Bărbatul Reghe, nu laşul de Piţurcă!

Horia Ivanovici   
în Editoriale
12/09/2013, 13:00
Bărbatul Reghe, nu laşul de Piţurcă! GALERIE FOTO
Laurenţiu Reghecampf

Ce-ar mai fi de spus? Pe toţi ne sufocă greaţa, mînia, dar mai ales neputinţa. Vă daţi seama ce simt eu, care la presiunile lui Mircea Sandu şi Victor Piţurcă – doi amatori trişti – am fost îndepărtat de la Digi Sport?! Putem să facem 7000 de analize, concluzia  e una singură: naţionala de fotbal a României este prizonierul unui clan de interese! Sînt chestii de ruşine deja, pe care aceşti gestionari vremelnici ai fotbalului românesc le-au făcut în ultimele săptămîni. Iar mie mi-e ruşine că sînt contemporan cu ei! Gestul cu biletele oferite cu largheţe de Mircea Sandu părinţilor copilului sfîşiat de maidanezi a intrat în istoria cinismului…

Piţi, săracu’, atît poate! Deşi, ca de la ochelarist la ochelarist, cum o fi să nu bungheşti nimic aseară, nici măcar cu ochelari? Fatih Terim l-a pus la colţ, pe coji de nucă! L-a surclasat la toate capitolele: tactică, mobilizare, pragmatism, bulan… Asta cu bulanul cred că l-a scos din minţi pe selecţioner… Citeam aseară materialele aservite ale unor colegi din presă şi remarcam că nici măcar prăpăditul de Lipovan nu mai pricepe alegerile „genialului”, e clar deci că ne-am blocat… Să pierdem timpul să enumerăm prostiile celui mai galonat – pardon, arogant – antrenor de echipa naţională din istoria României? Ne-ar trebui un catastif… S-ar putea scrie, probabil, tomuri întregi despre vocaţia pentru autodistrugere a lui Piţurcă. Obsesia bolnăvicioasă numită Bogdan Stancu, obsesia şi mai bolnăvicioasă pe vremuri cu Cociş, stilul „cu curul în poartă” (stil cu care se mai şi laudă!), ura năprasnică pe vedete precum Hagi sau Mutu, umilirea publică a unor jucători, mai ales de la Steaua, gen Tănase, Latovlevici, Pintilii sau Maxim, titularizarea unor modeşti precum Florescu ori Hoban, sfidarea permanentă a suporterilor echipei naţionale, războaiele agramate cu presa, modernismul lui comic: „Ce e aia TRX, vreun dinozaur?”… Ar mai fi nenumărate, dar m-am plictisit!

Singura soluţie reală în acest moment este, după modelul Terim, Reghecampf şi la naţională şi la Steaua! Nu mai contează nici dacă printr-un miracol ajungem la baraj… Această naţională este bolnavă de urîţenie! Reghecampf poate să readucă plăcerea de a juca, zîmbetul în cantonamente şi dorinţa de a ataca mereu adversarul chiar şi atunci cînd simţim că e mai bun. Vreau şi vrem, 20 de milioane de români, un antrenor curajos, nu pe laşul de Piţurcă! Venirea lui Reghe ar reînvia şi naţionala, dar mai ales ar reînvia speranţa că idolii românilor nu s-au sfărîmat. Mircea Sandu e şi mai laş (fotbalistic vorbind) decît Piţurcă, pentru că îi e frică de selecţioner. Îmi povestea Mititelu că înaintea unor întîlniri cu Victor Piţurcă îşi pregătea un întreg discurs cu reproşuri şi observatii la adresa tehnicianului: „Cînd mă vedeam însă cu el, mi se încleştau fălcile. Are ceva malefic! Pur şi simplu faţă în faţă limba mea refuza să-şi descarce amarul şi reproşurile, pur şi simplu nu puteam să-i mai spun nimic”. Asta o fi, metafizic, şi între Naşu’ şi Piţurcă, sau, banal, îi leagă ceva mult mai omenesc – interesul. Nu vom afla curînd, dar sigur îi mai uneşte ceva: nepriceperea. Ironic, aseară, Piţurcă n-a ştiut nici măcar să se apere, adică ce se lăuda el că face la perfecţie!

M-am ferit zilele aceastea, după despărţirea brutală de Digi, să comentez echipa naţională. Am zis să fiu băiat, să fie linişte, că poate din cauza mea nu merge România la Mondiale. Aţi văzut însă cu toţii că am ajuns în aceeaşi ghenă. 45.000 de oameni au scandat, disperaţi, „Demisia!”. Norocul lor că n-au avut contracte semnate cu RCS-RDS!

 

P.S. Emisiunea Fanatik Show a fost rasă de la Digi Sport, deşi era talk-show-ul numărul 1 al postului! Aviz proştilor, frustraţilor şi interesaţilor care au minţit şi au dezinformat în aceste zile. Fanatik Show nu a fost la Digi Sport „probabil cel mai bun talk-show”, ci cu adevărat „cel mai bun talk-show zilnic de sport din România”! Iată audienţele Digi din ultima zi, luni, 2 septembrie – doar un mic exemplu – ca să ne înţelegem că şi pe cifre sînt numărul 1! 39 înseamnă 390.000 de privitori!! V-am pupat…

www.fanatik.ro

Închide ×