Fotbal intern

IVANOVICI, despre haita de Muţi care mint cu tupeu de miliţieni!

Upps... Vorbeşte Mutu! Dur, cum titrează apocaliptic, bineînţeles în exclusivitate Gazeta Sporturilor. Abil precum un politician, populist mai rău decât un politician, Mutu a prins momentul şi...
27.05.2017 | 12:55
IVANOVICI despre haita de Muti care mint cu tupeu de militieni

Upps… Vorbeşte Mutu! Dur, cum titrează apocaliptic, bineînţeles în exclusivitate Gazeta Sporturilor. Abil precum un politician, populist mai rău decât un politician, Mutu a prins momentul şi i-a băgat câteva alunecări golăneşti birocratului Marius Bacria pe „tema stadionului”. De la înălţimea ameţitoare a staturii sale morale, Adişoru i-a sărit în apărare lui Dănciulescu – deh, ca între legende! -, ultimul atacat de acelaşi Bacria şi pe bună dreptate! Lăsând la o parte micile derapaje ale lui Bacria, gen „Dănciulescu face entorsă când vorbeşte”, „arendaşul lui Badea”, cum l-a denumit cu dispreţ bogătaşul Mutu, n-a făcut altceva decât să demonteze nişte minciuni şi dezinformări uriaşe aruncate în spaţiul public de trupa lui Negoiţă sau de noul comando de la Ministerul de Interne. Dacă Bacria e arendaş, firesc, stăpânul este Badea! Când te iei de Bacria, de fapt loveşti direct în fostul preşedinte Nicolae Badea, ajuns inamicul public numărul 1 al noului stadion Dinamo, al suflării alb-roşii (speră unii!), dinozaurul care ţine cu ghearele şi cu colţii tociţi de vechiul stadion şi nu lasă statul să pompeze zeci de milioane de euro în Next Generation Arena. Ce mai contează adevărul, campanie de denigrare să fie, să ştie şi ultraşii cine e panglicarul ce sabotează viitorul luminos al lui Dinamo!

Hai să repunem puţin lucrurile pe făgaşul bunului-simţ…

În primul rând, Badea e mai dinamovist decât toţi Muţii la un loc! Pe fapte, că de vorbe e plin podul… Timp de 4 ani, de când Ionuţ Negoiţă a preluat clubul (sunt convins, cu cele mai curate intenţii!), societatea patronului de la RIN, care deţine şi echipa de fotbal, n-a achitat facturi pentru stadion, vestiare, antrenamente, nocturnă, utilităţi, meciuri oficiale şi amicale în valoare de peste… 16 miliarde de lei! Adică băieţii s-au ospătat mereu gratis! Ţeapă? Jaf? Nu!! „Şmecherie”, cum ne-ar spune, rânjind într-o parte, Mutulică. Şi totuşi, Badea i-a lăsat să termine acest campionat. Ăsta e dinamovism? Sezon de sezon, Badea le-a securizat sponsorul principal, Orange, pe tricourile alb-roşiilor, deşi nu mai avea absolut nicio obligaţie. Orange bagă oficial în buzunarul lui Negoiţă şi al echipei între 500.000 şi 700.000 de euro anual, cu tot cu bonusuri! Sătui de rezultatele mediocre ale „câinilor”, Orange a vrut să fugă în vreo 2-3 rânduri. Nici acum nu sunt prea fericiţi… Badea i-a rugat să rămână. Ăsta e dinamovism? Badea i-a ajutat şi pe fani în toate modurile posibile, le-a lăsat mereu uşa deschisă deşi plecase de la club, le-a încurajat ideile, spectacolul, le-a admirat filosofia. A fost şi este unul din oamenii din umbră care respectă cu adevărat fenomenul ultraşilor Dinamo. Ăsta e dinamovism? I-a permis lui Negoiţă să folosească sigla, culorile, însemnele „câinilor”, deşi acesta din urmă nu i-a dat niciun sfanţ pe acţiuni, de peste 1400 de zile. Mai mult, Negoiţă a pierdut definitiv şi procesul, dar Badea a închis iarăşi ochii… Ăsta e dinamovism? A renunţat la împrumuturi personale de peste 3 milioane de euro, a girat şi a plătit din buzunarul propriu împrumuturi la club de aproape alte 3 milioane de euro, pe care Negoiţă promisese solemn că le va achita când devine acţionar majoritar. A uitat! S-o fi luat cu pianul… Ăsta e dinamovism, domnu’ Mutu? Şi aş putea să continui până mâine! Să-l transformi pe Nicolae Badea în ţapul ispăşitor pentru nerealizarea noului stadion Dinamo este nu doar o nedreptate, ci o diversiune de cea mai joasă speţă. Dănciulescu a minţit fanii, dar are o scuză, a făcut-o din bună-credinţă, fiind indus grosolan în eroare de alţii. Oricum, n-avea voie să vorbească, la câte datorii morale are faţă de Badea. Dar aici, promit, o să revin…Mutu n-are nicio scuză, fiindcă cinic cum e, ştie exact ce spune. Să încurajezi vandalismul sentimental – „ ce dacă au smuls fanii 350 de scaune? E doar o problema secundară..” – numai de dragul populismului de paradă este de neconceput pentru un tip care visează să conducă într-o zi fotbalul românesc. Şi care pe deasupra n-are nici sânge în instalaţie, cât se dă el de Pablo Escobar… E simplu să latri la Bacria, dar te faci pudel când MM ironizează Dinamo pe Facebook sau Gigi îi fură cu tupeu jucătorii: ”Aşa e în ziua de azi. E normal ca un fotbalist de la noi să plece la Steaua dacă oferta este bună.” Ia vezi, Mutule, sufletul şi orgoliul fanilor e tot la ofertă? Poate la reducere?!

Scenariu-bombă: chiar Ministerul de Interne sabotează noul stadion Dinamo?

Hai să încercăm puţin, cum ne-a îndemnat sfătos Mutu, să explicăm dinamoviştilor de ce nu se construieşte stadionul. Există, se pare, interese ascunse ca stadionul Dinamo să nu întregească lista celor 4 pentru Euro 2020. Şi aici vine bomba: poate cel mai mare interes în asta îl au chiar Clubul Sportiv Dinamo şi Ministerul de Interne, atât pentru a ascunde situaţia investiţiilor neterminate şi neînchise la dată sistării acestora, în perioada 2009-2012, cât şi dorinţei de a dispune discreţionar în continuare de bunurile statului în conformitate cu propriile interese. De ce să administreze cu profesionalism stadionul Dinamo un privat, să facă profituri reale, când putem noi, statul, Clubul Sportiv Dinamo, să închiriem pe mai nimic toată baza către FC Voluntari (apropo, facturile din 2014 s-or fi plătit?) sau să acceptăm echipe la antrenamente/meciuri pe sume derizorii care nu acoperă nici măcar cheltuielile cu utilităţile?! Dar poate acoperă utilităţile personale☺…

Este de notorietate faptul că niciun salariat al CS Dinamo nu e dispus să semneze post factum închiderea investiţiilor în cauză şi nici pentru demolarea stadionului. Şi din acest motiv au plecat/fugit oameni cu funcţii de conducere din club, pentru a evita semnarea unor astfel de documente, care i-ar transplanta direct în sfera penalului. Dar dă bine la popor ca vinovatul de serviciu să fie blajinul Nicolae Badea, respectiv Fotbal Club Dinamo Bucuresti. Asupra acestuia se poate pune o presiune publică mai mare şi mai eficientă decât împotriva unui mastodont puternic şi ameninţător precum Ministerul de Interne. În care stat de drept ce se pretinde a fi democratic, european, factorii decidenţi – un ministru MAI, Carmen Dan-, somează public conducerea unei entităţi private, o asociaţie non-profit cum e Fotbal Club Dinamo, să renunţe la unele drepturi conferite de prevederile unui contract legal şi valid? Au mai rămas puţine ore până la ultimatum. Brrr… Ce urmează, doamnă ministru, arestări? Execuţii în faţa Discobolului? Aşa s-a întâmplat şi cu amărâtul de Mititelu, pe care Primăria Craiova l-a tâlhărit în plină stradă, în văzul unui întreg popor amorţit, deposedîndu-l de toate drepturile şi interzicîndu-i accesul pe o arenă unde investise din buzunarul lui şi al copiilor peste 3,8 milioane de euro. Şi uite ce furtună a declanşat Mititelu! Atenţie, acum câteva ore şi-a câştigat înapoi şi palmaresul!

Sau altă teorie… Este adevărat că FRF-ului pare să-i surâdă varinta înlocuirii stadionului Dinamo cu Arena BNR din Cotroceni. Bancă, bani, influenţă, putere… Putere, probabil, mai mare chiar şi decât a MAI. Teorii interesante, care te fac să te întrebi unde e de fapt vina lui Nicolae Badea? A, probabil că e în mare culpă fiindcă a adus din sponsorizări vreo 4,5 milioane de euro (din care nu se recuperează absolut nimic!) prin care s-au modernizat stadionul şi baza de la Săftica sau vreo 4000 de basculante cu pământ pentru infrastructură, la care statul n-a dat niciun leuţ. Au trecut aproape 10 zile de când de pe arenă au fost sustrase peste 300 de scaune şi nu există nicio decizie de imputare în acest sens. Haiducie fix în ograda Ministerului de Interne! Care nu e în stare să gestioneze un amărât de meci, dar vrea pe mână arenă de 20 de milioane de euro. Care nu doreşte la prima vedere decât să-şi conserve privilegiile de a dispune discreţionar de bunurile statului, funcţie de interesele vremelnice.

Şi în final să mai demontăm un mit! Aşa numita societate „a lui Badea” este o asociaţie nepatrimonială, non-profit, nimeni nu duce bani acasă din profituri şi nici nu atentează la proprietatea statului. Doar administrează, conform contractului de asociere. Iar noua arenă – dacă se va face – va rămâne în proprietatea exclusivă a statului român, n-o iau Badea şi arendaşul acasă!
Revenind la Mutu, un sfat, că ştiu că e băiat deştept. Şi se orientează repede… Să se concentreze mai mult pe noua lui meserie, de manager al lui Dinamo, că până acum a fost mai mult campion la karaoke decât la adus jucători de certă valoare. Să fie clar, pe toţi i-a salvat Contra! Aşa că, deocamdată, Mutu rămâne doar argatul lui Contra☺…

În care stat de drept ce se pretinde a fi democratic, european, factorii decidenţi – un ministru MAI, Carmen Dan-, somează public conducerea unei entităţi private, o asociaţie non-profit cum e Fotbal Club Dinamo, să renunţe la unele drepturi conferite de prevederile unui contract legal şi valid? Au mai rămas puţine ore până la ultimatum. Brrr… Ce urmează, doamnă ministru, arestări? Execuţii în faţa Discobolului?

P.S. Ia uite, începe lumea să se trezească şi să spună adevărul despre miliţieni şi doamna ministru. Senatorul Şerban Nicolae, argumentat,  practic confirmă cele ce am scris mai sus, aşa încât şi fanii să nu mai fie manipulaţi. (Citeşte AICI)