Fotbal intern

Iuliu Mureşan nu pleacă de la CFR: “Problema e pe teren, nu în birou. Nu sunt fraier”

01.09.2018 | 11:06
Iuliu Muresan nu pleaca de la CFR Problema e pe teren nu in birou Nu sunt fraier

Preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, susţine că nu are de gând să plece de la echipa din Gruia, în ciuda înfrângerii supărătoare în faţa echipei luxemburgheze F91 Dudelange, din playoff-ul Europa League.

După această înfrângere, la CFR s-a pus problema ca Iuliu Mureşan să fie înlocuit. Printre opţiunile apărute în presă se numără fostul oficial al lui FC Botoşani Cornel Şfaiţer sau fostul manager al Timişoarei, Daniel Stanciu. Cu toate acestea, Mureşan e sigur că nu are zilele numărate la Cluj: “Problema nu e în birou, ci pe teren, la jucători şi antrenori. Cea mai mică problemă e la birou. Nici Şfaiţer nu joacă fotbal, nici Stanciu şi nici eu. Patronul nu a vorbit de un management defectuos, sunt altele problemele”.

Iuliu Mureşan nu pleacă de la CFR Cluj: “Nu am nicio problemă să fac un pas în spate”

Însă, dacă ar fi cazul să nu i se mai dea încrederea scontată, Iuliu Mureşan nu ar avea nicio problemă să facă un pas în spate şi să îi lase pe alţii să aibă grijă de club, dând ca exemplu perioada în care clubul a fost condus de către Bogdan Mara: “Nu am nicio problemă să mai fac un pas în spate, când au venit ceilalţi care au plecat. Eu i-am ajutat, am format echipă şi apoi ei au plecat.”

Cât despre zvonurile că ar fi făcut planul echipei înainte de deplasarea din Luxemburg, Mureşan a spus: “La pregătirea echipei nu mă pricep. Nu sunt fraier să mă implic. Aş putea să fac multe, în afară de antrenorat. Oricum, nu ăsta e rolul unui conducător. Antrenorii îşi fac programul, preparatorul fizic. La noi la club nu s-a implicat niciodată.”

CFR Cluj a ratat calificarea în grupele Europa League, după o dublă înfrângere dureroasă cu Dudelange, scor 0-2 în deplasare şi 2-3 acasă.