Sport

Jack Grealish îi dă replica lui Roy Keane, după ce a fost atacat că n-a executat penalty în finala Euro 2020: „Am spus că vreau să bat!”

Jack Grealish a fost atacat de fostul mare jucător al Angliei, Roy Keane, care i-a reproșat că nu a vrut să bată la loviturile de departajare, însă starul englez a negat vehement acest lucru.
12.07.2021 | 16:27
Jack Grealish ii da replica lui Roy Keane dupa ce a fost atacat ca na executat penalty in finala Euro 2020 Am spus ca vreau sa bat
ADVERTISEMENT

Sancho, Saka și Rashford sunt cei trei jucători ai Angliei care au ratat de la unsprezece metri în finala EURO 2020 contra Angliei. Cei trei au fost victimele unor derapaje rasiste ale fanilor supărați că Albionul a ratat câștigarea unui nou trofeu la un turneu final după 55 de ani.

În mod surprinzător, Jack Grealish și Raheem Sterling, cei mai importanți jucători ai Angliei aflați pe teren, nu au fost printre cei cinci executați ai lui Gareth Southgate, ceea ce a suscitat ample discuții.

ADVERTISEMENT

Jack Grealish dă replica după ce Anglia a ratat trofeul la penalty-uri: „Am spus că vreau să bat!”

Suporterii englezi au fost extrem de dezamăgiți de modul în care Gareth Southgate a gestionat finalul de meci, mai ales loviturile de departajare. Fostul mare mijlocaș al lui Manchester United, Roy Keane, l-a pus la zid pe decarul naționalei Angliei, cât și pe Raheem Sterling: „Dacă ești Raheem Sterling sau Jack Grealish, n-ai voie să stai acolo și să te uiți cum un copil, Saka, merge și execută lovitură de departajare înaintea ta, n-ai cum!”, a spus după meci fostul mare fotbalist al „diavolilor roșii”.

Extrema lui Aston Villa, Jack Grealish, a ținut să precizeze câteva lucruri, după ce a fost asaltat cu acuze din toate părțile: „Am spus că vreau să bat! Antrenorul a luat foarte multe decizii corecte în timpul acestui turneu și așa a făcut și în seara asta! Dar nu accept ca oamenii să spună că nu am vrut să execut penalty când mi-am exprimat dorința să bat”, a scris Jack Grealish, pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au degenerat și mai mult, după ce penalty-ul decisiv a fost executat de puștiul lui Arsenal de doar 19 ani, Bukayo Saka, ceea ce i-a scos din sărite pe toți suporterii englezi. În urma câștigării finalei EURO 2020 la penalty-uri, Gianluigi Donnarumma a fost declarat jucătorul turneului la doar 22 de ani.

Roy Keane i-a luat apărarea lui Bukayo Saka

Roy Keane a ținut morțiș să sară în apărarea lui Bukayo Saka, mai ales că jucătorul a fost extrem de afectat la finalul partidei cu Italia și a izbucnit în hohote de plâns, fiind consolat de căpitanul Harry Kane și de către ceilalți coechipieri: „Nu poți lăsa un copil emotiv de 19 ani să meargă înaintea ta. Ei au mai multă experiență, Sterling a câștigat trofee, ar fi trebuit să iasă în față și să execute înaintea copilului”, a declarat Roy Keane, potrivit Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Gareth Southgate și-a asumat imediat responsabilitatea și a explicat că el a fost cel care a decis executanții de la loviturile de la punctul cu var: „E responsabilitatea mea. Am decis cine să execute bazându-mă pe ceea ce am văzut la antrenamente. A fost decizia mea și responsabilitatea îmi aparține”, a spus selecționerul Angliei.

Gareth Southgate, cât și Jack Grealish și Raheem Sterling au fost extrem de criticați în presa britanică. În colimator a intrat și Stones, un alt jucător cu mare experiență din lotul Angliei, care nu a fost nici el pe lista executanților.

ADVERTISEMENT

Cum a numit presa din Angliei momentul loviturilor de departajare: „Penalty-uri otrăvitoare!”

Presa din Anglia a criticat în termeni duri ratarea trofeului și l-a desființat pe selecționerul Gareth Southgate, înfrângerea cu Italia îndurerând o națiune întreagă. „Atât, atât de crud” și ”E dureros, dar suntem atât de mândri” sunt doar două dintre cele mai sugestive titluri ale jurnaliștilor britanici de la Daily Express.

Prima pagină din Daily Express după înfrângerea Angliei cu Italia în finala EURO 2020
Prima pagină din Daily Express după înfrângerea Angliei cu Italia în finala EURO 2020.

Cei de la Daily Mail au fost și mai dramatici și au comentat înfrângerea extrem de afectați: ”Totul s-a sfârșit în lacrimi”, însoțit de o poză cu Gareth Southgate și Bukayo Saka, mijlocașul lui Arsenal Londra.

Prima pagină din publicația Daily Mail
Prima pagină din publicația Daily Mail.

Astfel, naționala Anglia va avea de așteptat cel puțin până anul viitor pentru un nou trofeu la un turneu final. Englezii au șanse bune și la Campionatul Mondial din Qatar, iar evoluția din 2018 când au ajuns până în semifinale le dă speranțe mari pe viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: