Life

Jador, în mijlocul unui scandal de 100.000 de euro! Cântărețul riscă să rămână fără numele care l-a făcut celebru

Jador se află în mijlocul unui scandal colosal în lumea manelelor, Ovidiu DeSanto cerându-i nu mai puțin de 100.000 de euro, pentru a-și putea folosi numele de scenă în continuare.
07.07.2022 | 15:52
Jador in mijlocul unui scandal de 100000 de euro Cantaretul risca sa ramana fara numele care la facut celebru
Jador și Ovidiu DeSanto au ajuns la cuțite din cauza neînțelegerilor! Război total în lumea manelelor / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Jador și Ovidiu DeSanto au ajuns să se certe la modul cel mai serios după ce producătorul manelistului i-a înregistrat numele de scenă și i-a cerut 100.000 de euro, pentru a-l lăsa să îl folosească în continuare. Mai mult chiar, cei doi sunt pe punctul să ajungă la tribunal, pentru a-și disputa, legal, dreptul de folosință al numelui de Jador.

Jador e la cuțite cu Ovidiu DeSanto, omul care l-a făcut celebru

Ovidiu DeSanto este cel care, pe vremea când Jador era necunoscut, a avut grijă să îl lanseze. De atunci însă, manelistul care poartă numele de Remus Ionuț Dumitrache a reușit să devină o adevărată celebritate, iar relația celor doi a cam început să scârțâie.

ADVERTISEMENT

Primul impediment între ei a apărut în momentul în care Jador, cunoscut mai mult ca și concurent la Puterea Dragostei, de la Kanal D, decât ca artist s-a trezit că numele lui de scenă a fost înregistrat, legal, la OSIM. Chiar de Ovidiu Băcilă, alias impresarul și producătorul muzical Ovidiu DeSanto.

Cântărețul de manele riscă să rămână fără numele de scenă

La acea vreme nu și-a făcut prea multe probleme, dar, odată cu apariția succesului, Jador a decis să este cazul să fie ”stăpân” pe numele său. Și a început o dificilă rundă de negocieri cu cel care l-a sprijinit până atunci pentru a-și recupera pseudonimul care l-a făcut celebru.

ADVERTISEMENT

Doar că, din informațiile FANATIK, Ovidiu DeSanto a fost foarte clar: voia 100.000 de euro pentru ca Remus Ionuț Dumitrache să poată folosi titulatura de Jador, în caz contrar manelistul fiind obligat să folosească orice alt nume de scenă.

Jador nu și-a plătit “taxa” pentru a folosi numele

Discuțiile dintre Jador și Ovidiu DeSanto păreau, până de curând, terminate. Manelistul acceptase, în principiu, să plătească ”taxa” cerută și să intre astfel, legal, în posesia numelui sub care a devenit celebru. Doar că, de ceva timp încoace, înțelegerea dintre cei doi nu a mai fost respectată. Mai pe românește, Jador nu a mai plătit cei 100.000 de euro ca să fie… Jador.

ADVERTISEMENT

Așa că, pare-se, Ovidiu DeSanto i-a trimis, pe cale oficială, o somație să renunțe la a mai folosi numele de scenă de Jador, Remus Ionuț Dumitrache fiind pus, acum, în postura să îl dea în judecată pe vechiul său prieten și producător muzical.

Jador nume
Numele de Jador a fost înregistrat de DeSanto, la OSIM / Foto: Captură OSIM

Contactat de FANATIK, Ovidiu DeSanto a refuzat să spună prea multe despre dicuțiile pe care le are cu Jador, dar a lăsat să se înțeleagă că, momentan, nu s-au împăcat. ”Nu știu ce să spun acum, nu știu cât e de bine să spun lucrurile astea. Prefer să nu vorbesc, nu vreau să discut despre asta. Mulțumesc de telefon”, ne-a spus DeSanto, în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

FANATIK a încercat să îl contacteze și pe Jador, dar până la ora publicării acestui material, cântărețul de manele nu a răspuns la niciun apel.

Ce se întâmplă cu firmele lui Jador

Manelistul Jador este într-o situație cu atât mai dificilă cu cât numele pe care îl folosește l-a utilizat și pentru cele două firme pe care de deține și le administrează și ar putea ajunge în situația să fie nevoit să le redenumească. Amândouă companiile – Jador Music și Jador Booking – au ca domeniu activitatea de interpretare artistică și organizarea de spectacole, iar profitul este impresionant.

Astfel, Jador a declarat o cifră de afaceri cumulată de aproape un milion de lei, adică undeva în jurul a 200.000 de euro, iar profitul, conform datelor obținute de FANATIK, este în jurul a peste 166.000 de euro.

În tot acest timp, conform raportărilor, firmele care sunt controlate de Ovidiu DeSanto nu o duc prea bine, cel puțin scriptic. Astfel, DeSanto Music a raportat pierderi de peste 145.000 de lei, adică undeva în jurul a 50.000 de euro.

Ovidiu DeSanto, cercetat într-un dosar penal pentru înșelăciune

Ovidiu DeSanto nu pare să fie însă prea preocupat de scandalul cu Jador, mai ales că este în situația de a avea complicații legale mult mai dificile, de natură penală. Mai exact, el este parte într-un dosar penal care privește înșelăciunea.

Conform informațiilor FANATIK, Ovidiu DeSanto, alături de alte personaje cunoscute din lumea manelelor, sunt acuzați că ar fi colaborat pentru a-i înșela pe alți artiști cu contracte false și, anul trecut, au fost puși sub control judiciar de Judecătoria Călărași, urmând ca procesul să aibă loc anul acesta, în octombrie.

ADVERTISEMENT
Tags: