Fotbal intern

“Muri”, tăticul unei ruşini istorice! Bravo doctore, operaţia reuşită, pacientul mort!

31.08.2018 | 16:13
Iuliu Mureșan, tatăl rușinii de la CFR Cluj. O imagine a perversității în persoana „felcerului” Mureșan, mulțumind fanilor clujeni după ce le-a distrus echipa campioană

Iuliu Mureșan este groparul a tot ce se întâmplă acum la CFR Cluj. Tatăl rușinii istorice pe care a trăit-o nu doar campioana, ci tot fotbalul românesc (dublu eșec cu amatorii de la Dudelange) a distrus totul în ultima lună, de când și-a umflat mușchii, mai degrabă flasci, pentru a da o ultimă lovitură înainte de pensionare.

FANATIK.RO a pus cap la cap toate culisele, toate declarațiile, toate evenimentele din ultimele săptămâni din viața CFR-ului clujean și a identificat principalul vinovat. Iar acesta nu este Neluțu Varga, așa cum ar părea la prima vedere, ci sforarul-șef Iuliu Mureșan, care a lucrat asiduu în subterane, așa cum a făcut în cea mai mare parte a carierei sale de doctor refugiat în fotbal, pentru a avea iar pâinea și cuțitul la CFR. Să le luăm pe rând. Pacient cu pacient. Cum îi place „doctorului”.

Iuliu Mureșan, tatăl rușinii istorice de la CFR. Cum l-a scos în decor pe Edi Iordănescu

Lui Iuliu Mureșan nu i-a plăcut de la început Edi Iordănescu. Iar principalul motiv pentru care nu l-a înghițit pe acesta a fost reprezentat de faptul că Mureșan nu a fost implicat cu nimic în aducerea acestuia. Nu a participat la negocieri, nu a fost băgat cu nimic în seamă, Edi fiind adus la Cluj de Marian Copilu și Bogdan Mara. Așa că principalul scop al lui Mureșan la începutul sezonului a fost să-l denigreze non-stop pe antrenor în discuțiile cu cei din club și din preajma clubului.

Iuliu Mureșan s-a dat un admirator al lui Edi Iordănescu, tocmai pentru a-i adormi acestuia vigilența și a-l putea „lucra” în culise
Iuliu Mureșan s-a pretins un admirator al lui Edi Iordănescu, tocmai pentru a-i adormi acestuia vigilența și a-l putea „lucra” în culise

Iar așa cum îi stă în caracter lui Mureșan, una îi spunea lui Edi în față, alta vorbea pe la spate. Dovadă că după primul meci oficial, Supercupa câștigată la Craiova, Mureșan a coborât pe gazon, s-a pupat cu Edi, i-a umplut capul cât de mare e, apoi a continuat manevra de denigrare a acestuia în culise. Egalul cu Botoșaniul i-a venit mănușă lui Mureșan, iar eșecul cu Malmo de la Cluj a fost clipa mult-așteptată de omul care curăță tot ca acidul. Atunci a apăsat Mureșan butonul roșu și a considerat că e momentul să-l termine definitiv pe Iordănescu la Neluțu Varga. Sunt oameni din anturajul CFR-ului care spun că Mureșan chiar zâmbea pervers după 0-1 cu Malmo și nu ar fi fost atât de afectat de un rezultat care închidea practic echipei sale poarta Ligii Campionilor…

Cum l-a executat pe Bogdan Mara, pe care nu l-a suportat niciodată!

Iuliu Mureșan putea deveni istorie pentru CFR vara trecută, în 2017, când la Cluj a debarcat Dan Petrescu, Bogdan Mara și compania. A fost foarte aproape de a fi îndepărtat definitiv din club, chiar era ca și numit și Gică Popescu în locul său, dar intervențiile disperate ale unor apropiați l-au menținut în funcție. Vorba vine în funcție, pentru că era pur și simplu o „legumă”, un președinte fără nicio putere de decizie și fără niciun cuvînt de spus.

Iuliu Mureșan l-a dat afară de la CFR pe Mara ca jucător după ce apăruse în presa mondenă apăruse informația că „prezidentul” are o relație cu Dana Gheorghe, iubita fotbalistului!
Iuliu Mureșan l-a dat afară de la CFR pe Mara ca jucător, în 2010, după ce în presa mondenă apăruse informația că „prezidentul” are o relație cu Dana Gheorghe, iubita fotbalistului!

Mureșan a traversat anul câștigării titlului cu numărul 4 doar ca om de imagine, dar după plecarea lui Dan Petrescu se aștepta să ia hățurile. Nu a reușit, dovadă că Mara și Copilu l-au adus, tot ei, pe Iordănescu. „Doctorul” a așteptat, iar în momentul când a sosit „taifunul Malmo” a decis că e cazul să termine și cu Mara. A făcut în așa fel încât să ajungă la urechile lui Neluțu Varga zvonurile unor comisioane babane din transferuri care ar fi intrat în conturile „dușmanului” său. Iar piatra odată aruncată în apă a făcut mulți bulbuci, Varga fiind și el unul care reacționează des la cald, astfel că Mara și Copilu au fost aruncați peste bord. „Doctorul” mai rezolvase un caz. Pas cu pas.

Cum l-a cazat pe Toni Conceicao în Cluj înainte să fie demis Edi

Iuliu Mureșan avea pregătită „cartea Toni Conceicao” încă din vară, dar nu l-a băgat nimeni în seamă. I-a promis însă portughezului că-l va aduce antrenor la CFR după ce va reuși să preia puterea. Și a reușit. Haideți să ne dăm seama cât de sigur era Mureșan că îl va convinge pe Varga să-i arate ușa lui Edi. FANATIK.RO a aflat că „Muri” l-a chemat la Cluj cu două zile înainte de meciul tur cu Malmo pe Conceicao, transmițându-i să fie pregătit. „Dacă Iordănescu o comite cu Malmo, vei fi noul antrenor de la CFR!”, i-ar fi zis Mureșan.

Planul a funcționat ca la carte. Mureșan l-a lăudat pe portughez după primul meci, cel de la Călărași, ridicând osanale unuia care nici măcar nu-și cunoștea jucătorii pe nume. De fapt Mureșan, într-un acces de trufie, se lăuda pe el însuși pentru mișcările făcute.

Aseară vreo 3 jucători importanţi au venit la mine şi mi-au spus că ne calificăm la Malmo. Am încredere că vom juca mult mai bine şi am încredere că Toni Conceicao o să facă în aşa fel echipa încât să ne calificăm. Se vede clar o schimbare de spirit. S-a văzut şi la Călăraşi. S-a schimbat atitudinea, am avut multe ocazii la Călăraşi, în repriza a doua s-a jucat doar la poarta lor. Mizez pe spiritul de echipă. Cred în coeziune între antrenor şi jucători. Cred în Toni Conceicao!, declara Mureșan înainte de deplasarea în Suedia.

Doar (re)citiți această declarație după 2-5 la general cu Dudelange în dublă manșă, eșec în ambele meciuri, și încercați să găsiți acea schimbare de spirit. Dar mai ales schimbarea de atitudine. S-a văzut, doctore, no?

Cum l-a trimis pe bancă și pe Hoban, omul vechii puteri

Se pare că Iuliu Mureșan, tatăl rușinii de la CFR Cluj, nu este doar un fin cunoscător al fenomenului care merge necondiționat pe mâna lui Toni Conceicao. Este un fin cunoscător al fotbalului, căruia-i place să se joace și de-a antrenorul. Nu e chiar Gigi Becali, dar gena de șef-antrenor există. Nu i se poate spune patron-antrenor, pentru că nu a adus și nu va aduce vreodată bani de acasă, doar încasează! Din buzunarul lui Neluțu Varga acum, după cum a făcut-o înainte, ani de zile, din cel al lui Paszkany!

Ovidiu Hoban, omul în jurul căruia Petrescu construia echipa în anul titlului, se mai îmbrățișează cu Omrani doar la antrenamente după ce Iuliu Mureșan l-a lăsat pe bancă
Ovidiu Hoban, omul în jurul căruia Petrescu construia echipa în anul titlului, se mai îmbrățișează cu Omrani doar la antrenamente după ce Iuliu Mureșan l-a lăsat pe bancă

Despre ce e vorba mai exact? Despre situația lui Hoban, unul dintre stâlpii CFR-ului sezonul trecut, când a avut o contribuție foarte mare la titlu. Pentru Iuliu Mureșan, nu contează valoarea fotbalistică a lui Hoban, ci doar faptul că este „omul lui Mara”. Astfel că i-a cerut lui Conceicao să-l zboare pe mijlocaș din primul 11. Câteodată și din lotul de 18. Puterea boss-ului! Aceeași care l-a executat pe Vâtcă în două zile, după ce acesta a refuzat să se dea lovit pentru a apăra nou-venitul Jesus Fernandez. Imediat după meciul cu Dinamo, lui Vâtcă i s-a reziliat contractul și a fost trimis pachet la Voluntari.

„Bașkanul” care plătește salarii de 40.000 de euro lunar din buzunarul lui Varga unora care nici nu sunt la echipă!

Pentru a ne lămuri pe deplin cum gestionează managerul-președinte Iuliu Mureșan banii pe care Varga i-a dat pe mână, e suficient să luăm doar două exemple. În acest moment, Mureșan semnează statul lunar de plată pentru unii jucători care nici măcar nu sunt la echipă… Ca un adevărat bașkan!

„Doar” 40.000 de euro pe lună pentru marea vedetă Urko Vera, de care „doctorul” nu poate să scape (sau poate nu-și dorește) sau 21.000 de euro lunar pentru Thierry Moutinho, un alt jucător care mai are contract cu Clujul până în iunie 2019, dar despre care nici coechipierii nu mai știu că e la CFR! Se aude că ar încerca să le găsească variante de împrumut, dar par doar zvonuri. Cert este că i-a găsit echipă lui Andrei  Mureșan, tizul său, plătit modic cu 8.500 de euro lunar, pe care vrea să-l trimită la Voluntari.

Știați că Urko Vera mai este la CFR Cluj? Ei bine, este și e chiar bine! Cum altfel poți fi la 40.000 de euro pe lună fără obligații de serviciu?
Știați că Urko Vera mai este la CFR Cluj? Ei bine, este și e chiar bine! Cum altfel poți fi la 40.000 de euro pe lună fără obligații de serviciu?

Bravo, doctore! Operația reușită, pacientul mort!

Cam așa arată tot ce a întreprins în ultimele săptămâni „doctorul” Iuliu Mureșan, tatăl rușinii de la CFR Cluj. Unii prin Cluj, chiar fani ai CFR-ului, îl alintă „felcer”, dar astea sunt deja răutăți. Iuliu Mureșan a reușit într-un timp record să distrugă o echipă, să intre definitiv în istoria fotbalului românesc, bătut de „ăia din Luxemburg”, care acum trebuie să-și ia concediu pentru că nu pot ajunge la meciurile din grupele Ligii Europa. „Operația” a reușit, pacientul e mort!