Sport

Dezvăluire șoc: atacantul brazilian al Botoșaniului, dat afară de la echipă după ce și-a atacat un coleg cu cuțitul. A fost chemată Poliția!

FANATIK a descoperit povestea șocantă a noii senzații a lui FC Botoșani, Jaja Silva. Atacantul brazilian de 23 de ani a fost dat afară de la Criciuma după ce și-a amenințat cu cuțitul un coechipier.
11.02.2022 | 15:02
Dezvaluire soc atacantul brazilian al Botosaniului dat afara de la echipa dupa ce sia atacat un coleg cu cutitul A fost chemata Politia
Jaja Silva este evaluat conform transfermarkt la 250.000 de euro. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jandir Breno Souza Silva, alias Jaja Silva este noua senzație a lui FC Botoșani, după ce a reușit o dublă de efect împotriva lui Dinamo și unul dintre cele mai frumoase goluri din Casa Pariurilor Liga 1.

Extrema dreaptă a jucat în acest sezon 14 meciuri pentru formația lui Marius Croitoru, unde a ajuns odată cu Mateus Criciuma în luna august.

ADVERTISEMENT

Jaja Silva ar fi scos cuțitul la un coleg de echipă!

La doar 23 de ani, Jaja a schimbat în doar un an și jumătate nu mai puțin de cinci echipe. În acest interval, a stat aproximativ nouă luni și la Criciuma EC, acolo unde fotbalistul a fost protagonistul unui scandal relatat pe data de 16 septembrie 2020, de jurnaliștii brazilieni de la Ogol. Subiectul a făcut mare vâlvă la vremea respectivă și a fost preluat de toată presa din Brazilia.

La finalul unei zile de antrenamente, Jaja Souza ar fi avut o altercație cu un coechipier, chiar în baza de pregătire a clubului. Conform informațiilor oferite de ziariștii sud-americani, fotbalistul ar fi sărit cu un cuțit la colegul său, fundașul Cayque. Spiritele s-au calmat abia după ce la centrul de pregătire ”Antenor Angeloni” a fost chemată Poliția Militară, care a luat declarații părților implicate și martorilor.

ADVERTISEMENT

Analizând cele întâmplate, Criciúma a emis imediat un comunicat oficial în care a anunțat că i-a dat afară pe ambii jucători. Jaja, atacantul-extremă, evoluase în 16 partide în sezonul respectiv, patru dintre ele în Seria C a Campionatului Braziliei.

Cum a ajuns Jaja Silva la FC Botoșani: „O să îl vedeți și la meciurile viitoare”

FANATIK a aflat că Jaja Silva a fost adus la recomandarea impresarului Florin Manea, care a vorbit despre jucătorul venit din liga a treia din Brazilia.

ADVERTISEMENT

„Când l-am adus pe Mateus, a venit și Jaja. O să îl vedeți și la meciurile viitoare. A fost adus la recomandarea mea, dar el are impresar brazilian. Nu știu nimic despre incidentul ăsta”, a declarat Manea pentru site-ul nostru.

Jaja Silva a reușit primele goluri din Liga 1 împotriva lui Dinamo și este evaluat conform transfermarkt la 250.000 de euro. În scurta sa carieră, a mai evoluat doar în Brazilia la echipe din ligile inferioare precum Goytacaz, Aparecida, Sampaio Corrêa, Esporte Clube XV de Novembro sau Boavista Sport Club.

ADVERTISEMENT

Jaja Silva ar putea fi următorul produs de export al lui Valeriu Iftime, chiar dacă patronul lui FC Botoșani se amuza în vară pe seama faptului că jucătorul nu vorbește nicio boabă de engleză și comunicarea e destul de dificilă: „Sunt cei doi brazilieni care încă nu au apărut pentru că, vorba lui Marius, dacă le spui `up`, ei vin la tine. Trebuie să înțeleagă tot ce vrea Marius să le explice în limba engleză. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le înțeleagă”.

Jaja Silva, noul pariu al lui Marius Croitoru la FC Botoșani

Marius Croitoru i-a garantat patronului Valeriu Iftime, că Jaja Silva va face diferența la FC Botoșani: „Când a venit (n.r. – Jaja) la noi, Marius mi-a spus, nea Valer când sunt pe contraatac şi e mingea la Jajă şi are 1 sau 2 în faţă eu mă aşez pe scaun, că se schimbă tabela. Cam asta a făcut azi Jaja, când a fost mingea la el a schimbat tabela”, a spus Valeriu Ifitme, după FC Botoşani – Dinamo 4-0.

Jucătorului nu i-a fost însă ușor să se adapteze la Botoșani, venind dintr-o lume total diferită, însă Croitoru a avut încredere că îi poate pune pe picioare: „O să-i vedeți cu siguranță, sunt jucători tineri și au nevoie de acomodare. Au schimbat modul de viață, nu este ușor să vii aici din Brazilia. Ei au venit dintr-un fotbal frumos, dar fără parte tactică. Talent le-a dat Dumnezeu destul, după ce se vor pune la punct din punct de vedere fizic și tactic, o să-i vedeți mai mult în teren”.

Jaja poate evolua pe ambele benzi, cât și pe poziția de atacant central. Brazilianul a semnat un contract cu FC Botoșani valabil până în vara lui 2023.

  • 250.000 de euro e cota lui Jaja Silva conform transfermarkt
  • 2 goluri a reușit Jaja în 14 meciuri în Liga 1, ambele împotriva lui Dinamo
  • 30 iunie 2023 e data la care îi expiră contractul lui Jaja cu FC Botoșani
ADVERTISEMENT