Sport

Ivan Patzaichin în ianuarie 2021: ”Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea!” Miza era funcția de guvernator al Deltei Dunării

Ivan Patzaichin, marea glorie a sportului românesc care s-a stins duminică din viață, trăise o mare dezamăgire acum câteva luni, când fusese desemnat să conducă comitetul consultativ de desemnare a noului guvernator al Deltei Dunării.
05.09.2021 | 12:37
Ivan Patzaichin in ianuarie 2021 Am fost surprins de violenta atacurilor la adresa mea Miza era functia de guvernator al Deltei Dunarii
ADVERTISEMENT

Aflat la conducerea comitetului consultativ inițiat de USR – PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării, Ivan Patzaichin a decis să renunțe la funcția lui în ianuarie 2021, șocat de atacurile la care fusese supus de la instalare.

”Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate”, a notat Patzaichin pe Facebook.

Ivan Patzaichin: ”N-am avut niciodată alte interese!”

Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.

ADVERTISEMENT

Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a mai scris atunci fostul mare campion olimpic și mondial la caiac-canoe.

Pe 15 ianuarie anul curent, USR – PLUS l-a invitat pe Ivan Patzaichin să participe la un proces de consultare care să stabilească noul șef al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

ADVERTISEMENT

Numirea conducerii ARBDD a revenit Alianței USR PLUS în urma negocierilor cu PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

Patzaichin fusese desemnat să conducă un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Dacian Cioloș și Dan Barna, co-președinții Alianței, l-au invitat pe Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese diverse, iar fostul mare sportiv acceptase, potrivit unui comunicat al USR PLUS. Acest grup consultativ ar fi avut rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator și profilul ideal al candidatului.

ADVERTISEMENT

”Delta Dunării este o miză politică semnificativă, dat fiind că Administrația Rezervației gestionează atât fonduri guvernamentale și europene, cât și activități precum turismul sau pescuitul în deltă.

De altfel, Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat anul trecut la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, după ce a primit mită un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu”, nota g4media.ro în inauarie nul curent.

Marele campion Ivan Patzaichin a încetat astăzi din viață, la 71 de ani, răpus de o boală incurabilă. În ultimele luni, suferința fostului sportiv de legendă se accentuase, dar Patzaichin a dorit discreție și a împărtășit doar cu familia momentele de cumpănă.

ADVERTISEMENT