Sport

Iuliu Mureșan, mesaj clar pentru jucătorii lui Dinamo: „Nu o să îi mint niciodată!” Ce se întâmplă cu Dusan Uhrin

Iuliu Mureșan e noul președinte al lui Dinamo, iar oficialul a încercat să îi liniștească pe jucătorii lui Dinamo și a explicat că va fi foarte transparent și va comunica tot timpul cu ei. Fostul președinte al lui CFR Cluj a vorbit și despre situația lui Dusan Uhrin.
06.07.2021 | 12:12
Iuliu Muresan mesaj clar pentru jucatorii lui Dinamo Nu o sa ii mint niciodata Ce se intampla cu Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Dinamo are în sfârșit un nou președinte! Artizanul creării echipei lui CFR Cluj care a dominat ani de zile campionatului României și care i-a scos pe clujeni din insolvență, a semnat cu alb-roșii și are un plan clar pentru a salva clubul.

Iuliu Mureșan va face astfel din nou echipă cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar cu care a lucrat și în Gruia. Noul șef din Ștefan cel Mare a oferit mai multe declarații la Pro X, unde a vorbit despre planurile sale pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan e surprins de cum a fost primit la Dinamo: „Nicăieri nu am fost așa dorit!”

Se pare că Iuliu Mureșan a reușit să îl convingă pe Dusan Uhrin să continue în Ștefan cel Mare, deși antrenorul ceh voia să plece de la Dinamo, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Oficialul a declarat că se va implica foarte mult în viața sportivă a echipei și nu se va ocupa doar de munca de birou și partea administrativă: „Mi-am făcut lista deja. M-am văzut la două noaptea cu Dusan Uhrin. Stilul meu e să particip aproape la toate antrenamentele și la toate meciurile și oricând mă poate aborda orice jucător.

Mureșan a fost așteptat în Ștefan cel Mare ca un adevărat „Mesia” și a fost foarte surprins de acest lucru. Noul administrator special din Ștefan cel Mare îi asigură pe jucători că îi va ajuta cu tot ce îi va sta în putere și nu le va face promisiuni pe care nu le poate îndeplini: „Multe se vor rezolva la fața locului, iar dacă nu se poate, voi rezolva în câteva zile. Jucătorii așteptau un interlocutor și o persoană de încredere cu care să poată să discute. Cred că nicăieri nu am fost așa dorit.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea va rămâne în continuare apropiat de Dinamo și va colabora cu noua conducere, iar Iuliu Mureșan anunță revenirea la antrenamente și cel puțin un meci amical: „Jucătorii se antrenează foarte bine și nu s-a mai pus problema. O să vorbesc cu Dusan să stabilim și un amical. Am vorbit mai puțin cu domnul Nicolae Badea. Am mare încredere în el și e foarte implicat. Ne bazăm pe dânsul”.

Iuliu Mureșan l-a convins pe Dusan Uhrin să continue la Dinamo

Iuliu Mureșan a declarat că Dusan Uhrin va continua la Dinamo, după ce a avut o lungă discuție cu antrenorul ceh, care s-a întins pe durata a peste două ore, până târziu în noapte: „L-am rugat pe Dusan Uhrin să rămână. Am discutat vreo două ore. Dusan e esențial în continuarea proiectului Dinamo și chiar pentru planul pe care îl facem.

ADVERTISEMENT

Totodată, le promite jucătorilor că își vor primi o parte din bani, iar prioritatea sa este ca jucătorii să fie liniștiți și mulțumiți, în ciuda problemelor financiare grave ale clubului: „Banii vor apărea dacă jucătorii vor rămâne și vor munci. În funcție de banii care vor intra se vor face plăți. Eu nu o să mint niciodată jucătorii și nu o să le fac promisiuni. O să pornim de pe o poziție de încredere”.

Se vor face modificări de către administratorul judiciar, jucătorii se vor înscrie cu sumele pe care le au de primit și se va face un tabel al creditorilor, după care se va face planul de organizare. Principala noastră grijă e să facem plăți și să ieșim din insolvență. Jucătorii sunt prioritatea noastră. O să mai aducem jucători și clar vom rezolvat această problemă. Eu am încredere că se va întoarce domnul Bătineanu.

ADVERTISEMENT

Jucătorii se antrenează foarte bine și nu s-a mai pus problema asta. O să vorbesc cu Dusan să stabilim și un amical. Am vorbit mai puțin cu domnul Nicolae Badea. Am mare încredere în el și e foarte implicat. Ne bazăm pe dânsul”, a declarat noul oficial dinamovist.

Ce a mai declarat Iuliu Mureșan înainte să semneze cu Dinamo

Iuliu Mureșan a confirmat tratativele cu Dinamo încă de acum câteva zile și a recunoscut că nu se teme de această nouă provocare, deși ultima experiență la FC Hermannstadt nu a fost una foarte fericită: „Da, m-am decis, vin! Nu mi-e frică să preiau acest club, cu siguranță îl pot scoate din insolvență. Problema este pe parte sportivă și evident că așteptăm anumite clarificări cu privire la această problemă, cu transferurile”, a spus acesta conform gsp.

Cu toate astea, suporterii lui Dinamo și mai ales cei înscriși în programul DDB au fost îngrijorați că Iuliu Mureșan s-ar fi putut răzgândi și ar putea să nu mai accepte oferta clubului: „70 la sută vin. Mai trebuie să am ceva discuții. Încă nu s-au definitivat toate lucrurile”, a fost declarația contradictorie a lui Mureșan de ieri din Pro Sport.

„Într-adevăr am fost contactat de Dinamo, aștept să se clarifice anumite lucruri, nu îmi e frică să preiau acest club, cu siguranță îl pot scoate din insolvență. Problema este pe parte sportivă și evident că așteptăm anumite clarificări cu privire la această problemă, cu transferurile. E clar că, pentru oricine, Dinamo este un club cu notorietate, un club pe care nu e ușor să-l refuzi. Așteptăm să punem anumite lucruri la punct, să vedem de unde plecăm, și dacă lucrurile vor fi în ordine, cu siguranță voi fi alături de ei”, au fost declarațiile lui Mureșan care anunțau mutarea oficializată în cursul zilei de azi.

ADVERTISEMENT