Iunie 2016, cea mai caldă lună iunie din istoria modernă. Anunţ îngrijorător al meteorologilor americani

Mirela Apostol   
in Hotnews
19/07/2016, 17:46
Iunie 2016, cea mai caldă lună iunie din istoria modernă. Anunţ îngrijorător al meteorologilor americani

Administraţia Naţională a SUA pentru Oceane şi Atmosferă a anunţat marţi că iunie 2016 a fost a 14-a lună consecutivă în care a fost bătut recordul de încălzire globală.

Meteorologii americani afirmă, pe baza măsurătorilor, că iunie 2016 a fost cea mai caldă lună iunie de când există măsurători meteorologice la nivelul planetei, din anul 1880. Potrivit Administraţia Naţională a SUA pentru Oceane şi Atmosferă s-a înregistrat recorduri de temperatură în mai multe zone de pe Glob, precum Egipt, Marea Roşie, sudul Mexicului, porţiuni din nord-estul Braziliei sau vestul Africii de Sud.

România s-a înscris în iunie 2016 în rândul statelor cu temperatura mult peste media obişnuită. La nivelul întregii planete, singurele excepţii sunt Argentina, Uruguay şi Paraguay, unde temepraturile în iunie 2016 au fost sub media obişnuită a perioadei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Cinci ani de la dispariția lui Costică Ștefănescu! Interviu tulburător cu văduva fostului mare internațional!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×