Fotbal intern

JAFUL DE LA MINISTERUL DE INTERNE. Legenda Cornel Dinu face dezvăluiri incendiare: „În loc să se ridice mult-așteptatul stadion nou, Ministerul de Interne cumpăra cu 8 milioane de euro, la Brașov, un teren pe care proprietarul cerea 1,2 milioane!”

06.08.2019 | 09:53
JAFUL DE LA MINISTERUL DE INTERNE. Legenda Cornel Dinu face dezvăluiri incendiare „În loc să se ridice mult-așteptatul stadion nou, Ministerul de Interne a cumpărat cu 8 milioane de euro, la Brașov, un teren pe care proprietarul cerea 1,2 milioane

Dinamo pare intrată în „anul morții”, cum se spune în popor. Cel mai slab loc ocupat vreodată în istoria sa la finalul campionatului trecut…

…mazilirea, plecarea, scandalul, spuneți-i cum vreți despărțirii de Mircea Rednic…

…numirea cel puțin neinspirată de către un „patron” care nu apare în niciun act, zgârcit și nepriceput la fotbal, a unui antrenor nedorit de nimeni în afara lui, infarctul suferit de acesta pe banca tehnică în meciul cu Craiova carierei sale de fotbalist…

…primele 3 etape fără gol marcat și fără puncte, cel mai slab start de campionat din istorie, reîntoarcerea în „Groapă” de pe „Arena Națională”, folosită pentru evenimente extra-sportive (că doar de asta a fost construită, nu?…)…

…lot „subțire” după părerea specialiștilor, perspective modeste nu numai financiar…

JAFUL DE LA MINISTERUL DE INTERNE. Legenda Cornel Dinu face dezvăluiri incendiare: „În loc să se ridice mult-așteptatul stadion nou, Ministerul de Interne cumpăra cu 8 milioane de euro, la Brașov, un teren pe care proprietarul cerea 1,2 milioane!”

Și între atâtea și atâtea „bube”, „câinii” mai suferă de ceva. Cronic. De lipsa unui stadion modern. Care, deși se ivise o ocazie unică prin selectarea sa pe lista arenelor care trebuiau modernizate pentru Europeanul din 2020, nu a fost, nu este și nu va fi refăcut, reconstruit, renovat în veacul vecilor, amin!

Cauzele acestui adevărat blestem, „rădăcinile” din urmă cu ani și ani ale imobilității factorilor de răspundere, de la conducerile succesive ale lui Dinamo, atât FC, cât și SC, până la vârfurile Ministerului de Interne au fost dezvăluite într-un mega-interviu în exclusivitate pentru FANATIK al lui Cornel Dinu, omul care se confundă cu istoria ultimelor 5 decenii de viață ale lui Dinamo. Parcă intrată, cum se spune în popor, în „anul morții”…

Mister, ce părere aveți despre haosul de la Dinamo? Pe lângă dezastrul din punct de vedere sportiv, lipsa rezultatelor, lipsa performanțelor, telenovela noului stadion nu pare să mai aibă sfârșit… Parcă este un blestem… Care sunt rădăcinile acestui rău, domnule Dinu?

– Haosul declanșat în ultimii zece ani provine și din faptul că, evident, competențele sunt îndoielnice, pe de altă parte, interesele sunt majore, atât financiar cât și de imagine…  Și, da, totul pare ca un blestem dacă ne gândim la faptul că există o concordanță de destin între felul în care joacă și se prezintă echipa în ultimii ani, patetic, jalnic, total diferit față de tradiția cu care ne-a obișnuit, și problematica stadionului.

Situația fotbalistică, atât de discutată de toată lumea – nu vreau să o comentez aici prea mult, fiind arhicunoscută – reclamă oameni care simt, știu care este istoria și trepidează pentru Dinamo, ei nu se mai regăsesc decât foarte puțini în organigrama actuală.

Iar cel mai bun exemplu este faptul că același haos, asemănător cu tot ce se întâmplă, practic, în societatea noastră de acum, este prezent nu doar la nivel de imagine, ci și în tot ceea ce înseamnă investițiile și construcțiile de după 1989, situație dezastruoasă pe care vreau să v-o prezint detaliat.

Sigur, cu titlu de inventar și pornind de la rapoarte oficiale, date oficiale, mărturii oficiale, care dovedesc în plus că nu este vorba numai de interese particulare ale așa-zișilor dinamoviști de mucava, care au îmbinat pasiunea cu profitul personal, dar și de o inadvertență totală între ceea ce înseamnă felul în care toate aceste investiții, reparații și eventuale construcții au fost comandate, primite și încă, deocamdată, neluate în calcul și nefinalizate de către Ministerul de Interne, ceea ce duce la concluzia logică, naturală, că nu din cauza unei societăți ca a lui Nicolae Badea nu se poate face stadionul, ci principalul vinovat este, indiscutabil, Ministerul de Interne!

Pentru că ministerul continuă să nu recepționeze lucrările discutabile declanșate după anul 2000, acestea rămân ca sarcini clare și e firesc ca Ministerul Dezvoltării, care cere să construiască fără niciun fel de sarcini, să se afle în imposibilitatea de a face acest lucru, fiindcă după anul 2000 Ministerul de Interne nu a reușit să preia toate aceste lucrări și reparații cel puțin discutabile…

Deci mingea este în curtea Ministerului de Interne, care trebuia să clarifice situația până acum. Singura încercare realistă de aflare a adevărului pare să vină după controlul ordonat în 2017 de fostul ministru Carmen Dan. Nu întâmplător, verificându-se la sânge ce de fapt se mai verificase superficial până atunci, s-a ajuns la incidență penală! Am date certe că există un dosar înaintat în atenția DNA, după ultima verificare a Corpului de Control a ex-ministrului Carmen Dan.

Dar DNA are cu totul alte probleme, de a aresta nevinovați, de a inventa procese și așa mai departe, decât să rezolve o problemă majoră, de interes național, care privește tot ceea ce înseamnă construcția unui stadion modern în centrul Bucureștiului, așa cum se poate mai rar în marile capitale europene.

Cornel Dinu dezvăluie câte „reparații” și „îmbunătățiri” au fost făcute la stadionul „Dinamo” și recepția lor nu a fost făcută niciodată pentru a se acoperi delapidări de milioane de euro, vinovații fiind cu „ramificații” în Ministerul de Interne
Cornel Dinu dezvăluie câte „reparații” și „îmbunătățiri” au fost făcute la stadionul „Dinamo” și recepția lor nu a fost făcută niciodată pentru a se acoperi delapidări de milioane de euro

Blestemul din „Groapă”. În 1996 a venit la Putere marele dinamovist Victor Ciorbea și s-a ales praful de primul proiect al noului stadion Dinamo

Concret, de ce nu se face stadion nou în „Ștefan cel Mare”?

– Repet, totul pare un blestem, pe groapa zarzavagiilor din „Ștefan cel Mare”, pe care s-a construit primul stadion începând din 1948, să nu se mai poată ridica nimic… Poate fiindcă arena de atunci a prins viață și cu plânsul unor deținuți mai mult sau mai puțin vinovați și condamnați mai mult din cauza unui alt curent dement de la mijlocul secolului trecut, lupta de clasă. Care, de fapt, se continuă sub alte forme, mai perfecționate, și în ziua de azi.

Este foarte interesant că, deși vremurile erau atât de rușinoase prin ce s-a petrecut în 1948… 1949… 1950, undeva lucrurile devin la fel de discutabile și la fel de incriminatorii pentru că dacă atunci a existat voință să se construiască, chiar și cu o mână de lucru forțată să trudească nevinovată, acum nu mai există niciun fel de intenție de a se ridica ceva, plimbându-se și mistificându-se adevărul. Poate exagerez, dar din acest punct de vedere, anul 2019 pare mai rău decât acea perioadă mult hulită.

Ați fost președinte la Dinamo în 1995. Apoi, în 1998, ați coborât din birou pe banca tehnică. De ce nu s-a făcut nimic atunci, mai ales când erați șeful lui Dinamo?

– În vara anului 1995… da, eram președinte… Clubul Sportiv Dinamo a intenționat construirea unui stadion modern, pe locul celui actual, pe construcțiile actuale, consolidate și adaptate la noile cerințe din Europa și ținând seama, bineînțeles, de disponibilitățile noastre financiare… ale României de atunci.

Era vorba să se facă un stadion de 30-35.000 de locuri cu un trust german. În planul respectiv tribuna I devenea tribuna a II-a, se mai înălța și se acoperea în întregime. Peluzele erau și acestea înălțate, actuala tribună a II-a devenea tribuna I, peste cea actuală se ridica un schelet metalic, pe 18 stâlpi băgați până la 30 de metri în pământ, care asigurau tribuna de deasupra de la tabela de marcaj până la scările dinspre „Ștefan cel Mare”… O problemă ce trebuia rezolvată obligatoriu era pânza freatică a zonei, destul de aproape de suprafață… tribuna principală trebuia să fie de 15.000 de locuri.

În spațiul de la tribuna a II-a de acum, spre bazin, actuala parcare se transforma într-o parcare subterană și se mai ridicau, deasupra construcțiile necesare, un restaurant, un hotel, magazine ca și în incinta tribunelor, spații pentru conferințele de presă… Toate anexele necesare unui stadion omologabil de către forurile internaționale și în pas cu cerințele acelor timpuri. În spațiul dintre această parcare și terenurile de tenis se construia o parcare etajată și încă una la fel spre „Ștefan cel Mare”, se estima un număr total de peste 1.000 de locuri de parcare.

Intenții, planuri, frumos, dar, concret, ce s-a realizat din astea? De fapt, de ce nu s-a realizat nimic?

– S-a făcut proiectul, s-au luat toate avizele necesare prin serviciul de logistică al clubului combinat cu cel al Ministerului de Interne și s-au alocat fondurile necesare de către guvernul Văcăroiu, secretar pe atunci Viorel Hrebenciuc.

Costul era de 1.500 de dolari per scaun, așa se practică și acum, dar s-a ajuns la 2.000 de euro per scaun, cum se fură și se decontează „fără număr” și în ziua de azi, vezi Arena Națională, stadionul din Craiova și altele… Ținând cont că erau și spații noi, și spații recondiționate, suma totală era în jur de 50 de milioane de dolari pentru un stadion care se învârtea după soare.

Numai că în noiembrie 1996, ghinion! Au fost alegeri, iar în decembrie a fost instalat noul guvern al Convenției Democrate, cu Victor Ciorbea – se zicea „dinamovist”! –  în funcția de premier. Ministrul Finanțelor, „reușitul” Mircea Ciumara, a anulat din pix toate fondurile necesare noului stadion Dinamo.

Stadionul Dinamo în 1956, la 4 ani după inaugurarea din 14 octombrie 1951.Nu s-au schimbat prea multe încă 64 de ani, până în 2019. Sursa foto: public.fotki.com
Stadionul Dinamo în 1956, la 4 ani după inaugurarea din 14 octombrie 1951. Sursa foto: public.fotki.com

Episodul 2 din telenovela „Stadion nou la Dinamo”

Și cu asta, basta? Nu ați mai făcut eforturi pentru un nou stadion? V-ați lăsat păgubaș, dumneavoastră, un luptător, un leu?!

– Episodul 2 din serialul „Stadion nou la Dinamo” s-a desfășurat în toamna lui 1999, octombrie, peste trei ani de la primul, cu aceeași conducere a CS Dinamo, președinte Cornel Dinu, șef logistică maior Eugen Coliță. S-au făcut planurile și proiectele în timp pentru modernizarea stadionului, respectând cerințele UEFA. Că altfel n-am mai fi fost programați de UEFA în competiții.

Pe Dinamo s-au prevăzut: pistă de atletism modernă, nocturnă, tabelă de marcaj și instalațiile adiacente pentru gaze, conductele trec pe sub tribuna I, pentru apă, pentru cablurile electrice, pentru canalizare și punct de colectare. Deci, după doar trei ani, am făcut un nou plan de investiții cu toți indicatorii aduși la zi. Care, tare ciudat… interesant… se pare că nu a fost închis nici măcar astăzi!!! De către Onor Ministerul de Interne și minunații conducători care s-au succedat, precum o haită lacomă, în special după 2007…

Cam mare saltul la 2007… Nu s-a mai pus problema stadionului timp de 8 ani?!

– Ba da… Aveți răbdare… O luăm metodic! S-a făcut o altă licitație la începutul lui 2000, președinte CS Dinamo ajunsese Marcel Popescu și ministru de Interne Ioan Rus, din noul guvern instalat după alegerile din 1999. Licitație adjudecată de „Aedificia Carpați” ca antreprenor principal și „Tehnorob”, antreprenor secundar.

Noile investiții presupuneau pista de atletism, necesară ca singura din București după demolarea vechiului „23 August”, și la sugestia Federației Române de Atletism și Ministerului Sporturilor. Apoi, instalația de nocturnă și tabela de marcaj în țiplă.

În fiecare an după 2000 se făcea de către MI un audit de verificare a lucrărilor. De menționat că până în anul 2000, CS Dinamo făcea propuneri și lua avize, iar ordonator de credite, în funcție de veridicitatea și nevoia acestora, era compartimentul de logistică al MI. După 2000, prin ordinul ministrului Ioan Rus, ordonator de credite a fost, până în 2010, CS Dinamo prin conducerea sa. Lucrările s-au efectuat în consecință … (râde trist)

Stadionul Dinamo are un amplasament excelent, aproape de centrul Bucureștiului, tentant pentru marii afaceriști imobiliari. Așa cum se pretinde, dar nu este, și patronul Ionuț Negoiță. Sursa foto: wikimapia.org
Stadionul Dinamo are un amplasament excelent, aproape de centrul Bucureștiului, tentant pentru marii afaceriști imobiliari. Sursa foto: wikimapia.org

8 milioane de euro „îngropate” într-un teren la Brașov! Generosul donator pe banii poporului, ministrul de atunci, Cristian David

Adică sublime, dar lipsind cu desăvârșire… Dar controale nu au fost, nimănui din „forul tutelar”, ca să spunem așa, nu i-a păsat de jaful de la Dinamo? De nepăsarea de acolo, de amatorismul care pare să guverneze Ministerul de Interne, apropo și de „cazul Caracal”?

– În perioada septembrie 2007 – decembrie 2008, din ordinul ministrului Cristian David, la CS Dinamo s-a efectuat un control tematic asupra lucrărilor de până atunci, în principal tabela de marcaj, executată împreună de „Tehnorob” și „Aedificia Carpați”, ca antreprenor general, câștigătoarea licitației din 2000, în valoare de 208.000 de roni.

S-a găsit apoi o diferență din cursul valutar la controlul efectuat după un an, menționată și în raportul ulterior al Curții de Conturi în 2010, și în litigiul dintre minister și „Aedificia”, continuat și în prezent, MI neplătind diferența de 12.000 de lei… noi… roni… provenită din cursul mai mic.

Controlul a fost ordonat de ministrul David, cu scop precis, să-i schimbe pe președintele Marcel Popescu și pe Coliță, deoarece aceștia se opuneau și nu voiau să semneze trecerea clubului din proprietate publică în proprietate privată, ca să le iasă lui David și Borcea combinația cu maltezii.

Acel control, marca „Made in Romania”, a fost stopat odată cu schimbarea lui David, în decembrie 2008. Ca și în 2002, s-a dorit ca tot spațiul clubului să treacă în folosința societății fotbalistice și de aici fel de fel de combinații. Între ministrul David, se spune, și tot felul de investitori maltezi, cunoscută fiind și prietenia la toartă David – Borcea…

În 2002 s-a mai încercat odată matrapazlâcul ăsta, numai că ministrul de interne de atunci, Ioan Rus, atent la consecințe și la istoria clubului, a dat în folosință societății fotbalistice numai spațiile cu activitate fotbalistică încă de la înființarea clubului în 1948… Etajul 1, ceva spații devenite comerciale, magazinul de la intrarea din „Ștefan cel Mare”, garaje, spații de sub tribune și cele trei terenuri de fotbal… Se visau milioane, bilioane, catralioane, desigur „marii dinamoviști” ce voiau în primul rând să se pricopsească și să câștige și notorietate ca veritabili și de pripas „câini roșii”!

„Actele compromițătoare ale jafului de la Dinamo sunt ascunse în arhiva de la tir. Dar nimeni, nici măcar DNA, nu vrea să facă lumină”

Cine sunt acei „mari dinamoviști”?

– Se știu ei.. și îi știe și lumea… Verificați anii… Revin la aspectul financiar… Tabela de marcaj și diferența de bani din cursul valutar apar și în raportul Curții de Conturi din 2010. Se mai găsesc și celelalte deconturi până la cifra totală a investițiilor menționate de Curtea de Conturi… circa 8 milioane de euro, adică 33 și ceva de milioane de lei noi… până în 2009.

