Sport

Fanatik a aflat cele 7 motive pentru care Mircea Rednic a fost dat afară de la Dinamo! Cum îl tortura pe portarul Plamen Iliev la antrenamente. Exclusiv

Mircea Rednic a fost dat afară de la Dinamo când nu se aștepta nimeni. FANATIK, care a detonat bomba, a aflat și motivele acestei demiteri bruște, nemulțumirile conducerii având „rădăcini” adânci.
22.12.2021 | 22:23
Fanatik a aflat cele 7 motive pentru care Mircea Rednic a fost dat afara de la Dinamo Cum il tortura pe portarul Plamen Iliev la antrenamente Exclusiv
Iuliu Mureșan l-a dat afară pe Mircea Rednic de la Dinamo. FANATIK vă dezvăluie motivele acestei demiteri surprinzătoare. Sursa foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Președintele lui Dinamo, Iuliu Mureșan, l-a demis pe antrenorul Mircea Rednic, așa cum a anunțat în exclusivitate FANATIK, când nu se aștepta aproape nimeni.

În primul rând chiar Mircea Rednic, care a aflat din FANATIK că nu mai este antrenorul lui Dinamo! FANATIK trece în revistă în rândurile următoare motivele acestei decizii surprinzătoare, nemulțumirile conducerii dinamoviste având „rădăcini” adânci.

ADVERTISEMENT

Cele 7 motive pentru care a fost dat afară Mircea Rednic de la Dinamo

Așa cum rădăcini și mai adânci are „războiul” dintre Iuliu Mureșan și Mircea Rednic, așa cum a dezvăluit FANATIK. De „numai” vreo 8 ani… Orice ar spune părțile implicate, a contat în mare măsură și asta. Cum în mare măsură va conta în plecarea antrenorului și suma corectă de bani pe care trebuie să o primească Rednic de la Dinamo, dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Revenind la prezent, primul motiv al demiterii sale ar fi că Mircea Rednic și-ar fi pus în cap aproape toți jucătorii din lot. Conflictual, certăreț, arogant și cu unii jucătorii aduși de el, dar și cu președintele Iuliu Mureșan de multe ori.

ADVERTISEMENT

„Îi reproșez că este foarte negativist, i-a divizat pe jucători, care nu formează o echipă. Dacă jucătorii nu pun umărul, nu formează un grup… e greu”, declara în seara demiterii Iuliu Mureșan.

„Mereu era vina jucătorilor, niciodată a lui, ceea ce nu e chiar așa. Nu și-a revenit… eu am mai vorbit cu el să nu mai spună anumite lucruri la nervi, dar nu se poate abține… se enervează și nu se concentrează”, îl acuza președintele lui Dinamo pe fostul antrenor al „câinilor”.

ADVERTISEMENT

„Nu poți doar să critici jucătorii, pentru că după asta îi pierzi. Jucătorii mi-au trimis mesaje și mi s-au plâns de atmosfera din lot și că sunt doar certați, niciodată apreciați”, își explica decizia Iuliu Mureșan.

Rednic a creat posibililor investitori o imagine de club „sărăntoc” prin banii cu care a ajutat Dinamo

Deși a fost avertizat de mai multe ori de șefi, a tot spus că el a dat bani la personalul de la Săftica, bucătărese, îngrijitori de teren, paznici, la fel și pentru motorina autocarului, ba și pentru inspecția tehnică.

ADVERTISEMENT

Iar declarațiile astea repetate au creat o imagine de club sărăntoc pentru ditamai brandul Dinamo. Conducerea i-a cerut să se autocenzureze, i-a reproșat efectul negativ al unor astfel de declarații asupra eventualilor investitori cu care existau negocieri.

„Cum să aducem noi investitori dacă n-avem nici bani de motorină și asta o spune antrenorul?! Nu mai spune asta, chiar dacă ajuți… Asta trebuie să rămână între noi”, i s-ar fi cerut, cu subiect și predicat, lui Rednic. N-a ținut cont, spune conducerea și acum asta i s-a imputat. Printre celelalte…

Nu le-a dat nicio șansă de „reabilitare” lui Steliano Filip și Cosmin Matei

Alt motiv invocat de șefii lui Rednic pentru demiterea sa a fost faptul că nu le-a dat nicio șansă lui Steliano Filip și Cosmin Matei după ce i-a „executat”.

Cei doi se duseseră, la un antrenament de la Săftica, la Mureșan, aflat la „locul faptei” și i-au transmis că pe Rednic nu-l mai vrea nimeni, vestiarul „nu mai poate respira” și să-l dea afară!

Discuția a fost auzită, nu spunea Prunea că la Săftica și barele porților au urechi?, și ar fi aflat și Rednic de „jalba” lui Filip și Matei. „Execuția” a fost doar o problemă de timp, favorizată puternic de evoluțiile foarte slabe ale celor doi jucători „de bază” din primul „11” dinamovist.

