Fotbal international

Ivan Rakitic s-a săturat de statutul de rezervă la Barcelona: ”Vreau să joc, nu doar să mă plimb prin oraș și pe plajă”

09.10.2019 | 16:21
Ivan Rakitic sa saturat de statutul de rezerva la Barcelona Vreau sa joc nu doar sa ma plimb prin oras si pe plaja
ADVERTISEMENT

Ivan Rakitic, unul dintre cei mai importanți jucători din linia mediană a celor de la FC Barcelona din ultima jumătate de deceniu, este extrem de dezamăgit de postura de rezervă în care a ajuns în acest sezon. Vicecampionul mondial își strigă nemulțumirea într-un interviu acordat presei croate și ia în considerare o plecare de pe Nou Camp în cazul în care situația sa nu se va schimba.

Ivan Rakitic, nemulțumit de statutul de rezervă la Barcelona: ”Vreau să joc, nu doar să mă plimb prin oraș și pe plajă”

Om de bază la Barcelona din 2014 până în prezent, Ivan Rakitic (31 de ani) are un start de sezon 2019-2020 în care a prins extrem de rar echipa. Mai precis, în cele 10 meciuri oficiale jucate de catalani în La Liga și UEFA Champions League, Rakitic a evoluat o singură dată ca titular, în opt rânduri a fost rezervă și o dată nici măcar nu a prins lotul.

ADVERTISEMENT
  • 29 de meciuri ca titular a jucat Rakitic pentru Barcelona în sezonul 2018-2019 din La Liga

Ernesto Valverde îl preferă, în locul croatului, pe olandezul venit de la Ajax, Frenkie de Jong (22 de ani). Despre situația sa grea de la Barcelona, Rakitic s-a exprimat într-un interviu pentru site-ul croat 24sata. ”Este foarte greau pentru mine, întrucât vreau să joc, nu doar să fiu parte din echipă. O să fac tot ce ține de mine să schimb această situație. Mai am doi ani de contract la Barcelona, iar nicăieri nu există un loc mai bun de a juca decât aici. Barcelona e cel mai bun club din lume, dar eu vreau să joc, nu doar să mă plimb prin oraș și pe plajă”, a spus Rakitic pentru presa croată.

  • 13 trofee a câștigat Rakitic în perioada 2014-2019 la Barcelona, printre care La Liga, Cupa Spaniei și Liga Campionilor
ADVERTISEMENT
Rakitic, aproape de un transfer la Juventus vara trecută
Rakitic, aproape de un transfer la Juventus vara trecută. Sursa foto: hepta.ro

Rakitic, aproape de un transfer la Juventus vara trecută

Venirea lui de Jong pe Nou Camp anunța oarecum trecerea în plan secund a lui Rakitic, astfel că s-a pus problema unui transfer al croatului. Barcelona a cerut însă prea mult, iar plecarea sa la Juventus, unde era dorit chiar de Cristiano Ronaldo, a căzut.  Rakitic spune că a vorbit cu președintele Bartomeu și cu căpitanul Messi despre situația sa de la Barcelona:

”Am vorbit cu cei mai importanți oameni din club. Toți știu că am avut oferte de a pleca. Vreau doar să lupt pentru postul meu și să arăt că pot oferi multe pentru club.”

ADVERTISEMENT

Croatul avertizează conducătorii de pe Nou Camp că, dacă rolul său la echipă nu se va schimba, are de gând să plece: ”Vreau să mulțumesc fanilor pentru primirea călduroasă din weekend, dar dacă situația nu se va schimba, va trebui să ne așezăm la masă cu șefii clubului și să discutăm despre viitorul meu”.

  • 274 de meciuri și 34 de goluri pentru Barcelona are Ivan Rakitic în perioada 2014-2019