Carousel hot news

ULUITOR! În insolvenţă, Rapid plăteşte doi jucători cu 600.000 €!

Rapid a obţinut şapte puncte în primele trei etape ale returului, iar suporterii visează cu ochii deschişi la salvarea de la retrogradare. Oficialii clubului chiar au început să pregătească...
Autor: Răzvan Scarlat | 12.03.2015 | 11:01

Rapid a obţinut şapte puncte în primele trei etape ale returului, iar suporterii visează cu ochii deschişi la salvarea de la retrogradare. Oficialii clubului chiar au început să pregătească dosarul de licenţiere pentru sezonul următor al Ligii 1, iar, în paralel, s-a deschis o acţiune în instanţă prin care Rapid contestă legalitatea contractelor lui Viorel Moldovan, Marian Rada, Tibi Bălan, Octavian Abrudan, Ionuţ Voicu şi Alex Păcurar. S-a apelat la acest tertip tocmai pentru ca Rapid să fie sigură de primirea licenţei pentru sezonul viitor.

“Nu putem plăti nişte contracte care nu sînt legale!”

Acţiunea a fost introdusă la începutul lunii februarie, iar primul termen de judecată va avea loc pe 27 martie 2015. Valerii Moraru este optimist în privinţa unui verdict favorabil Rapidului şi aşteaptă ca instanţa să facă dreptate în acest caz. “Administratorul judiciar nu avea dreptul să semneze asemenea contracte. A fost o bătaie de joc. Iar noi nu putem plăti nişte înţelegeri care nu sînt legale. Am făcut o contestaţie, iar judecătorul sindic va decide dacă Rapid trebuie să plătească sumele de bani pe care le solicită cei şase. Nu văd nimic rău în a lăsa o instanţă să decidă dacă acele înţelegeri au fost legale”, a spus, pentru FANATIK.RO, Valerii Moraru, patronul Rapidului.

Rapid, datorie incredibilă către doi jucători

Acţionarul Rapidului a dezvăluit şi suma totală pe care trebuie să o achite, conform contractelor semnate de fosta conducere, lui Alexandru Păcurar şi Tiberiu Bălan, legitimaţi în momentul în care clubul era în liga secundă. “Este incredibil felul în care s-au făcut acele angajamente. Spre exemplu, Păcurar a venit accidentat la Rapid şi a avut o primă de instalare de 100.000 de euro. Plus un salariu lunar de 6.000 de euro. Dar el nu a jucat nici un minut pentru Rapid. Cum să-i faci un asemenea contract din moment ce nici medicul, nici antrenorul nu şi-au dat acordul pentru mutare? Un caz asemănător este şi la Tibi Bălan. El a avut, dacă nu mă înşel, o primă de intalare de 50.000 de euro. Iar salariul lunar de 5.000 de euro. Păi aceşti jucători ne-ar costa, cu tot cu taxe, în jur de 600.000 de euro! E incredibil!”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

Probleme şi cu Moldovan

Viorel Moldovan a notificat clubul în luna septembrie a anului trecut şi a solicitat plata a 50.000 de euro, bani ce reprezintă prima pentru promovare, sumă la care se adaugă şi restanţe salariale de 70.000 de lei. “Domnul Moldovan avea un contract cu un salariu fix, dar conducerea de atunci i-a făcut o anexă cu primă pentru promovare. Ilegal, însă! Instanţa se va pronunţa şi în acest caz. Să lăsăm justiţia să-şi facă datoria”, a spus Moraru pentru FANATIK.RO.

Citeşte: Fără PRECEDENT! Gâlcă şi-a distrus PUBLIC jucătorii

Citeşte: VIDEO / Keşeru, MAGIC! Are TREI goluri în două meciuri!

Citeşte: Gigi Becali, DISTRUS! Decizie SURPRINZĂTOARE a Tribunalului Constanţa

30 de milioane de euro este averea lui Valerii Moraru conform revistelor de specialitate

5 partide a jucat Bălan pentru Rapid pe parcursul sezonului 2013-2014

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!