Fotbal intern

Iuliu Mureșan, replică tăioasă pentru Gigi Mulțescu: ”Arbitrii, psihologic, greșesc în favoarea celui tare”

06.04.2021 | 18:43
Iuliu Muresan replica taioasa pentru Gigi Multescu Arbitrii psihologic gresesc in favoarea celui tare
Muresan, Multescu colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al CFR-ului, Iuliu Mureșan, i-a răspuns lui Gigi Mulțescu care a acuzat arbitrajul ostil echipei lui, în jocul de luni seara, de la Cluj, cu campioana țării, pierdut de Dinamo cu 0-1.

La finalul partidei, antrenorul dinamovist a declarat că „se simte un iz de Paszkany și Mureșan”, referindu-se la cele două eliminări din prima repriză Paul Anton (’31) și Florin Bejan (37’).

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al vișiniilor, Iuliu Mureșan, a intervenit la Digi Sport și i-a dat o replică tăioasă, dar și ironică, tehnicianului din Ștefan cel Mare.

Iuliu Mureșan, răspuns pentru Gigi Mulțescu: ”Lumea nu ține cu oamenii slabi”

Fostul președinte al CFR-ului, care alături de Paszkany Arpad au preluat echipa din liga a treia și au dus-o până în Liga Campionilor, consideră declarația lui Gigi Mulțescu drept un compliment, apoi a explicat de ce arbitrii greșesc mereu în favoarea echipelor puternice.

ADVERTISEMENT

”Atunci când ești pe val, când ești tare, când joci bine, ai echipă puternică și contezi cel mai mult, atunci lumea caută justificări și, arbitrii, psihologic, sunt influențați să greșească în favoarea celui tare. Dar e ceva psihologic, nu de aranjament. În general lumea nu ține cu oamenii slabi, ține cu ăla puternic și bogat”, a spus Iuliu Mureșan, la Digi Sport.

Fostul oficial ardelean a mai spus că nici un reprezentant al clubului CFR nu a avut vreo influență asupra arbitrilor și a Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar recunoaște că s-a mai greșit și în favoarea CFR-uli.

ADVERTISEMENT

”Noi nu am avut rezolvări cu arbitrii. De multe ori am fost dezavantajați, de multe ori țipau unii sau alții și uneori aveau dreptate, dar nu că rezolvam noi cu arbitrii. Dimpotrivă. Influență au cei care sunt tot timpul acolo, aproape, la federație și pot merge la o cafea. Noi eram departe, la Cluj”, a mai spus Mureșan, pentru sursa citată.

A dezgropat securea războiului cu Ion Crăciunescu

Cât a activat în fotbal, Iuliu Mureșan și-a făcut mulți dușmani, iar cel mai mare a fost de departe Ion Crăciunescu. De altfel, fostul președinte al CFR-ului a rememorat la Digi Sport un episod, în care a încercat să explice de ce echipa din Gruia nu era iubită de arbitri.

ADVERTISEMENT

”Domnul Crăciunescu niciodată nu ne-a simpatizat. O dată eram în divizia B și după un meci jucat la Arad, am făcut un egal acolo și a fost o fază prin minutul 80 și ceva. Un arbitru, care era clujean și pe care îl cheamă Corpodean, dar a fluierat ca arbitru la Alba, deși era clujean, nu ne-a dat penalty la o tragere în careu.

Fundașul nostru a fost luat pe sus și nu a dat penalty. A ieșit meleu, scandal, toată lumea supărată. Și, atunci, Paszkany a făcut o declarație că dacă ai baga toți arbitrii la un loc și ai da în toți cu bâta nu ar striga niciunul ‘Au, nevinovat!’. Domnul Crăciunescu s-a ofensat foarte tare și și-a apărat arbitrii și a cerut ca Arpi (Paszkany Arpad – n.r.) să fie declarat persoana non-grata”, a povesit Mureșan.

”Dușmănia” dintre fostul șef al CFR-ului și Ion Crăciunescu a atins apogeul în 2011 când Mureșan i-a transmis fostului șef al arbitrilor din România că îi dorește să ajungă la pușcărie.

”Va fi de două ori mai greu pentru noi să luăm titlul după numirea lui Ion Crăciunescu. Acest personaj ne-a dezavantajat de multe ori când a fost șef al arbitrilor. Nu ne simpatizează și pot să o dovedesc. Face parte dintr-un grup de interese, de prieteni care nu ne vrea binele. Îi doresc acestui om să ajungă și el cu cătușele pe mână dacă nu-și vede de treabă”, spunea Iuliu Mureșan, în 2011, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT