News

Jaf armat și luare de ostatici într-o bancă. Ce revendicări a avut bărbatul

07.08.2020 | 10:22
Jaf armat si luare de ostatici intro banca Ce revendicari a avut barbatul
ADVERTISEMENT

Jaf armat și luare de ostatici într-o bancă din Franța. Un bărbat înarmat până în dinți a intrat într-o filială bancară din centrul oraşului Havre, oraș situat în nord-vestul țării.

Individul nu a ezitat și a luat ostatice şase persoane. În scurt timp, o femeie a fost eliberată, conform primelor informații ale presei locale.

ADVERTISEMENT

La locul luării de ostatici au sosit membri ai forţelor speciale de poliţie. Potrivit cotidianului Paris-Normandie, individul a formulat revendicări referitoare la situaţia poporului palestinian.

Șase persoane au fost luate ostatice

De altfel, în urmă cu doar o lună de zile, tot în Franța patru bărbaţi înarmaţi au luat ostatică o angajată a unui supermarket Leclerc, la câţiva kilometri de frontiera cu Elveţia, după care au golit seiful supermarketului şi au fugit.

ADVERTISEMENT

O scenă demnă de un film de acţiune a avut loc  în comuna Ferney-Voltaire (Auvergne-Rhône-Alpes). Patru răufăcători au luat-o ostatică pe contabila supermarketului pe când aceasta ieşea din casă.

Ei au condus-o până la hipermarket, unde au ”neutralizat” în mod violent doi paznici, cu lovituri de paturi de Kalşnikov. Potrivit victimelor, rănite uşor, jefuitorii erau înarmaţi de asemenea cu mai multe arme de mână.

ADVERTISEMENT

Ameninţată, contabila i-a condus apoi pe cei patru jefuitori până la seif, pe care au obligat-o să-l deschidă. Suma jefuită era necunoscută imediat, însă Le Dauphiné Libéré dezvăluie că cei patru au plecat cu un Audi negru şi au lăsat-o pe angajată ”în stare de şoc”.

Poliţişti şi pomopieri au fost trimişi la faţa locului. ”Aceasta nu este prima oară când un supermarket este jefuit în Pays de Gex.

ADVERTISEMENT

Nu mai atacă băncile. Este mai uşor în magazinele mari, în care există în continuare bani lichizi”, a declarat pentru publicaţie primarul din Ferney, Daniel Raphoz.

 

ADVERTISEMENT