News

Jaf armat la o casă de schimb valutar din Sibiu. Atacatorul a fost imobilizat de trecători

Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu a anunțat că un bărbat înarmat a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar. Autoritățile precizează că atacatorul a fost oprit de cetățeni.
02.01.2022 | 13:12
Jaf armat la o casa de schimb valutar din Sibiu Atacatorul a fost imobilizat de trecatori
ADVERTISEMENT

Final de an extrem de tensionat la o casă de schimb valutar din Sibiu. Astfel, pe 31 decembrie, un bărbat din județ a fost autorul unui jaf armat. Acesta a fost reținut de către trecători și predat forţelor de ordine.

“În urma unui apel prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a sesizat faptul că la o casă de schimb valutar, un bărbat a intrat în încăperea unde își desfășura activitatea angajata și a sustras o sumă de bani”, a explicat Inspectoratul pentru Jandarmi Sibiu într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au explicat faptul că atunci când jandarmii au ajuns la fața locului, suspectul era deja reținut de către câțiva cetățeni care se aflau în zona casei de schimb valutar, notează Agerpres.

“Ajunși imediat la fața locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă”, au adăugat jandarmii.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de către autorități află că acești cetățeni care au intervenit lucrează în zonă și au fost alertați de către o angajată a casei de schimb valutar.

Suspectul avea la el o armă

Verificările realizate de către echipajul de jandarmi care a fost trimis la casa de schimb valutar au relevat faptul că atacatorul era un bărbat de 32 de ani din comuna Ațel, o comună sin județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut de către jandarmi și a fost audiat pentru a înțelege exact evenimentele de la casa de schimb valutar.

În acest moment, atacatorul este arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și de tâlhărie calificată.

ADVERTISEMENT

În momentul reținerii sale, forțele de ordine care ajuns la fața locului au descoperit asupra bărbatului un revolver de zgomot care nu era încărcat.

Din comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi aflăm că jaful s-a petrecut în jurul orei 11:15, în data de 31 decembrie 2021. Astfel, bărbatul acuzat ar fi profitat de neatenția operatorului de schimb valutar, ar fi intrat în interior și ar fi furat 2.150 euro.

Jandarmii au mai explicat în comunicatul lor că administratorii casei de schimb valutar au primit o contravenție de 5.000 de lei. Verificările realizate de către autorități au relevat faptul că această unitate comercială nu respecta condițiile de siguranță.

ADVERTISEMENT