Fotbal intern

Mărturie zguduitoare a fratelui lui Ekeng: “I-am spus să semneze”

6 mai 2016 este una dintre cele mai triste zile din istoria lui Dinamo Bucureşti, dar şi pentru familia Ekeng. În minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul 3-3 din ultima etapă a sezonului 2015-16,...
13.10.2017 | 14:52
Marturie zguduitoare a fratelui lui Ekeng Iam spus sa semneze
ADVERTISEMENT

6 mai 2016 este una dintre cele mai triste zile din istoria lui Dinamo Bucureşti, dar şi pentru familia Ekeng. În minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul 3-3 din ultima etapă a sezonului 2015-16, Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe teren şi a murit la scurt timp la Spitalul de Urgenţă. După un an şi jumătate de la acel moment, familia fotbalistului camerunez aşteaptă să înceapă procesul intentat împotriva.

Jacques Ekeng, fratele lui Patrick Ekeng, a vorbit despre tragedia pe care familia sa a suferit-o în urmă cu un an şi jumătate. Acesta a declarat nu înţelege ce s-a întâmplat cu fratele său, mai ales că jucătorul a jucat în Vestul Europei şi a fost mereu testat. Jacques a mai precizat că nu se vrea acuze pe nimeni şi nu caută răzbunare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Ce mesaj a primit Jacques Ekeng de la fratele său

“În familia noastră, nimeni nu a suferit un atac cardiac. Tocmai de aceea nu înţeleg. Nimeni nu înţelege. Cum de a fost posibil? A jucat în Franţa, Elveţia, Spania şi România. Peste tot, a fost supus testelor medicale, chiar nicăieri să nu fi fost bune? Nu se poate! Au fost momente când se simţea obosit, dar niciodată nu mi-a zis că ar avea ceva la inimă. Orice ar fi fost, mi-ar fi spus. Îmi spunea tot. Vreau să aflu ce s-a întâmplat. Şi mai doresc să ştiu dacă se putea face mai mult pentru el. Putea fi salvat Patrick? S-a făcut totul în acea zi? Nu acuz pe nimeni, nu vreau răzbunare, nu simt ură faţă de persoanele care i-au fost în jur fratelui meu în acele momente. Justiţia va hotărî cine este vinovat. Pierderea noastră e imensă, şi durerea e la fel de mare”, a declarat Jacques Ekeng pentru gsp.ro.

Fratele lui Patrick a susţinut că nu a mai avut niciun contact cu oficialii clubului Dinamo Bucureşti după înmormântarea fotbalistului de 26 de ani. Jacques Ekeng a mai declarat că el l-a convins să semneze cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. “De când Patrick a dispărut, după înmormântarea lui, nu am mai avut niciun contact cu oficialii sau cu jucătorii lui Dinamo. Niciunul. Nici eu, nici mama mea. Singura care a discutat cu Dinamo a fost Nathalie, soţia lui. Eu l-am sfătuit să semneze cu Dinamo, pentru că era un club mare. “Ascultă-mă! Acolo poţi face performanţă, poţi creşte, poţi deveni cunoscut”, i-am zis. De fiecare dată când vorbeam cu el, era fericit. La club, printre colegi, cu asemenea fani. Nu l-am văzut o dată deranjat de ceva, de cineva. Niciodată nu mi s-a plâns de nimic cât a fost acolo. Imediat după acel gol cu Steaua, singurul lui gol la Dinamo, mi-a trimis un SMS, era un link cu filmul reuşitei sale. Ce m-am lăudat cu golul fratelui meu”, a mai spus Jacques Ekeng.

ADVERTISEMENT
Tags: