Fotbal intern

Jaime Penedo, afacerea perfectă pentru Ionuț Negoiță! Câți bani i-a dat Dinamo portarului

12.12.2018 | 17:06
Jaime Penedo afacerea perfecta pentru Ionut Negoita Cati bani ia dat Dinamo portarului
Jaime Penedo, afacerea perfectă pentru Ionuț Negoiță. Portarul panamez s-a dovedit o investiție foarte bună pentru patronul lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a cerut rezilierea contractului portarului panamez. Greșeala acestuia cu CFR Cluj i-a pecetluit soarta la Dinamo, dar Jaime Penedo este afacerea perfectă pentru Ionuț Negoiță. Cât l-a costat goalkeeperul pe patronul dinamovist în doi ani și jumătate?

Calculele arată că Penedo, singurul fotbalist din Liga 1 Betano chemat să joace la Cupa Mondială 2018 din Rusia, a fost un “chilipir” pentru Negoiță în toată perioada în care a evoluat pentru “câini”.

ADVERTISEMENT

Jaime Penedo, afacerea perfectă pentru Ionuț Negoiță! 74.000 de euro pentru doi ani și jumătate!

Portarul de 37 de ani a plecat de la Dinamo după ce a intrat în dizgrația antrenorului Mircea Rednic. Din informațiile FANATIK, Jaime Penedo ar fi acceptat rezilierea după ce i s-a promis plata salariului și pe trei luni din 2019. Ajuns în iulie 2016 la Dinamo, Penedo a jucat pentru formația alb-roșie 30 de luni. Pentru fiecare dintre acestea, el a fost recompensat cu 9.000 de euro. Adăugând și cele trei luni din anul viitor, Ionuț Negoiță i-a achitat panamezului 297.000 de euro în doi ani și jumătate.

Íonuț Negoiță conferință Dinamo
Ionuț Negoiță a făcut un business excelent cu Jaime Penedo, cheltuind o sumă infimă pentru un portar de calitate

Cu toate acestea, goalkeeperul a fost una dintre cele mai bune afaceri ale lui Negoiță de când a preluat-o pe Dinamo. Penedo, care a venit gratis, a dat siguranță echipei vreme de doi ani. Apoi, în vară, el a jucat la Cupa Mondială din Rusia. Pentru fiecare zi cât a fost plecat la națională, FIFA a plătit 8.000 de dolari. Astfel, Dinamo a încasat 254.700 de dolari, echivalentul a 225.000 de euro. Făcând diferența între ce a plătit Negoiță către Penedo și ce a încasat de pe urma acestuia, rezultă o diferență de numai 74.000 de euro. Altfel spus, “câinii” au avut peste două sezoane un portar de top la un salariu de aproximativ 2.500 de euro lunar!

ADVERTISEMENT
Jaime Penedo naționala Panama
Convocarea lui Jaime Penedo pentru Cupa Mondială din Rusia a fost o adevărată lovitură financiară pentru Dinamo, care a încasat o sumă frumoasă de la FIFA

Rednic l-a dat afară, Penedo l-a lăudat: “E un antrenor mare! E o politică dură, dar corectă!”

Antrenorul Mircea Rednic, care se află în negocieri pentru prelungirea contractului, are mână liberă la Dinamo. Îndepărtarea lui Jaime Penedo în acest moment al sezonului dovedește acest lucru. Cu toate că Rednic l-a dat afară, Penedo a avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului dinamovist: “Nu, foarte puţin (n.r când a fost întrebat dacă a comunicat cu Mircea Rednic). Este un antrenor mare şi a venit într-un moment foarte dificil pentru echipă dar comunicarea nu a existat. Dar eu sunt aşa, comunic foarte puţin cu antrenorii. Îmi place să comunic sub o altă formă, să încerc să fac lucrurile cum trebuie pe teren.

Jaime Penedo CFR Cluj
Jaime Penedo a fost căpitan în ultimul meci jucat pentru Dinamo, cel cu CFR Cluj, 0-3, pe propriul teren

Nu a fost cu rea voinţă. Pentru mine, Rednic este un antrenor mare, o persoană extraordinară care a venit într-un moment dificil pentru club. Politica antrenorului este clară. El vrea să facă o echipă nouă, este o politică dură, dar una corectă. Sunt sigur că va avea succes pentru că este un antrenor mare”, a spus Jaime Penedo pentru Telekomsport.

ADVERTISEMENT

297.000 de euro a primit Jaime Penedo de la Dinamo pentru perioada petrecută la club

225.000 de euro a încasat Dinamo de la FIFA pentru participarea lui Penedo la Cupa Mondială