Sport

Iuliu Mureșan nu regretă despărțirea de sponsorul tehnic: „Am reziliat un contract păgubos!”

Dinamo a reziliat contractul Macron, unul dintre cei mai vechi sponsori ai echipei, încă din 2017. FANATIK a prezentat toate datele acelei înțelegeri, deloc profitabile pentru "câini".
07.11.2021 | 17:25
Iuliu Muresan nu regreta despartirea de sponsorul tehnic Am reziliat un contract pagubos
Parteneriatul dintre Dinamo și Macron a fost întrerupt după 4 ani
ADVERTISEMENT

Și sponsorul tehnic și clubul de fotbal susțin că ruptura a intervenit la inițiativa proprie. Singurul punct comun este acela că despărțirea s-a produs din cauza laturii financiare a contractului.

Dinamo avea datorii de 300.000 de euro la sponsorul tehnic

Macron informează că Dinamo are datorii de aproximativ 300.000 de euro, care datează încă de pe vremea când patronul echipei era Ionuț Negoiță. Concret, „câinii” au comandat echipamente de joc pentru fotbaliști și pentru magazinul clubului, însă fără să le achite.

ADVERTISEMENT

În plus, Pablo Cortacero, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, ar fi semnat un contract incredibil cu firma de echipament sportiv, care se întindea pe cinci ani.

Conform respectivei înțelegeri, spaniolul se obliga, prin intermediul clubului, să facă achiziții anuale de peste 1 milion de euro. Altfel spus, formația roș-albă era obligată să comande, în fiecare an, 30.000 de tricouri, plus marfă pentru merchandise.

ADVERTISEMENT

Conform contractului, Dinamo trebuia să comande, lunar, 2.500 de tricouri

Punând problema din punct de vedere matematic, cifra era absolut năucitoare. Astfel, Dinamo se obliga să comande, în fiecare lună, 2.500 de tricouri, pe care să le folosească într-un fel sau altul: echipamente de joc sau băgate în magazinul clubului pentru a fi vândute.

De partea cealaltă, FC Dinamo informează că, de fapt, rezilierea contractului s-a făcut la dorința grupării de fotbal. Astfel, Iuliu Mureșan, administratorul special al grupării, a precizat că înțelegerea a fost făcută acum aproximativ două luni.

ADVERTISEMENT

Am reziliat noi contractul, era un contract care nu ne avantaja deloc. Nu pot să vă dau detalii, a fost reziliat de câteva luni, de vreo două luni. Era un contract păgubos pentru club. Acum căutăm un furnizor și, eventual, de la vară.

Până atunci mai luăm echipament, oricum se dădeau bani pe echipament, că nu era gratis”, a spus Mureșan, pentru www.sport.ro.

ADVERTISEMENT

Dinamo va păstra echipamentele deja furnizate

În noua conjunctură, în momentul în care un articol vestimentar va ieși pe minus sau se va strica, FC Dinamo îl va înlocui procurându-și altul direct din magazin, la prețul pieței. Până una-alta, însă, gruparea va păstra echipamentele deja furnizate de firma italiană.

Macron este o companie italiană cu sediul la Bologna și are semnate contracte semnate cu mai multe cluburi de valore din italia sau din Europa: Lazio, Bologna, Cagliari, Udinese, FC Brugge, Levante, Real Sociedad, Nice sau Sporting Lisabona.

Contractul dintre firma de echipament spșortiv și Dinamo data din 2017, iar anterior gruparea alb-roșie a avut un parteneriat cu Nike, care s-a întins pe durata a 11 ani.

ADVERTISEMENT