Sport

Jackie Ionescu a numit „Regele” fotbalului românesc! Nu este Gică Hagi: „Era unic, cel mai complex și talentat“

Jackie Ionescu a spus care a fost cel mai bun fotbalist român, dar surpriză vine din faptul că nu este cel considerat de mulți cel mai bun, Gheorghe Hagi.
11.06.2024 | 10:27
Jackie Ionescu a numit Regele fotbalului romanesc Nu este Gica Hagi Era unic cel mai complex si talentat
Liță Dumitru, cel mai talentat fotbalist văzut de Jackie Ionescu / Prosport
ADVERTISEMENT

Discuțiile privind cine a fost cel mai talentat jucător român al tuturor timpurilor se învârt în jurul câtorva nume. Jackie Ionescu a oferit un nume care până acum nu se afla pe lista celor nominalizați.

Laude pentru Liță Dumitru

Jackie Ionescu este unul dintre cei mai buni jucători ai anilor 40-50, trecând pe la cluburi precum Sportul, Poli Timișoara, Progresul Sibiu sau Dinamo Obor. Fostul mijlocaș a spus cine este cel mai talentat fotbalist român al tuturor timpurilor.

ADVERTISEMENT

„Liță Dumitru! Cel mai complex și talentat jucător. Produs 100% românesc. Juca fotbal pe maidan, desculț, și nu știu cum a ajuns la Steaua (n.r. – după anii de la Rapid). Nu l-a ajutat nimeni. A reușit doar din propriul talent. Nici nu avea nevoie de cineva, pentru că s-a impus singur.

Dumitru juca ambele faze la fel de bine. E unic. Hagi, da, un jucător genial. Când ataca, era cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Partea defensivă, aproape zero. Așa că Hagi e jumătate genial și jumătate mare. Liță Dumitru a fost complet, genial pe ambele faze.

ADVERTISEMENT

Eu cred că am mai avut fotbaliști talentați, care puteau ajunge uriași, dar mediul fotbalului românesc îi oprește înainte de a-și atinge maximul. Fotbalul nostru blochează dezvoltarea talentelor, le blochează la un anumit nivel. Pentru că-i umflăm, vindem, înainte să se “, a spus Jackie Ionescu, conform iAMSport.

Liță Dumitru a strâns în campionatul național 260 de meciuri, cu preponderență în tricoul Stelei București. De asemenea, a marcat 61 de goluri în perioada 1964-1980, dintre care 47 în tricoul formației din Ghencea, iar 14 la Rapid.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hanganu, fotbalistul care nu și-a atins potențialul

Jackie Ionescu l-a nominalizat pe Ovidiu Hanganu drept jucătorul care nu și-a atins potențialul uriaș. Trecut pe la Corvinul Hunedoara, Victoria București, Dinamo, Cercle Brugge, Samsunspor sau Progresul, Hanganu și-a încheiat cariera în ligile inferioare la Petrolul Țicleni și Mînerul Certej.

“Poate o să fii surprins și acum. Ovidiu Hanganu. Atacantul cu cel mai mare potențial pe care l-am văzut în România. Produs al celor de la Corvinul Hunedoara. Genial. Nu a fost foarte cunoscut în România. A jucat puțin la Dinamo, câteva meciuri în națională, și l-au vândut. I s-a făcut cotă și l-au dat.

ADVERTISEMENT

Avea și el tarele lui. Mai ales educaționale. Nu bea, dar era genul fluieră-vânt. Avea femei, pierdea nopțile… S-a lovit pe propriile limite. M-a sunat de curând. Este muncitor în Italia.

Mintea este importantă privind alegerea vieții. Unii dintre marii fotbaliști, și din cei actuali, trăiesc doar bucuria momentului. Și, pe la 30 de ani, când termină cu fotbalul, nu au nimic“, a mai spus Jackie Ionescu, conform sursei.

ADVERTISEMENT