Fotbal international

Ivan Perisic, gol magnific care a ținut Croația în viață. Recordul stabilit de starul lui Tottenham

Croația a obținut o calificare dramatică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, iar unul dintre eroi a fost Ivan Perisic cu golul care a restabilit egalitatea.
05.12.2022 | 21:55
Ivan Perisic gol magnific care a tinut Croatia in viata Recordul stabilit de starul lui Tottenham
Croația a obținut o calificare dramatică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, iar unul dintre eroi a fost Ivan Perisic cu golul care a restabilit egalitatea. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Croații au învins Japonia la loviturile de departajare și acum așteaptă Brazilia în sferturile de finală, dacă sud-americanii trec de Coreea de Sud..

Croația, salvată de golul fantastic marcat de Ivan Perisic

A fost cel mai echilibrat meci de până acum din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, dar peste jocul încrâncenat și tacticizat, la suprafață a ieșit Ivan Perisic, omul care a salvat Croația cu golul său minunat.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost una fără ocazii mari de gol, dar, totuși, japonezii au intrat la vestiare în avantaj, după ce Maeda a profitat de o respingere greșită de fundașilor croații și vicecampioana mondială en-titre începea să tremure.

A fost nevoie ca în startul părții secunde să iasă la rampă unul dintre cei mai buni jucători ai croaților, Ivan Perisic. Jucătorul lui Tottenham a anticipat perfect o centrare a lui Lovren și cu o lovitură de cap bine plasată de la 14 metri a restabilit egalitatea.

ADVERTISEMENT

Cu această reușită, Perisic a ajuns la 10 goluri înscrise pentru Croația la turneele finale majore și este cel mai bun marcator din toate timpurile la Mondiale și Europene. Dar asta nu e totul pentru fotbalistul de 33 de ani.

El a devenit doar al patrulea jucător care reușește să-și treacă numele pe lista marcatorilor la ultimele trei ediții ale Cupei Mondiale. Perisic se află pe o listă selectă alături de Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Xherdan Shaqiri.

ADVERTISEMENT

Livakovic, omul de aur al croaților

Un rezultat care nu a mai fost pus sub semnul întrebării până la finalul partidei și nici în prelungiri, deoarece nimeni cu a riscat. Au urmat loviturile de departajare și croații au mai descoperit un erou. Portarul Dominik Livakovic a parat loviturile executate de Takumi Minamino, Kaoru Mitoma şi Maya Yoshida și Croația a mers mai departe.

Pentru cele trei lovituri salvate, Livakovic a primit premiul de omul meciului Croaţia – Japonia. În sferturile de finală, croaţii ar urma să întâlnească echipa care va câştiga duelul dintre Brazilia şi Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Dominik Livakovic este un produs al academiei lui NK Zagreb, iar în 2015, la 20 de ani, a fost transferat de Dinamo Zagreb, echipă pentru care evoluează şi în prezent. Cu 37 de selecţii în naţionala Croaţiei, portarul a fost în lotul lui Zlatko Dalic, la Cupa Mondială din 2018, când echipa a pierdut finala cu Franţa, scor 2-4, dar a fost rezervă neutilizată în toate partidele.

ADVERTISEMENT
Tags: