României, pe la 20.000 de euro, chiar nu înțeleg cum sau cine a negociat așa ceva.

Toată ziua facem calcule, primim informații și vrem să vedem dimensiunea exactă a datoriilor.

Puljic a plecat aseară, avea bagajele făcute. Nu pot fi lăsați să plece în insolvență, dar el a plecat. Sunt sfătuiți, dar e riscul lor, se pot lua măsuri împotriva celor care pleacă așa. Bine, străinii au avantajul de a se putea adresa la FIFA. În mod normal nu poți pleca așa.

ADVERTISEMENT

Putem să vindem jucători, dar nu prea avem oferte. Deian Sorescu a avut ofertă în trecut, dar acum nu mai avem nimic”, a mai spus Iuliu Mureșan, la TV DigiSport.

„Media salarială va fi pe la 5.000, 6.000 de euro!”

„Clubul poate să negocieze salariul fiecărui jucător, dacă se pune problema de scăderi salariale, trebuie acceptate de jucători. Ei pot să plece dacă nu sunt de acord cu scăderea salarială, e considerat chiar un câștig financiar pentru club, pentru că pleacă un jucător cu un salariu mai mare.

Pot să mai fie și alte modalități, firma de insolvență poate să negocieze altfel cu jucătorii dacă se împiedică planul de insolvență”, a continuat Iuliu Mureșan.

„În primele etape nu cred că echipa va arăta bine, dar există și o suspendare la transferuri, care a fost contestată și dacă avem câștig de cauză, putem să aducem alți fotbaliști la salarii mai bune. În seara asta sau mâine vom primi răspunsul.

Pe la 5-6000 de euro vrem să avem media salarială, sunt multe echipe care au jucat bine și așa. Nu cred că sunt șanse să intre Dinamo în faliment, la experiența pe care o am eu și firma de insolvență. Nu vom lăsa echipa să falimenteze.

Se cheltuiau mulți bani inclusiv la echipa a doua și la alte contracte comerciale. Lucrurile sunt în derulare și nu pot să răspund concret chiar la toate întrebările”, a mai spus directorul executiv al lui Dinamo.

„Domnul Mureșan e prea optimist!”

Bogdan Stelea a comentat spusele lui Iuliu Mureșan și consideră că jucătorii sunt cei care contează cel mai mult la un club, nu e de acord cu ce a declarat Iuliu Mureșan, despre care a spus că este optimist:

Jucătorii sunt cei mai importanți, când echipa s-a salvat lor li s-au făcut niște promisiuni. Fă ceva să îți respecți promisiunile făcute, după mai vorbești cu ei. Nu poți să condamni jucători cu familie acasă, nu poți să le pui pumnul în gură și să îi ameninți că dacă nu respectă, li se vor întâmpla lucruri.

Domnul Mureșan e optimist când spune că doar în primele etape vor fi probleme. El trebuie să facă ceva ca să respecte ce s-a promis înainte, dacă nu vor fi probleme mari”.

ADVERTISEMENT