Editoriale

Ivanovici: SILĂ de FCSB şi de Gigi. Bani, bani, bani! NU fani, fani, fani!

Paradoxal, deşi domină autoritar campionatul, Steaua e pe tobogan! Să ai 7000 de suporteri la derby-ul cu Astra (campioana cu vice-campioana!), cam tot atîţia veniţi în Liga a 4-a pentru U Cluj...
13.09.2016 | 12:30
Ivanovici SILA de FCSB si de Gigi Bani bani bani NU fani fani fani

Paradoxal, deşi domină autoritar campionatul, Steaua e pe tobogan! Să ai 7000 de suporteri la derby-ul cu Astra (campioana cu vice-campioana!), cam tot atîţia veniţi în Liga a 4-a pentru U Cluj şi Petrolul, este un semnal de alarmă dureros. Steaua nu a început cu adevărat să-şi piardă identitatea cînd i s-au retras denumirea şi sigla, ci începînd de duminică seară, cînd fanii, practic, au părăsit-o.

Explicaţiile lui MM, care întotdeaua s-a declarat şi s-a comportat precum un ultras adevărat, sînt lipsite pînă şi de imaginaţie pentru un tip atît de fin, de nuanţat ca el. “Bucureştenii s-au plictisit de fotbal. Este vorba de o lehamite.Nu ştiu de ce… Nu pot să-mi dau seama care este motivul.” Hai, măi, MM, pe bune?! Ca noi toţi, ştii şi tu clar de ce s-a ajuns aici. Sila de FCSB şi mai ales de Gigi Becali!!

Slujitorul lui Mamon

S-au vîndut vara aceasta, cu cinism, cei mai buni jucători ai Stelei, singurii care cît de cît mai făceau spectacol. Stanciu, Chipciu, Hamroun etc… Pînă şi neaducerea “îmblînzitorului” Sănmărtean tot aici se înscrie. De cîteva luni de zile, poporul stelist de pretutindeni nu mai aude din gura lui Gigi decît de bani, bani, bani. Cît o să ia pe ăla, cu cît o să-l vîndă pe celălalt şi “cum o să mă îmbogăţesc io cu toţi!”

Ţi se întoarce, efectiv, stomacul pe dos. “Marele” slujitor al lui Dumnezeu e de fapt slujitorul lui Mamon! Cine e Mamon? Sinistrul zeu care reprezintă obsesia omenirii – avuţia, banul. Şi ca să închidem cercul, că tot e Gigi machedon, denumirea vine din cuvantul grecesc mammonas (bogăţie). Aici însă, nimeni nu i-a semnalizat preaiubitorului de aur şi de sfinţenie ieftină că are o mică problemă. Cel care îl arată cu degetul ca duşman pe Mamon, ca incompatibil cu dragostea de Dumnezeu, este însuşi Iisus Hristos! În Evanghelia după Matei, versetul 6.24, El spune : “Nimeni nu poate să slujească la doi Domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi şi lui Dumnezeu, şi lui Mamon!” Pac, pac… Deci cum e, piosule, şi cu ruşii, şi cu americanii?! Dar de-ajuns cu lecţia de religie. Să ne întoarcem la cele lumeşti…

“Decît să-l îmbogăţesc pe Gigi, mai bine îmi tai o mînă!”

Realitatea roş-albastră este cruntă! N-a mai rămas nimic la Steaua din ceea ce însemna spirit, flacără, devotament. Suporterii sînt zi de zi torturaţi, ca să nu spun batjocoriţi, de discursul patronului pentru care Steaua nu mai reprezintă nimic altceva decît o oaie murdară de muls. Şi mai are şi tupeul să trîmbiţeze zilnic această infamie. Legenda acestei grupări minunate s-a creat în timp, avînd însă în spate stadioane pline şi fanatici care au înfruntat zăpezile şi viscolul.

Echipa mustind de istorie nu mai este astăzi a lor! Le-a fost furată!! Ca să fiu sincer, nici eu nu mai recunosc caricatura asta hîdă ce a rămas din frumuseţea bărbaţilor care cucereau cîndva Cupa Campionilor. Gigi a transformat Steaua într-o egoistă afacere de familie, iar lumea nu se mai lasă păcălită. Am prieteni care mi-au jurat că nu mai calcă şi nu mai cumpără bilet la meciurile favoriţilor, atîta timp cît formaţia rămîne prizoniera lui Becali: “Decît să-l îmbogăţesc pe Gigi, mai bine îmi tai o mînă!”, este discursul radicalizat al multor stelişti.

Poate, pe undeva, puţin nedrept, Gigi Becali a făcut de-a lungul timpului şi destule lucruri bune, dar per ansamblu lacomul investitor culege fix ce-a semănat. Prin vorbele şi gesturile sale dispreţuitoare, a omorît într-un timp record pasiunea cîtorva milioane bune de stelişti… Cred că şi Stalin e puţin invidios! Bani, bani, bani… Nu fani, fani, fani… Becali vrea performanţă strict pentru el, pentru profiturile lui, nu şi pentru muncitorul care-şi dă ultimii bănuţi pe biletul de meci sau pentru puştiul care plînge de bucurie la golurile favoriţilor. Iată ce i-ar spune celebrul Bill Shankly efemerului stăpîn a ceea ce a rămas din Steaua: “Eu sînt doar unul din cei care stau în peluza lui Liverpool. Ei gîndesc la fel ca mine, iar eu gîndesc la fel ca ei. E un fel de mariaj între oameni care se plac.”

“Mamă, ce avion tare ne-am tras!”  

În fiecare discurs, Klopp îi dă exemplu însufleţit pe fanaticii lui Liverpool, campionii Angliei în cap cu Ranieri gătesc pizza pentru suporteri, catalanii dansează pe străzi cu Messi, arogantul Cristiano Ronaldo îşi face generos selfie-uri cu fanii furişaţi pe gazon. Pînă şi dinamoviştii, fără atîţia bani, mai oferă cîte o floare de 1 Martie sau mai merg la căpătîiul unui fan lovit de soartă să-i aline suferinţa. La Steaua, totul e legat numai de bani. Foame de bani, disperare de bani! Ultima lăudăroşenie, elocventă: “Uau, ce avion tare ne-am tras!”

Fanul stelist, deposedat de mîndria lui!

Pentru mult timp de-acum înainte, eu cred că meciul cu City este ultimul la care 50.000 de suflete împătimite au venit să pună umărul la o eventuală minune a viteziştilor. Iar pe lîngă toate cele de mai sus, farsa mondială regizată de dinamovişti a pus capac! Fanul stelist se simte călcat în picioare, abandonat, deposedat de mîndria lui! Îi arată cu degetul pe şefii stelişti care au permis, prin ignoranţa, aceasta crimă de lezmajestate. Acţiunea genială, uluitoare, a dinamoviştilor, care face încă înconjurul planetei, a fost posibilă tot din cauza foamei de bani a lui Gigi. “Patroane, prima coregrafie ţi-o facem gratis, iar apoi dacă-ţi place, semnăm un contract pentru tot sezonul”, l-au momit pe disperatul om de fotbal falşii intermediari. Şi uite aşa s-a ajuns la cea mai mare umilinţă din istoria Stelei!

Să nu plăteşti cu lunile salariile micilor angajaţi de la club, a amărîţilor ălora, masori, femei de serviciu, paznici (noroc cu jucătorii care au făcut chetă!), să faci o reţetă-record de 1.850.000 de Euro la meciul cu Guardiola şi să te zgîrceşti la 15.000 de lei ca să prelungeşti programul metroului după joc, sînt alte meschinării devenite publice ce au provocat sila fanului stelist.

Dacă-l vindea Gigi pe Pogba☺

Banii sînt importanţi peste tot în lume, dar Manchester United sau Real Madrid fac încasările cu eleganţă, cu stil, fără să-l frustreze sau să-l umilească pe abonatul care-şi aduce micul lui obol la bugetul faraonic şi pînă la urmă la măreţia clubului. I-aţi văzut pe cei de la Juventus făcînd circotecă prin presă, prin Italia, că l-au vîndut pe Pogba cu 120 de milioane de Euro? Ia închipuiţi-vă dacă-l dădea Gigi pe Pogba?!☺

Gigi Becali a cîştigat bani, dar a pierdut pentru totdeauna respectul milioanelor de stelişti! În curînd, Steaua o să joace doar pentru fanii din celebra sufragerie a lui Sdrobiş. Să vezi atunci încasări! Iar ziua în care avarul va deschide frigiderul şi va striga disperat:“Goool!”, nu e aşa departe!

15.450.000 de euro sînt banii încasaţi de Gigi Becali vara asta:

1. Nicolae Stanciu – Anderlecht – 9,8 milioane de euro

2. Alexandru Chipciu – Anderlecht – 3 milioane de euro

3. Fernando Varela – PAOK Salonic – 1,4 milioane de euro

4. Jugurtha Hamroun – Al Sadd – 1 milion de euro – împrumut

5. Valentin Cojocaru – Crotone – 250.000 euro

“Eu sînt doar unul din cei care stau în peluza lui Liverpool. Ei gîndesc la fel ca mine, iar eu gîndesc la fel ca ei. E un fel de mariaj între oameni care se plac” – Bill Shankly