Pe Constantin Nica, pe Cătălin Țîră, pe Deian Sorescu i-a scos Rednic din lot, dar i-a mai reprimit, Sorescu i-a fost impus de Mureșan, în timp ce Filip și Matei au fost „executați” fără „foc de avertizare” și cale de întoarcere.

Nu s-a consultat cu conducerea la niciunul dintre cele 6 transferuri pe care le-a făcut

Altă greșeală imputată de conducere lui Mircea Rednic a fost că nu s-a consultat cu președintele Iuliu Mureșan la niciun transfer pe care l-a făcut. Le-a făcut, cum s-ar zice, peste capul șefului…

Ofensă mare pentru un om de fotbal ca „Doctorul”, cu 20 de ani vechime în fenomen. Care chiar a făcut un pas în spate la un moment dat, după ce a văzut că „Puriul” nu-l mai „consultă” despre jucătorii pe care îi aduce, declarând că din acel moment „mergem pe mâna lui Mircea Rednic, trebuie să-și asume răspunderea transferurilor făcute de el”.

  • 6 jucători a adus Mircea Rednic la Dinamo de la începutul lui octombrie când a preluat echipa: Michael Espinosa (14 octombrie), Nikolaos Kainourgios (27 octombrie), Cătălin Carp (28 octombrie), Marko Nunic (29 octombrie), Petar Gluhakovic (17 noiembrie) și Tomas Vestenicky (19 octombrie)

L-a „umilit” pe portarul Plamen Iliev la antrenamente

Încă un motiv al demiterii ar ține de portarul bulgar Plamen Iliev. Pe care, susțin cei de la Săftica, l-ar fi chinuit, la propriu, chiar l-ar fi umilit deseori. La antrenamente. Cum? Suprasolicitându-l.

Nemulțumit de ieșirile acestuia pe centrări, care s-au dovedit catastrofale în ultimele meciuri (două penalty-uri făcute în același mod, fault în săritură cu adversarul pe el, cu Chindia și cu Mioveni), Rednic l-a „îngropat” în centrări la antrenamente.

Nu zeci, ci sute de mingii venite din extreme a trebuit să prindă Iliev în fiecare ședință de pregătire, ca un învățăcel în ale apăratului. Pleca „legumă” la vestiar. Și tot „prost” era pentru Rednic. Ad literam!

„Așa umilință n-am trăit în viața mea, tortură psihică a fost!”, s-a confesat bulgarul unor persoane din anturaj.

„Complota” cu suporterii din DDB, care îl susțineau necondiționat

Al șaselea motiv ar fi fost faptul că, în ultimul timp, mai ales după ce a făcut lista cu disponibilizările pe care le voia, Rednic stătea la sfat și „complota”, ghilimelele ne aparțin și sunt obligatorii, mai mult cu suporterii din DDB, susținătorii săi necondiționați, în loc să pregătească echipa.

„Gata, hai să terminăm odată în decembrie cu compromisurile, să scăpăm odată de jucătorii care nu pot sau nu vor, să refacem lotul, să vedem ce putem să facem cu echipa din ianuarie”, era tema predilectă pe ordinea de zi.

Setarea asta pe DDB, discuțiile permanente cu suporterii n-au picat deloc bine șefilor lui Dinamo și au fost încă un motiv pentru demiterea lui Mircea Rednic.

Rezultatele au fost bomboana pe colivă

Pe Mircea Rednic nu l-au ajutat deloc nici rezultatele. Consecință logică a rupturii invocate de jucători cu „vestiarul”. Care, la rândul său, nu l-a ajutat pe MIrcea Rednic, implicit, neajutând nici echipa.

Faptul că Dinamo a pierdut puncte ca și câștigate pe grave greșeli individuale în minutele de prelungiri ale partidelor cu UTA (de la 2-0 și om în plus o repriză!), Rapid și, mai ales Mioveni, unde de la 1-0 a ajuns la 1-2 în minutele 90+3 și 90+5, nu a mai contat nici la „impresia artistică”.

  • 6 puncte din 33 posibile sunt extrem de puține și au contat enorm în retragerea sprijinului conducerii. Concretizată prin demiterea sa bruscă și surprinzătoare
  • 12 meciuri oficiale (11 în campionat și 1 în Cupă) a fost Mircea Rednic antrenorul lui Dinamo: 1 victorie, 3 egaluri, 8 înfrângeri (una în Cupă), golaveraj: 9-19. Primul meci a fost pe 2 octombrie, 2-2 cu UTA în „Ștefan cel Mare”, ultimul, pe 20 decembrie, 0-2 cu Farul, tot pe teren propriu
ADVERTISEMENT