News

Jaf ca-n filme al unui român, la Londra. Ajutat de un polițist, tâlharul a furat aproape un milion de euro

13.05.2021 | 17:52
Jaf can filme al unui roman la Londra Ajutat de un politist talharul a furat aproape un milion de euro
Jaf ca-n filme al unui român, la Londra. Ajutat de un polițist, tâlharul a furat aproape un milion de euro
ADVERTISEMENT

Jaf ca-n filme al unui român, la Londra. Bărbatul a fost ajutat de un polițist și a reușit să fure aproape un milion de euro.

Jafurile organizate de o bandă care acționa în capitala Marii Britanii, din care făcea parte și un român, au fost sprijinite de un polițist. Bărbatul și-a folosit mașina de patrulare și uniforma pentru a încălca legea.

ADVERTISEMENT

Activitățile infracționale erau coordonate din Dubai, unde banda își avea „creierul”. Membrii acesteia au efectuat mai multe călătorii între cele două țări, pentru stabili detalii cu privire la operațiunile desfășurate.

Jaf ca-n filme al unui român, la Londra. Ajutat de un polițist, tâlharul a furat aproape un milion de euro

Sistemul de comunicare folosit de infractori a fost decriptat de autoritățile londoneze. Astfel, activitățile infracționale au ieșit la iveală.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, un român, ajutat de polițistul britanic, a reușit să fure 850.000 de lire sterline, aproape un milion de dolari.

„La cererea grupului de crimă organizată, Kashif Mahmood lua vehicule de poliție marcate sau nemarcate și, îmbrăcat în uniforma de poliție, mergea în locațiile vizate de grupul sau participa la transfertul sau la spălarea banilor. Mahmood pretindea că este în exercițiul funcțiunii,” au explicat autoritățile, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au mai explicat că polițistul ar mai fi ridicat, „pentru sechestru”, jumătate de milion de lire sterline. Banii proveneau din infracțiuni, în special trafic de droguri.

Polițistul acuzat în acest caz și-a recunoscut faptele și a pledat vinovat pentru conspirație pentru dobândirea unor bunuri provenite din infracțiuni și conduită necorespunzătoare într-o funcție publică.

ADVERTISEMENT

Faptele au fost descoperite în anul 2020, iar bărbatul a fost demis din Poliție. El a fost prezentat judecătorilor la data de 12 mai.

Mahmood lucra la secția de poliție Stoke Newington, din estul Londrei. În timpul anchetei s-a descoperit că acesta a folosit computerele poliției pentru a obține informații pentru banda din care făcea parte

Oamenii legii au descoperit că au fost culese informații confidențiale din sistemele de date ale poliției, inclusiv numele a două persoane pe care banda a încercat să le jefuiască.

În conturile bancare ale fostului polițist, a fost descoperită suma de 35.000 de lire. Mai multe ceasuri de lux au fost depistate și ele în posesia bărbatului. În trecut, el fusese premiat pentru curajul de care a dat dovadă în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

ADVERTISEMENT