Aceste deconturi, în fapt dovezi compromițătoare, penale, se regăsesc și în arhiva clubului – arhiva de la tir, dar nu vrea să umble nimeni acolo! -, și la „Aedificia Carpați”. Și, atenție!, investiția nu este închisă nici acum, după atâția ani!!

În 2008, lucrările la rețelele exterioare de cabluri electrice, conducte de gaze – traversează stadionul pornind din „Ștefan cel Mare”, pe lângă „Spitalul de Urgență” și tribuna I și ies în Floreasca -, canalizare, apă și stație de pompare – fără astea nu te descurci! -, dar și lucrările la copertină se amână fără niciun fel de explicație logică, iar din investițiile aprobate inițial pentru stadion se achită de către conducerea MI de atunci, ministru Cristian David, uriașa sumă de 8 milioane de euro pentru terenul clubului Dinamo Brașov!

Coincidență: George Cosac, actualul președinte al CS Dinamo, era acolo, la Brașov, iar președinte generalul Luca… la Brașov, în 2008… Proprietarul, țineți-vă bine de scaune, ceruse doar 1,2 milioane pentru teren!!! Unde s-a dus diferența de bani? Cine a băgat în buzunar șpaga? De ce nu se face nicio anchetă serioasă? Cu 8 milioane de euro se ridica, probabil, 25% din noul stadion „Dinamo”!

Și mai revoltător, întreaga sumă a fost alocată din fonduri ce conțineau lucrările care trebuiau efectuate obligatoriu la stadionul Dinamo, așa-zisele „volume financiare”. Ministrul Dan Nica a continuat investițiile după 2009 cu acoperirea terenurilor de handbal, cu două baloane și cu iluminarea terenului 2, fost de zgură. Costurile și aprobările prealabile au fost verificate de Corpul de Control al MI și sunt în regulă.

În sfârșit și ceva în regulă, legal, în „Ștefan cel Mare”… Dar tot nu s-a făcut nimic la stadion, s-a mers numai în jos…

– Din 2010, logistica de la Clubul Sportiv Dinamo este preluată de MI prin serviciul său intern, odată cu numirea ca președinte a Elisabetei Lipă. Sub mandatele sale (2009-2015), cu secretarul de stat colonelul… ajuns, parcă, general… Stănciuc, șeful logisticii, se continuă investițiile, cu stâlpi și tablă pentru acoperirea tribunei I, oprită ulterior, și recondiționări la etajul 1 al clubului. S-au cheltuit în total peste două milioane de euro, o sumă imensă!

În 2015 vine președinte fosta canotoare Liliana Gafencu, fina lui Lipă, și aceasta dorește din suflet să se răzbune pe nașă. Să o compromită! Ca la români, ce dracu’!, doar erau și ele două intelectuale, nu?… Lipă avea deja patru case și invidia Gafencei era pe măsură.

Încep șicanele… Tabla și stâlpii, se spune tot mai des pe la colțuri, au fost „donați” la Patriarhie, la alte biserici și la diferite primării… În realitate, se șoptește neoficial, s-au vândut către terți cu peste un milion de euro! Plus reparațiile în club decontate aberant! Sumele apar în raportul Curții de Conturi, se pare și în controlul ulterior al Corpului de Control al MI, din a doua jumătate a anului 2017, ordonat de fostul ministru Carmen Dan.

Acest control a verificat aceleași probleme din 2007-2008. A verificat verificarea! Tare, nu?! Responsabilii pentru efectuarea controlului au invocat, mai ceva ca în Caragiale, că „nu se găsesc documentele dirigintelui de șantier Pieleanu Ion, inclusiv procesele verbale de recepție”. „Invocarea” a fost făcută de către organul de control ministerial, pe baza neprezentării documentelor de către conducerea CS Dinamo din vremea aceea. Adică președintele Lili Gafencu, care a și fost schimbată…

Mai mult, se pare că, în urma actelor constatatoare, dosarul a fost înaintat la DNA. Care, deocamdată, tace… Nepermis și de neînțeles! Dar dacă la controlul din 2007-2008 existau aceste acte în arhiva de la tir, unde sunt și acum, de ce nu s-au găsit și în 2017? Dosarele X… Cosac bălmăjește  ceva de un seif de la serviciul financiar al clubului…

Mister Cornel Dinu s-a confundat cu istoria lui Dinamo în ultimii 50 de ani și cunoaște toate „mișculațiile” care s-au făcut cu stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Le-a dezvăluit acum, în exclusivitate pentru FANATIK! Sursa foto: digisport.ro
Mister Cornel Dinu s-a confundat cu istoria lui Dinamo în ultimii 50 de ani și cunoaște toate „mișculațiile” care s-au făcut cu stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Sursa foto: digisport.ro

Logic: pentru că MI n-a făcut recepțiile pe lucrările nedecontate până acum, Compania Națională de Investiții nu poate să construiască noul stadion. ESTE ILEGAL! „Societatea lui Badea este folosită pe post de «Bau-Bau»!”

Totul pare făcut pentru a nu se construi un stadion nou peste cel vechi, de parcă demolarea celui vechi ar scoate la suprafață cine știe ce grozăvii…Cine știe ce „schelete”…

– Lucrarea „Stadionul Central Dinamo” nu este închisă nici acum și figurează ca „lucrare în continuare” și are, deci, volumele financiare alocate! Vă vine să credeți, după aproape un deceniu? Și atunci ce vină are Badea, transformat în singur țap ispășitor pentru opinia publică prea credulă?!

E totul clar, nu trebuie să fii mare specialist… Logic: nefăcându-se recepțiile pe lucrările de până acum, nu se poate face un stadion nou pe ceva ce nu ai clarificat, deci complet „lipsit de sarcini”, cum cere în mod legal Compania Națională de Investiții! Asta încearcă să ascundă CS Dinamo și „forul tutelar” Ministerul de Interne! Aici e buba! Marile nereguli cu investițiile anterioare. Discutabile, neelucidate, în anchetă, este o anchetă deschisă la DNA… Deturnări de milioane și milioane de euro. Toți au băgat mâna în borcanul cu miere și nimeni nu le-a dat peste degete. Ba unii șefi efemeri au și lins… degetele de miere! Aici este cheia tergiversării infinite a construirii unui nou stadion în „Ștefan cel Mare”. Să știe adevărul și suporterii…

Ce trist, strigător la cer! Poate s-au mai potolit acum, Mister, și se întâmplă minunea…

– Ei, aș… Se pregătesc alte tunuri… Acum este vizat garajul RATB de lângă velodrom – ce aberație ar fi construirea unui stadion acolo! – și alte chilipiruri de zeci de milioane de euro, cum ar fi un hotel, un mall… imobiliare.

Din acest ultim control despre care v-am dezvăluit, de pe vremea fostei Dan, rezultă că din finanțarea inițială a Stadionului Dinamo s-au folosit – sume alocate în tranșe, inițial legal, cu studii și aprobări, mai apoi cum au avut chef și pofte unii și alții – 8 milioane de euro pentru cumpărarea unui amărât de teren la Dinamo Brașov, pe care proprietarul, nu pot să mă abțin, a cerut doar 1,2 milioane de euro.

Apoi, nu se știe cât, se spune că au fost cheltuiți peste 4 milioane de euro pentru „reabilitarea/consolidarea și reabilitarea (chiar așa repetă actul scris!) sediului central al CS Dinamo”. Și ne mai mirăm că ne fac toți „țară de hoți”…

Concluziile lui Mister la… misterul din „Groapă”

  • „Bunele și necesarele intenții din 1996-1999 au fost transformate în acțiuni profitabile, penale, pentru unii mari dinamoviști, neclarificate nici în ziua de azi! MI este principalul vinovat că nu a clarificat și recepționat nimic din tot ce s-a lucrat în timp. Actele justificative ale jafului nu s-au evaporat, sunt ascunse prin arhiva de la tir și prin seifele bine păzite din club de băieții cu ochi albaștri”
  • „Procesul de investiții, reparații, recondiționare nu s-a încheiat nici acum, după mai bine de un deceniu!”
  • „S-a lucrat când «hei-rup!», deși discutabil, când cu lâncezeală și amânarea soluțiilor”
  • „Nu a fost un proiect cap-coadă de la început. S-au tot succedat reduceri și amplificări de acțiuni, în funcție de preferințe și mai ales interese”
  • „Corpul de Control al MI a intervenit de două ori, dar urmărind răzbunări și puneri la punct subiective. Doar la final, se pare, și după raportul Curții de Conturi din 2010, controlul la sânge din 2017, ordonat de ex-ministrul Carmen Dan, a generat incriminări reale și s-a ajuns la DNA, unde zace și acum dosarul”
  • „Din incompetență, neglijență și iresponsabilitate tocmai în ministerul îndreptățit să facă ordine, obiectivul Dinamo nu poate fi înaintat «lipsit de sarcini» pentru o nouă construcție la Compania Națională de Investiții, așa cum se cere și este legal”
  • „Se aruncă praf în ochi cu marota societății lui Nicolae Badea, care are doar drept de folosință a unor spații, proprietatea fiind tot a statului, deci se poate construi fără probleme un nou stadion cu spații moderne, în concordanță cu cerințele și exigențele timpului”
  • „Marota cu «Facem stadion nou pe velodrom» nu are acoperire juridică și prin faptul că un nou stadion pe locul celui vechi ar avea spațiile tot ale MI și CS Dinamo, scoase, firesc, la licitație. Toată lumea trebuie să fie convinsă: se face ceva nou în «Ștefan cel Mare», singurii beneficiari sunt CS Dinamo și MI”
  • „Nicolae Badea și societatea lui servesc drept «Bau-Bau» pentru opinia publică ignorantă, e evident că fostul președinte n-ar mai ridica nicio altă pretenție fiind un alt stadion, fiind vorba despre ceva nou”
  • „Discutabila construcție de pe velodrom (singurul din țară!) și sacrificarea a încă două terenuri de fotbal în spatele terenului central, atât de necesare, este coroborată cu alocarea spațiului garajului RATB din spate pentru afaceri profitabile imobiliare ale decidenților politici implicați, se zice din PSD, partidul aflat la Putere…”
  • „Publică sau privată, proprietatea e tot a statului și nu ăsta este impedimentul, că Badea nu știu ce vrea… ci că nu s-au recepționat nici acum lucrările care s-au făcut și le-am amintit aici”
  • „Nu mai serviți gogoși, asumați-vă ce a fost, luați-vă «morții» și porniți de urgență o investiție corectă pe cel mai central spațiu de stadion dintr-o capitală europeană. Nu stadioane la Târgu Jiu, Alexandria și cine mai știe pe unde, ci aici, în buricul Bucureștiului, ca să mai rupem din nefasta zicală «Ca la noi, la nimenea!»”
Cornel Dinu este sigur pe concluziile ale: MInisterul de Interne este principalul vinovat pentru tergiversarea la nesfârșit a modernizării stadionului Dinamo. Vinovații au făcut parte din toate guvernele post-decembriste. Sursa foto. diardinamo.ro
Cornel Dinu este sigur pe concluziile ale: MInisterul de Interne este principalul vinovat pentru tergiversarea la nesfârșit a modernizării stadionului Dinamo. Sursa foto. diardinamo.ro

„În 2015 vine președinte fosta canotoare Liliana Gafencu, fina lui Lipă, și aceasta dorește din suflet să se răzbune pe nașă. Să o compromită! Ca la români, ce dracu!, doar erau și ele două intelectuale ?… Lipă avea deja patru case și invidia Gafencei era pe măsură. Încep șicanele… Tabla și stâlpii, se spune tot mai des pe la colțuri, au fost «donați» la Patriarhie, la alte biserici și la diferite primării… În realitate, se șoptește neoficial, s-au vândut către terți cu peste un milion de euro! Plus reparațiile în club decontate aberant!”

67 de ani are stadionul Dinamo, inaugurat pe 14 octombrie 1951 cu partida Dinamo –  Locomotiva Timișoara 1-0 în etapa 19 din Divizia A

15.032 de locuri are acum stadionul Dinamo

4 stadioane au fost alese pentru refacere în vederea Campionatului European din 2020: Ghencea, Giulești, Arcul de Triumf și Dinamo. În primele 3 locații se lucrează din plin, singura arenă scoasă din „ecuație” fiind cea din Șoseaua „Ștefan cel Mare”, care a ratat și această oportunitate