Sport

Iuliu Mureșan a vrut să își dea marți demisia! Toate culisele șocului la vârf de la Dinamo. Exclusiv

Lui Iuliu Mureșan i-a ajuns cuțitul la os. Directorul executiv al lui Dinamo abia mai rezistă în Ștefan cel Mare, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că oficialul a vrut să își dea demisia după eșecul de la Botoșani.
08.02.2022 | 22:04
Iuliu Muresan a vrut sa isi dea marti demisia Toate culisele socului la varf de la Dinamo Exclusiv
Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Marți, 8 februarie, la o zi distanță de la încă o umilință suferită de Dinamo, 0-4, cu FC Botoșani, clubul din Ștefan cel Mare a stat pe un butoi cu pulbere. Cu o serie de cinci înfrângeri consecutive în Casa Pariurilor Liga 1, roș-albii au fost la un pas să rămână fără președinte.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Iuliu Mureșan a vrut să își dea demisia de la Dinamo. Oficialul în vârstă de 68 de ani este dezamăgit total de întreaga situație în care se află roș-albii, locul 15 în Casa Pariurilor Liga 1, cu 12 puncte, 11 mai puține decât prima poziție de baraj.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Mureșan este nemulțumit atât de jocul echipei și de transferurile făcute în această iarnă, 18 la număr, cât și de antrenorul Flavius Stoican, care nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Șoc în Ștefan cel Mare! Iuliu Mureșan a vrut să își dea demisia de la Dinamo din cauza suporterilor

Din informațiile noastre, Iuliu Mureșan este extrem de afectat și de atitudinea pe care o au fanii dinamoviști. Ultrașii îl contestă vehement pe președinte și chiar au creat o petiție împotriva sa. Suporterii îl consideră principalul vinovat pentru din ce în ce mai bine conturata retrogradare a „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Un fan cu ștate vechi al grupării din Ștefan cel Mare, Vasile Sîrbu, care este stabilit în Suedia, a deschis pe site-ul petitieonline.com o petitie cu titlul „Demisia d-lui Mureșan de la FC Dinamo”.

„Orice scuze am încerca să găsim, așa nu se mai poate! Dacă acest domn nu își asumă greșelile, atunci trebuie să încercăm noi să-l stimulăm! Semnați aici. Vasile Sîrbu, dinamovist din 1969!”, a transmis cel care a redactat petiția.

ADVERTISEMENT

În 48 de ore, petiția a strâns 36 de semnături și un val de critici la adresa lui Mureșan: „E incompatibil cu Dinamo”, „M-am săturat de umilințe”, „Pentru incompetență”, „A distrus echipa și șansele de salvare, de evitare a retrogradării prin transferuri”, au fost câteva dintre nemulțumirile fanilor care au semnat petiția și care vor plecarea președintelui.

Cine l-a convins pe Mureșan să rămână în Ștefan cel Mare

Dezamăgit de atacurile îndreptate împotriva sa și de faptul că e arătat cu degetul pentru posibila pată neagră pe care o poate lăsa pe istoria lui Dinamo, prima din cei 74 de ani de existență, Iuliu Mureșan era hotărât să își depună demisia și să plece la Cluj.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că omul care l-a întors din drum pe Mureșan a fost Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo. Cei doi au purtat o discuție de aproximativ patru ore, în urma căreia președintele a decis să își păstreze funcția, cel puțin până la finalul sezonului regulat.

Roș-albii mai au de jucat șase meciuri extrem de grele înainte de startul play-out-ului, cu U Craiova, UTA Arad, Gaz Metan Mediaș, Rapid, Sepsi și CFR Cluj.

Iuliu Mureșan, la a doua tentativă de demisie

Așadar, președintele, care scria istorie cu CFR Cluj în grupele UEFA Champions League, are viață din ce în ce mai grea la Dinamo. Oficialul nu este la prima tentativă de a își da demisia în mandatul pe care îl are în Ștefan cel Mare.

În luna decembrie 2021, după ce Dinamo, care era antrenată de Mircea Rednic, a încheiat anul cu două înfrângeri, 1-2 cu CS Mioveni și 0-2 cu Farul, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate intențiile președintelui de a pleca de la conducerea „câinilor roșii”. Până la urmă s-a râzgândit, ba chiar a decis să îl demită pe Rednic.

„Eu nu pot să asist la distrugerea lui Dinamo, nu mi s-a părut o variantă bună pentru situația în care se află clubul”, și-a motivat, atunci, Mureșan, decizia de a continua în Ștefan cel Mare.

  • 3 victorii, 3 egaluri și 18 înfrângeri a înregistrat până acum Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT