News

Jaf cu trotineta. Cum au furat hoții seiful unui milionar român

Un jaf spectaculos a avut loc în luna decembrie. Seiful unui milionar român a fost furat cu o trotinetă, după ce hoții și-au dat seama că este foarte greu.
01.06.2021 | 09:17
Un jaf spectaculos a avut loc în luna decembrie. Seiful unui milionar român a fost furat cu o trotinetă, după ce hoții și-au dat seama că este foarte greu.
ADVERTISEMENT

Mai mulți hoți au găsit un mod inedit de a da o spargere. După ce au scos un seif din dulapul în care stătea și-au dat seama că este foarte greu.  Așa că au găsit în clădire o trotinetă pe care au folosit-o pentru a căra cutia de metal.

Păgubitul, un milionar român din top Forbes a rămas fără sute de mii de lei, valută, lingouri de aur și bijuterii.

ADVERTISEMENT

Patru persoane sunt anchetate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în acest caz.

Jaf cu trotineta. Cum au furat hoții seiful unui milionar

Jaful spectaculos a avut loc în luna decembrie a anului trecut, dar polițiștii au reținut câțiva suspecți în urmă cu câteva zile. Trei bărbați au furat un seif cu ajutorul unei trotinete. Hoții au intrat în fabrica omului de afaceri Sergiu Turcu, acolo unde era seiful. Au venit pregătiți având cagule și mănuși și au reușit să intre în clădire chiar dacă existau mai multe camere de supraveghere.

Hoții au scos seiful din dulap, dar și-au dat seama că este foarte mare și greu. Așa că au căutat o modalitate de a-l scoate din clădire. Au găsit o trotinetă și astfel l-au dus până afară, acolo unde erau așteptați de două mașini.

ADVERTISEMENT

Milionarul român  a rămas fără 400.000 de lei, valută, bijuterii și lingouri de aur. Anchetatorii spun că deocamdată nu au reușit să găsească niciun ban.

Surse din anchetă spun că hoții au venit la pont

Jaful a avut loc pe 18 decembrie 2020. Spargerea a avut loc la sediul firmei Madrugada, din localitatea Palota, iar potrivit Bihoreanul.ro, hoții au acționat la pont. Au știut exact unde să caute seiful și cum să evite sistemul de supraveghere. Polițiștii nu au putut să-i identifice luni bune, nici după ce au urmărit înregistrările video.

ADVERTISEMENT

Păgubitul este milionarul român inclus în Top Forbes, Sergiu Turcu. Acesta are o avere estimată la aproximativ 40 milioane de euro.

Poliția a cercetat mai multe persoane în acest caz. Suspecții se pare că sunt Sebastian Ivan, 38 ani, patronul unei firme de amenajări interioare, și prietenul sau Cosmin Făt, 36 ani, un escroc cunoscut. Ceilalți doi ar fi Adrian Cristian Stoicheci și un multirecidivist, Mihai Hevesi. Ultimul se află deja în închisoare, fiind condamnat într-un alt dosar.

ADVERTISEMENT