Sport

Jadon Sancho devine cel mai scump transfer al verii! Manchester United a reușit în sfârșit să-l cumpere

Jadon Sancho este noul jucător al lui Manchester United, iar fostul mijlocaș al Borussiei Dortmund tocmai a devenit cel mai scump transfer al verii.
30.06.2021 | 22:14
Jadon Sancho devine cel mai scump transfer al verii Manchester United a reusit in sfarsit sal cumpere
ADVERTISEMENT

Manchester United a încercat încă de anul trecut să îl aducă pe Jadon Sancho pe „Old Trafford”, însă șefii lui Dortmund s-au ținut tare pe poziție și l-au mai păstrat pe fotbalistul englez încă un an.

Acum, Borussia Dortmund a acceptat oferta de 90.000.000 de euro din partea „diavolilor roșii”, iar Jadon Sancho mai trebuie doar să treacă testele medicale, care sunt doar o formalitate.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho, transferat de Manchester United de la Borussia Dortmund

Jadon Sancho este noul jucător al lui Manchester United, „diavolii roșii” l-au adus pe „Old Trafford” în schimbul sumei de 90.000.000 de euro, ceea ce l-a plasat pe fotbalistul englez drept cel mai scump transfer al verii din acest moment.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat pe contul personal de Twitter că Jadon Sancho a semnat un contract pentru 5 sezoane cu Manchester United, ceea ce înseamnă că va rămâne la echipă cel puțin până în 2026, în cazul în care clubul nu îi va propune o prelungire a contractului.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho a fost pe lista de transferuri încă de anul trecut, însă șefii Borussiei Dortmund cereau atunci o sumă de transfer de peste 100.000.000 de euro, în timp ce Manchester United oferea 75.000.000 de euro.

  • 21 de ani are Jadon Sancho

Jadon Sancho, greșeala lui Manchester City și descoperirea Borussiei Dortmund

Jadon Sancho a fost lăsat să plece de la Manchester City în 2017, când Borussi Dortmund îl aducea pentru doar 7.840.000 de euro. A fost o greșeală a centrului de juniori ai „cetățenilor”, Pep Guardiola fiind supărat când a aflat de vânzarea lui Sancho.

ADVERTISEMENT

Încă din primul său sezon la Borussia Dortmund, Jadon Sancho a impresionat, iar de-a lungul timpului, acesta a reușit să marcheze 50 de goluri, să ofere 64 de pase decisive, în 137 de meciuri.

Alături de Borussia Dortmund, Jadon Sancho a câștigat de-a lungul timpului Supercupa Germaniei, Cupa Germaniei, fiind și golgheter în Cupa Germaniei, cu 6 goluri, în sezonul recent încheiat.

ADVERTISEMENT

Jadon Sancho a fost convocat de Gareth Southgate pentru EURO 2020, însă nu a fost atât de mult folosit, cum se așteptau fanii englezi, care îl cer mai des pe teren.

Alături de naționala Angliei U17, Jadon Sancho a câștigat și Cupa Mondială în 2017.

Jadon Sancho nu a fost singurul fotbalist pe care Borussia Dortmund l-a dat la EURO 2020 pentru naționala Angliei. Jude Bellingham a fost și el convocat și folosit de Gareth Southgate.

  • 100.000.000 de euro este cota de piață a lui Jadon Sancho, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT