Sport

Iuliu Mureșan va fi prezent la înmormântarea lui Ivan Patzaichin: „În numele clubului de fotbal Dinamo, o să depun o coroană!”. Exclusiv

Iuliu Mureșan, administrator special la Dinamo, a anunțat că, marți, va fi prezent la înmormântarea lui Ivan Patzaichin.
06.09.2021 | 16:56
Iuliu Muresan va fi prezent la inmormantarea lui Ivan Patzaichin In numele clubului de fotbal Dinamo o sa depun o coroana Exclusiv
Iuliu Mureșan va fi prezent la înmormântarea lui Ivan Patzaichin: „În numele clubului de fotbal Dinamo, o să depun o coroană!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic la Jocurile Olimpice de vară, a decedat duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei boli incurabile de care suferea.

Iuliu Mureșan va fi prezent la înmormântarea lui Ivan Patzaichin

Oficialul din „Ștefan cel Mare” susține că, marți, va fi prezent la înmormântarea lui Ivan Patzaichin și va depune o coroană, din partea clubului de fotbal Dinamo. Alături de acesta se va afla și Ionel Culina, ofițerul de presă de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Totodată, Iuliu Mureșan și-a exprimat regretul pentru decesul lui Ivan Patzaichin.

„Patzaichin e, într-adevăr, o legendă și un erou al României, al sportului românesc contemporan.

Nu putem decât să transmitem familiei sincere condoleanțe. Mâine, o să merg, în numele clubului de fotbal Dinamo, să depun o coroană, la 11:00. Alături de mine va merge și Culina, ofițerul de presă”, a declarat Iuliu Mureșan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin va fi înmormântat, marți, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Mircea Lucescu, declarație emoționantă după moartea lui Ivan Patzaichin

Mircea Lucescu și Ivan Patzaichin s-au cunoscut în anii 70′, pe când cei doi se aflau la clubul Dinamo.

Actualul antrenor de la Dinamo Kiev s-a declarat extrem de îndurerat, din cauza dispariției lui Ivan Patzaichin, și susține că fostul canoist a reprezentat cel mai mare sportiv al României.

ADVERTISEMENT

„Am mai spus, o repet: a fost cel mai mare sportiv al României. Nu mă feresc față de alți mari sportivi ai noștri.

Iau în calcul, alături de atâtea și atâtea medalii pe care le-a câștigat ca sportiv, pe cele luate ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să uităm asta. A purtat cu mândrie culorile țării și ca sportiv și apoi, ca antrenor. Și-a asumat întreaga răspundere.

L-am cunoscut în anii 70′, ambii fiind la același club, Dinamo. Am fost prieteni. Este un moment extrem de greu pentru mine să aflu că Ivan nu mai este. Așa cum este pentru întreg sportul românesc.

Ne-a părăsit un model, un mare luptător, un mare campion, un mare antrenor, un mare prieten. Un om de o seriozitate, de o cultură, de o modestie… Exemplare!”, a fost mesajul transmis Mircea Lucescu, într-o discuție cu jurnalistul Daniel Nanu.

ADVERTISEMENT