Sport

Iuliu Mureșan, despre întârzierea salariilor la Dinamo: „Băieții au înțeles”. Care a fost motivul

Administratorul special al FC Dinamo, Iuliu Mureșan, a făcut cunoscut faptul că jucătorii dinamoviști nu și-ai primit banii pe octombrie, deoarece LPF a întârziat plata drepturilor tv.
18.11.2021 | 14:06
Iuliu Muresan despre intarzierea salariilor la Dinamo Baietii au inteles Care a fost motivul
ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat în insolvență pe 28 iunie, după ce Tribunalul București a admins cererea clubului. „Câinii” au apelat la această soluţie disperată în încercarea de a supravieţui. Fotbaliştii nu au contract de muncă, ci au contracte de activitate sportivă.

Iuliu Mureșan spune că Dinamo așteaptă banii de la LPF din drepturile tv

Pentru plata salariilor elevilor lui Mircea Rednic, Dinamo își face calcule în principal pe sumele pe care le primește de la Liga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile tv. Iuliu Mureșan, administratorul special al FC Dinamo, a spus cum stau lucrurile în acest moment.

ADVERTISEMENT

Acum așteptăm să vină o tranșă din drepturile TV. Banii care trebuiau să vină pe data de 15 și nu au venit. Am discutat la Ligă, se pare că vor intra cu o întârziere de o săptămână. Vineri vor intra banii.

Deci acum avem o întârziere de cinci zile la salarii. Banii aceștia ne ajung să plătim jucătorilor salariile la zi. În 15 se dau banii pentru luna trecută, așa este la fotbal. Acum, pentru prima dată când suntem în insolvență, avem o întârziere de 3-4 zile. Băieții au înțeles”, a spus Iuliu Mureșan, la GSP Live.

ADVERTISEMENT

Decizia instanței este aşteptată pe 22 noiembrie

Odată cu intrarea în insolvență, conform regulamentului, Dinamo nu va putea participa în cupele europene în toată această perioadă, plus încă un an după ce s-a depășit momentul.

Instanţa a amânat, pe 15 noiembrie, cu o săptămână, pronunţarea în ceea ce priveşte aprobarea planului de reorganizare votat de creditorii lui Dinamo. Decizia este aşteptată luni, 22 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai poate face un pas spre revenirea pe linia de plutire, cel puțin din punct de vedere financiar. Planul de reorganizare este pe masa Instanței și oficialii dinamoviști așteaptă validarea lui la Tribunal.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, planul de reorganizare a fost votat de 90% dintre creditori, ceea ce înseamnă că Dinamo nu va mai avea nicio emoție în ceea ce privește o eventuală depunctare din cauza datoriilor.

ADVERTISEMENT

Planul de reorganizare a fost întocmit foarte rapid de administratorul judiciar RTZ & Partners, reprezentat de Răzvan Zăvăleanu, în condițiile în care Dinamo a fost amenințată cu o depunctare de 9 puncte după ce unii creditori au depus contestații.

Iuliu Mureșan spune că Deian Sorescu nu va mai fi blocat ca fundaș dreapta

În ceea ce privește activitatea sportivă, Mureșan afirmă că mare câștig al lui Dinamo după cele două meciuri amicale jucate în perioada de întrerupere a campionatului pentru a permite naționalei să joace în preliminariile CM a fost avansarea lui Deian Sorescu.

S-a profitat mult de această pauză, s-au organizat două meciuri amicale, câștigate cu 3-2 și 2-1. Și a mai venit un jucător, Petar Gluhakovic. Este un fundaș dreapta care pare activ și cu determinare cred că o să facă față.

Dorința lui Mircea Rednic este să-l pună pe Sorescu mai sus, nu să-l blocheze ca fundaș dreapta. El consideră că este mai util pentru noi dacă Sorescu joacă mai sus. Și ieri a dat gol, cu un șut din afara careului, deci este mai util acolo, pentru că ajunge mai ușor la poartă”, a mai declarat oficialul dinamovist.

Reușita la care face referire Mureșan a venit în minutul 25, la faza imediat următoare celei în care Astra a egalat, dar Deian Sorescu a șutat de la aproximativ 17 metri, după un luft al unui fundaș advers.

Mihai Eșanu i-a explicat lui Iuliu Mureșan cum a luat golul stupid cu Astra

În meciul cu Astra, Dinamo a primit gol în minutul 23, după o greșeală a portarului Mihai Eșanu. Acesta a pasat mingea în propriul careu unui adversar, lui Claudiu Dragu, care a șutat puternic și a egalat, după ce Bani deschisese scorul (minutul 11).

Mi-a explicat după meci, era supărat. Mi-a zis, fără să îl întreb, că a luat un gol stupid, iar. Era foarte concentrat, dar din cauza terenului i-a sărit mingea. În loc să dea cu interiorul, a lovit cu călcâiul. El mi-a zis că era foarte concentrat”, a detaliat. Mureșan.

ADVERTISEMENT