News

Jaf ca în filme în Maramureș. Tâlharii au tăiat ușa cu un flex și au dispărut cu peste un miliard de lei vechi

A avut loc un jaf ca în filme în Maramureș. Tâlharii au tăiat ușa Ocolului Silvic Vișeu de sus și s-au făcut nevăzuți cu peste un miliart de lei vechi.
04.06.2021 | 10:30
Jaf ca in filme in Maramures Talharii au taiat usa cu un flex si au disparut cu peste un miliard de lei vechi
ADVERTISEMENT

Faptele s-au petrecut în noaptea de luni spre marți, 1 și 2 iunie, dar nu au fost făcute publice. Oamenii legii au fost sesizați marți dimineață, în jurul orei 08:00, prin apel la 112.

Polițiștii nu au dat nicio explicație înainte ca informația să fie dezvăluită de jurnaliști. Potrivit VasileDale.ro, hoții ar fi acționat „la pont.”

ADVERTISEMENT

Jaf ca în filme în Maramureș. Tâlharii au tăiat ușa cu un flex și au dispărut cu peste un miliard de lei vechi

Tâlharii au știut cu exactitate cum să pătrundă fără a fi văzuți, dar și unde se aflau banii. Mai multe persoane mascate au tăiat ușa casieriei cu un flex.

Hoții s-au făcut nevăzuți cu aproximativ 120.000 de lei cash. Spargerea a fost descoperită în dimineața următoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor jurnalistului menționat mai sus, banii au fost scoși de la bancă în aceeași zi în care a avut loc jaful. Ei urmau să fie folosiți pentru cumpărarea de puieți pentru o împădurire din zona Vișeu de Sus, iar hoții au deținut informații exacte cu privire la acest lucru.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au prelevat probele necesare și imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Totuși, nu au dat nicio explicație cu privire la acest eveniment.

ADVERTISEMENT

IPJ Maramureș a emis un comunicat abia după ce informațiile au ajuns în presă, pe surse. Instiuția a confirmat informațiile cu privire la jaf.

Reacția IPJ Maramureș

„În data de 2 iunie, ora 07.39, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că la o unitate silvică administrativă a avut loc un furt”, a transmis IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

„La fața locului polițiștii au constatat că, în perioada 31 mai- 02 iunie a.c., niște persoane au sustras suma de 120.000 lei din seiful care se afla situat în casierie,” a precizat instituția

„La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș s-a constituit o echipă complexă în vederea efectuării cercetării la fața locului și stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat,” a adăugat.

Oamenii legii nu au oferit mai multe detalii despre modul în care s-a produs furtul. De asemenea, nu au precizat cum ar fi putut să afle tâlharii de existența banilor și nici câte persoane sunt implicate.

ADVERTISEMENT