Sport

Iuliu Mureşan, anunţ tranşant despre transferuri: “Dacă se întâmplă asta, plec! Nu desfiinţăm Dinamo!”. Exclusiv

Iuliu Mureşan a vorbit pentru FANATIK de perioada de transferuri din iarnă de la Dinamo. Preşedintele susţine că nu va exista un exod pentru că în aceste condiţii ar trebui să plece şi el de la echipă.
28.12.2021 | 20:08
Iuliu Muresan anunt transant despre transferuri Daca se intampla asta plec Nu desfiintam Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Oficialii celor de la Dinamo au parte de o perioadă agitată de sărbători după ce l-au schimbat pe Mircea Rednic cu Flavius Stoican la o zi după încheierea turului. În aceste condiţii, strategia pentru pauza de iarnă se schimbă radical, “Puriul” fiind sigur că va primi mână liberă în reconstrucţia echipei.

Fostul antrenor promitea că va tăia în “carne vie” la echipă, înaintând conducerii o listă de 15 jucători pe care voia să îi dea afară. A ajuns să fie el cel sacrificat, iar unul dintre motivele lui Iuliu Mureşan a fost faptul că voia să schimbe din temelii lotul.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureşan anunţă o nouă şansă pentru Filip şi Matei: “Vor reveni în prima echipă!”

Însă, odată cu plecarea lui Mircea Rednic, mulţi jucători au primit o nouă şansă de a continua la club, iar până acum a fost reziliat doar contractul lui Tomas Vestenicky. Steliano Filip şi Cosmin Matei vor primi o nouă şansă, după cum explică Iuliu Mureşan:

“Am făcut o singură reziliere, a lui Vestenicky. A fost amiabilă, propusă de Mircea Rednic. El a propus alte 14 nume. Dar doar cu Vestenicky am reziliat amiabil. În rest, suntem în discuții. La fel și la veniri, avem discuții, dar o să vedem în funcție de ceea ce se poate materializa.

ADVERTISEMENT

Filip și Matei au fost trimiși la echipa a doua, dar contractele lor nu au fost reziliate. Deci vor reveni în prima echipă. Cele mai dificile lucruri pe care le poate face un conducător de club sunt rezilierile amiabile înainte de termen. Mereu aceste rezilieri sunt cu costuri și noi vrem să avem cât mai puține sau deloc”.

Vin jucători de la Dinamo Kiev? “Mircea Lucescu a vorbit despre acest lucru”

Preşedintele lui Dinamo a vorbit despre posibilitatea de a primi jucători împrumutaţi de la Dinamo Kiev, spunând că s-a luat legătura cu Mircea Lucescu şi există o şansă bună să primească ajutor din partea antrenorului român:

ADVERTISEMENT

“De la Dinamo Kiev sunt discuții. Mircea Lucescu a vorbit despre acest lucru, s-a luat legătura cu el,  o să vedem”, a spus Mureşan.

Anunţ despre plecări: “Dinamo are 25 de jucători, atât ai prin regulament, înregistrați la Ligă”

În ceea ce priveşte plecările, preşedintele lui Dinamo susţine că vor fi mult mai puţine decât cele 15 anunţate de Rednic. Ba mai mult, Iuliu Mureşan a spus că ar trebui să plece el dacă are de gând să dea afară 20 de jucători de la club:

ADVERTISEMENT

“Nu este dificil să reducem. Asta nu s-a înțeles. Dinamo are 25 de jucători, atât ai prin regulament, înregistrați la Ligă. Ceilalți, până la 43, sunt din lotul B, jucători tineri. Sunt cei care au 17-18 ani și se consideră că ar putea să facă pasul.

Vin la echipa mare la antrenament să vadă diferențele, să se obișnuiască cu atmosfera, cu calitatea titularilor, dar acei jucători sunt tineri dintre care unii vor confirma și alții nu. Dar lotul este de 25.

“Dacă se întâmplă asta, plec. Nu pot să fac așa ceva. Nu vreau să desființez Dinamo”

Dacă facem 15-20 de rezilieri trebuie să plec eu. Dacă se întâmplă asta, plec. Nu pot să fac așa ceva. Nu vreau să desființez Dinamo fizic. Dau drumul la 15-20 de jucători și cu cine rămânem? Abandonăm tot dacă facem chestia asta.

Iarna este foarte greu să faci transferuri, mai ales în condițiile pe care le avem noi în care vrem jucători liberi și nu ne permitem să plătim sume de bani pentru jucători. Foarte greu poți aduce jucători în iarnă”, a spus Iuliu Mureşan pentru FANATIK.

Flavius Stoican nu a fost încă prezentat oficial la Dinamo. El va reveni din concediul din SUA pe 4 ianuarie, urmând ca o zi mai târziu să fie prezentat oficial şi să conducă primul antrenament din calitate de antrenor al “câinilor”.

  • 43 de jucători are Dinamo înregistraţi pe listă pentru Liga 1
  • 1 jucător şi-a reziliat până acum contractul cu Dinamo (Tomas Vestenicky)

 

ADVERTISEMENT