ADVERTISEMENT
News

Jaful deceniului în Franța. O camionetă blindată a fost jefuită de bărbați înarmați, care au fugit cu 9 milioane de euro

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 22:42
Jaful deceniului în Franța. O camionetă blindată a fost jefuită de bărbați înarmați, care au fugit cu 9 milioane de euro
Hoții au ars mașina pe care au jefuit-o. Foto: Free Malaysia Today

O camionetă blindată a fost jefuită la Lyon, paguba fiind de peste 9 milioane de euro. Hoții au incendiat mașinile cu care au fugit, după ce au dus la final jaful anului în Franța.

ADVERTISEMENT

Camioneta ieșise dintr-o sucursală a Băncii Franței din apropierea gării centrale din Lyon, înainte de a fi atacată.

A fost momentul în care mai mulți bărbați înarmați, la ora locală 9:00, au blocat camioneta cu două mașini.

ADVERTISEMENT

O camionetă blindată a fost jefuită în Franța de bărbați înarmați

Potrivit presei din Franța, camioneta aparținea companiei de securitate Loomis. Hoții l-au amenințat pe șofer cu arma și au furat banii, după care au plecat cu două mașini care au fost incendiate ulterior.

A fost un atac îndrăzneț, comis în centrul orașului”, a explicat șeful companiei Loomis, Michel Tresch, potrivit presei franceze.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important e că cei care transportau banii sunt teferi și nevătămați”, a completat oficialul Loomis. Se pare că angajații care lucrau pe camionetă, trei la număr, sunt în stare de șoc și vor avea nevoie de consiliere psihologică.

Jaful de astăzi, 28 august, este considerat cel mai mare jaf din istoria recentă a Franței. În 2009, Toni Musulin, un șofer pe o camionetă Loomis a dispărut cu 11.6 milioane de euro care aparțineau Băncii Franței.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cazul din 2009 nu poate fi considerat un jaf, în condițiile în care cel care a dispărut cu banii a fost tocmai cel care trebuia să-i păzească.

Potrivit presei franceze, mașinile care transportă bani ale companie Loomis au fost atacate de mai multe ori în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

În mai 2017, o camionetă din Elveția a companiei a fost lăsată fără diamante și aur în valoare de 35 de milioane de euro. În 2016, hoții au furat aur în valoare de 2.5 milioane de euro într-un atac din apropierea orașului Lyon.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!