Life

Jador, interzis la Filarmonica din Timișoara! Scandal uriaș, înainte de concert: “Este ireal! Am crezut că e o glumă!”

Un concert de-al lui Jador și al cântăreței Aza a fost interzis la Filarmonica Banatul după ce, la Timișoara, a izbucnit un scandal uriaș pe tema găzduirii în respectiva locație a show-ului de manele.
13.04.2022 | 18:30
Jador interzis la Filarmonica din Timisoara Scandal urias inainte de concert Este ireal Am crezut ca e o gluma
Jador și Aza au primit ”interzis” pentru concertul de la FIlarmonica Banatului de la directorul instituției, Ovidiu Andriș / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Turneul național Jador și Aza – Dau Moda – urma să ajungă la Timișoara, pe 17 mai, fiind, deja, puse în vânzare bilete. Concertul urma să aibă loc la Sala Capitol, loc care găzduiește Filarmonica Banatul, condusă de directorul interimar Ovidiu Andriș. După ce a izbucnit un scandal uriaș în capitala Banatului, lucrurile au luat o întorsătură neplăcută pentru artiștii implicați care s-au văzut cu recitalul rămas fără sală.

Concertul lui Jador de la Filarmonica Banatul, motiv de scandal la Timișoara

Jador și Aza aveau programat un concert la Sala Filarmonicii Banatul din Timișoara, iar biletele au fost deja puse în vânzare la prețuri cuprinse între 80 și 120 de lei. Doar că, deși se vând deja biletele, concertul celor doi nu va avea loc, cu siguranță, în locul anunțat.

ADVERTISEMENT

Iar asta după ce Roxana Iliescu, consilier local din Timișoara, a dezvăluit, public, că Filarmonica Banatul e la un pas să se transforme în locul în care s-ar auzi acordurile manelelor lui Jador.

După ce am aflat ce se întâmplă, am lăsat tot ce aveam de făcut la birou și studiez repertoriul, este ireal, e fantastic (râde în hohote, n red.). Mie nu mi-a venit să cred ce se întâmplă, mi-a trimis cineva o captură de ecran cu evenimentul.

ADVERTISEMENT
Roxana Iliescu
Roxana Iliescu, consilier local din TImișoara, a sesizat că Filarmonica Banatul urma să devină scena pentru concertul de manele al lui Jador și al Azei / Foto: Facebook

Am crezut inițial că e o glumă. Da, este anunțat concert pe 17 mari, la Filarmonică, nu știu ce se întâmplă. E concert live, cică”, a spus, pentru FANATIK, consilierul local din Timișoara, Roxana Iliescu. Postarea făcută de consilierul local a provocat, imediat, controverse serioase pe plan local, iar directorul Filarmonicii a reacționat.

Filarmonica Banatul, loc interzis pentru Jador

În exclusivitate pentru FANATIK, Ovidiu Andriș, directorul interimar, a dezvăluit că Jador nu va avea nicio șansă să primească autorizația pentru a cânta acolo, alături de artista Aza și că cel care a organizat evenimentul nu ar fi trebuit să pună deja la vânzare biletele.

ADVERTISEMENT

”Nu e niciun concert. Există o cerere în acest sens care a fost depusă, dar probabil nu va fi aprobată. Organizatorul și-a asumat vânzarea de bilete fără aprobarea primită, ceea ce mi se pare ceva destul de jenant. Nu există niciun contract în acest moment, este doar o cerere.

Cererea are un circuit, va ajunge și la conducătorii instituției. Eu tot timpul verific operatorii culturali și vreau să mă asigur că sunt spectacole, în primul rând, de muzică clasică la Filarmonică. Înțelegeți ce se va întâmpla… Sub nicio formă nu voi accepta.

ADVERTISEMENT
Concert Jador
Biletele pentur concertul lui Jador cu Aza, puse în vânzare deja! Locul anunțat: Filarmonica Banatul / Foto: captură entertix.ro

Nu am nimic cu genul ăsta de muzică, dar pentru tipul ăsta de muzică există alte spații, nu Filarmonica. Nu am nimic cu niciun gen muzical, dar, nah! Fiecare cu locul lui”, a declarat, în exclusivitate Ovidiu Andriș, directorul Filarmonicii din Timișoara.

Jador, despre concertul de la Filarmonica Banatul: ”Chestiuni minore”! Aza e revoltată

Contactat de FANATIK, Jador ne-a spus că el nu este deloc preocupat de ceea ce se petrece la Timișoara și că artistul din el are cu totul și cu totul alte preocupări decât locul de desfășurare al unui concert.

”Nu știu nimic de concert. Habar nu am! Eu creez muzică, nu mă ocup de organizarea de evenimente, fac altceva: creez muzică doar! Sunt chestiuni minore astea, nu le bag în seamă”, ne-a spus, în exclusivitate , Jador despre ce se întâmplă cu concertul pe care îl are anunțat la Timișoara.

Cântăreața Aza, colega lui Jador de turneu, a recunoscut pentru FANATIK că este mirată de refuzul autorităților din Timișoara să le pună la dispoziție sala Capitol, cea a Filarmonicii Banatul, fiind convinsă că este evorba de snobism din partea celor responsabili cu autorizațiile.

”Da, aveam concert la Filarmonică, pe 17 mai. Nu vor să ne dea autorizație? Serios? În primul rând, eu nu cânt manele, cânt muzică de petrecere, la fel ca și Loredana Groza. Jador cântă manele, într-adevăr, dar nu știu ce să mai zic.

Mi se pare puțin aiurea… Mda… E dubios. Bănuiesc că este vorba de snobism. Până la urmă și ei făceau bani, că intrarea era pe bilete. Până la urmă, puteau să accepte, nu înțeleg care e problema. Sunt niște fițoși”, a spus, pentru FANATIK, cântăreața Aza.

ADVERTISEMENT
Tags: