Sport

Iuliu Mureșan dă de pământ cu jucătorii lui Dinamo după înfrângerea cu FC Voluntari: „Unii sunt foști fotbaliști!”

Dinamo a pierdut din nou în deplasare în Liga 1, de data aceasta pe terenul lui FC Voluntari, prilej pentru administratorul special Iuliu Mureșan să îi critice vehement pe jucătorii lui Mircea Rednic
23.11.2021 | 08:27
Iuliu Muresan da de pamant cu jucatorii lui Dinamo dupa infrangerea cu FC Voluntari Unii sunt fosti fotbalisti
ADVERTISEMENT

Dinamo a început prost returul sezonului regulat, cu un nou eșec, 1-2 pe terenul lui FC Voluntari, deși echipa lui Mircea Rednic a fost cea care a deschis scorul și a arătat mult mai bine decât în precedentele dispute de pe teren străin din actualul sezon.

Unul dintre vinovații principali ai înfrângerii a fost fundașul dreapta austriac Petar Gluhakovic, titularizat în premieră de Mircea Rednic, care a greșit la ambele goluri ale ilfovenilor, printre cei care l-au criticat fiind chiar și coechipierii, în frunte cu Gabriel Torje.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan pune tunurile pe jucătorii lui Dinamo după înfrângerea cu FC Voluntari: „Sunt datori față de club și de fani”

Din punct de vedere sportiv, lucrurile încep să se așeze pe un făgaș normal la Dinamo. Clubul a lansat un nou program menit să suplimenteze bugetul, planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunal, echipa a scăpat de depunctare, lucruri care sunt dătătoare de speranță pentru viitor.

În plans sportiv, însă, situația se complică, mai ales după o nouă înfrângere suferită în Liga 1, pe terenul lui FC Voluntari, în etapa a 16-a: echipa lui Mircea Rednic rămâne penultima în clasament, cu doar 8 puncte, iar retrogradarea începe să amenințe din ce în ce mai serios.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, la finalul partidei cu ilfovenii, administratorul special Iuliu Mureșan a avut un disurs dur la adresa jucătorilor antrenați de Mircea Rednic, pe care îi consideră principalii vinovați de situația grea în care a ajuns Dinamo.

„E un deja-vu la Dinamo, din păcate. Până acum, se întâmpla de multe ori ca în minutul 20 să fie 2-0 pentru adversar. De data asta, am condus noi, dar pe o scădere a nivelului de joc am luat primul gol. După aceea, am luat și al doilea gol. Cei care sunt datori sunt jucătorii. Administrația a reușit să dea salariile la zi, un lucru care nu e normal în Liga 1, am reușit să deblocăm transferurile, azi s-a aprobat planul de reorganizare și am scăpat și de depunctarea de 9 puncte.

ADVERTISEMENT

Fără punctele alea, eram la -1 și poate nu mai aveam nicio șansă. Cei care sunt foarte datori față de club, față de fani, față de meseria lor sunt fotbaliștii. Nu-mi place să critic, dar nu e acea stare de spirit pentru obținerea victoriei. E și un blocaj mental după atâtea meciuri fără puncte, cred că ultima victoria a fost prin 2 august, deci sunt atâtea luni de când nu s-a obținut o victorie.

Sunt niște cifre foarte proaste, foarte dezonorante pentru noi și fotbaliști. Ei ar trebui să fie cei care să se lupte în teren, să conteze mai mult și să aducă puncte. Am adus 8-9 jucători, a venit Mircea Rednic, a mai adus 5 jucători și totuși nu se schimbă nimic în teren și la echipă. Sunt îngrijorat și foarte nemulțumit”, a declarat Iuliu Mureșan la finalul partidei FC Voluntari – Dinamo.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan: „Refuz să cred că e lipsă de valoare”

Oficialul dinamovist consideră că jucătorii se exprimă mult sub valoarea lor individuală, le lipsește dorința de a câștiga, cel mai probabil fiind vorba de un blocaj mental. El speră să vadă o schimbare în bine cât mai repede posibil, pentru că situația în care a ajuns clubul „alb-roșu” este un critică.

„Sper că se vor îndrepta lucrurile, deși, la un moment dat, azi am jucat mult mai bine, am avut ceva ocazii, dar ne-am tăiat. Am avut și pauza de două săptămâni. Deși Voluntari e echipă bună, așteptam măcar un egal, dar se pare că m-am înșelat. Ce pot să zici când avem numai 8 puncte și ultima victorie în 2 august? Pot să-i laud? Nu administrația are cea mai mare vină pentru că noi am obținut niște succese.

Nu cred că nu vor, n-au de ce să nu-și dorească să câștige. E un blocaj și mental, dar nu numai asta. Eu refuz să cred că e lipsă de valoare a lotului, eu cred că echipa joacă mult sub valoarea individuală a jucătorilor. Poate unii sunt foști jucători. Sunt multe de analizat și încerc să mă abțin. Lipsesc multe, acea dorință de a câștiga, acea îndârjire pentru balon. Suntem o echipă fără vlagă și destul de moale.

Nu putem să aducem 100 de jucători. E foarte greu să-i omogenizezi. Am sperat ca această pauză să aducă o schimbare. Acum sperăm ca după vacanța de iarnă, dar să nu fie prea târziu. Sigur va fi o schimbare în pauza de iarnă. Tot sperăm că la următoarea pauză, însă trebuia azi. Mircea Rednic pregătește foarte bine echipa, antrenamentele sunt frumoase, e o atmosferă foarte bună, dar când să ne dăm examenul nu mai trecem.

Eu zic că deja e alarmantă situația, dar nu e pierdută. Trebuie să muncim în continuare, să ne omogenizăm și să vină un declic. Eu sper să fie etapa viitoare, când trebuie să câștigăm. Sperăm să jucăm ca în prima repriză de azi și poate vom câștiga”, și-a încheiat Iuliu Mureșan discursul,

ADVERTISEMENT