Fotbal intern

Ivan Mamut, tras pe linie moartă de Marinos Ouzounidis. Pe cine preferă grecul în atacul Universității Craiova

10.03.2021 | 14:15
Ivan Mamut tras pe linie moarta de Marinos Ouzounidis Pe cine prefera grecul in atacul Universitatii Craiova
ADVERTISEMENT

Atacantul Ivan Mamut a fost tras pe linie moartă de tehnicianul Marinos Ouzounidis. De când a venit la Universitatea Craiova, elenul l-a preferat pe Andrei Ivan în poziție de „vârf”, iar Alexandru Tudorie și-a făcut și el simțită prezența pe teren. 

Ba, mai mult, Ouzounidis este „responsabil” pentru faptul că Ștefan Baiaram a căpătat tot mai multă încredere și a reușit să înscrie în meciul cu FC Botoșani, aducând victoria echipei sale. Tânărul de doar 18 ani i-a mulțumit antrenorului său pentru încredere acordată. 

ADVERTISEMENT

Oltenii îl așteaptă curând și pe Elvir Koljic. FANATIK a anunțat în exclusivitate că golgheterul bosniac s-a accidentat ușor, iar staff-ul tehnic nu au vrut să riște să-l arunce în luptă deocamdată. Totuși, revenirea nu este departe, iar „Goljic” poate face din nou show în tricoul Craiovei.

Ivan Mamut a fost tras pe linie moartă de Marinos Ouzounidis. Are doar trei goluri în 20 de meciuri bifate pentru Universitatea Craiova

Adus pentru a umple golul din ofensivă lăsat de accidentarea lui Elvir Koljic, Ivan Mamut nu a oferit prea multă satisfacție, deși croatul a primit destule minute și chiar a fost încurajat de toată lumea. Jucătorul de 23 de ani a bifat 20 de prezențe în tricoul Universității Craiova și a marcat doar trei goluri, iar două au fost reușite într-un meci cu o echipă de liga a treia, Progresul Spartac, în Cupa României. De asemenea, Mamut a înscris și în egalul Craiovei cu FC Argeș, ultimul joc cu Corneliu Papură pe banca tehnică a „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Situația s-a schimbat odată cu venirea lui Marinos Ouzounidis, în sensul că Mamut nu a primit prea multe șanse, deoarece grecul nu a fost impresionat de jucătorul care chiar a fost cumpărat de Mihai Rotaru. Patronul Științei a scos de câteva sute de mii de euro din buzunar pentru transferul definitiv de la Inter Zapresic. „Credem în Mamut, are calitate, dă totul, i-am activat opțiunea, a semnat pe patru ani. A avut ocazii, nu i-au intrat”, era declarația lui Mihai Rotaru, la Digi Sport.

  • 650.000 de euro este cota lui Ivan Mamut, conform site-urilor de specialitate
  • 3 pase decisive mai are Mamut la Craiova, pe lângă cele 3 goluri
ADVERTISEMENT

Astfel, Ivan Mamut are doar 27 de minute jucate în mandatul lui Ouzounidis, jucând cel mai mult în meciul cu Academica Clinceni, în timp ce cu Hermannstadt (Liga 1) și cu FC Botoșani (Cupa României) a bifat câte un minut. Nu a fost în lot în partida cu Chindia din campionat, iar în Cupa României a fost lăsat pe banca de rezerve. În ultima confruntare oficială a Universității, cea cu FC Botoșani, Ivan Mamut a fost tot pe bancă. Tehnicianul a lăsat impresia că ar vrea să-l readucă în prim plan și pe Alexandru Tudorie, fotbalist care a fost adus la dorința lui Cristiano Bergodi, dar care nu a jucat prea mult.

Andrei Ivan i-a fost preferat lui Mamut în atacul Universității Craiova. Oltenii sunt în așteptarea lui Elvir Koljic

În sistemul 4-2-3-1 impus de grec, Andrei Ivan a fost preferat „vârf”, iar atacantul oltean nu s-a descurcat rău. A fost activ în toate meciurile și a contribuit decisiv în partida cu Botoșani, servindu-i pe tavă o minge lui Ștefan Baiaram, cel care s-a aflat la prima reușită pe prima scenă fotbalistică. Jucătorul originar din Moreni a fost titularizat de Marinos Ouzounidis în cele șase meciuri pe care grecul le are la echipa din Bănie.

ADVERTISEMENT

Totuși, în momentul când Elvir Koljic va fi apt din punct de vedere medical, Andrei Ivan ar trebui să își găsească o nouă poziție în sistemul lui Ouzounidis. De asemenea, Ștefan Baiaram și Alexandru George Cîmpanu au primit și ei mai multe șanse de la noul tehnician și au fost preferați pe benzi, astfel că unul ar putea să dispară pentru ca Ivan să fie în continuare folosit.

Accidentat în partida cu Poli Iași de la începutul lunii octombrie, Elvir Koljic îi lipsește foarte mult Universității, mai ales în această perioadă, deoarece trupa „alb-albastră” pare că nu găsește golul prea ușor, câștigând doar „italienește”. Numai statistica lui Koljic îi sperie pe adversari. Bosniacul are șase goluri în șase partide în acest sezon al Ligii 1.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – U Craiova: 1,85  este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT