Sport

Jakob Vestergaard, aproape de o revenire de senzație în handbalul românesc! Cu cine negociază danezul. Exclusiv

16.04.2021 | 19:00
Jakob Vestergaard aproape de o revenire de senzatie in handbalul romanesc Cu cine negociaza danezul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Jakob Vestergaard este aproape de o revenire de senzație în handbalul românesc. FANATIK a aflat că antrenorul danez negociază cu Gloria Bistrița, una dintre echipele cu pretenții din Liga Națională. 

Jakob Vestergaard, revenire de senzație în handbalul românesc!

Danezul a mai antrenat două echipe în România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, în sezonul 2013-2014 și CSM București. Mai întâi a fost director tehnic în sezonul 2014-2015, iar pentru o scurtă perioadă în 2016 a fost antrenorul “tigroaicelor”.

ADVERTISEMENT

Gloria Bistrița s-a despărțit de Horațiu Pașca în timpul acestui sezon din cauza rezultatelor slabe de pe plan intern. Echipa este abia pe locul 8 în Liga Florilor și asta l-a costat postul pe fostul secund al lui Ambros Martin de la echipa națională.

Dublu câștigător de Liga Campionilor!

FANATIK a aflat că Gloria Bistrița negociază preluarea echipei din vară de către Jakob Vestergaard, tehnicianul danez care o pregătește pe Viborg în acest moment, club la care a obținut cele mai mari performanțe ale carierei.

ADVERTISEMENT

Jakob Vestergaard a câștigat de două ori Liga Campionilor cu Viborg, în 2009 și 2010. De fiecare dată echipa daneză a eliminat în fazele finale Oltchim Râmnicu Vâlcea. Era încă valabil vechiul format al Ligii Campionilor.

Vestergaard a învins Oltchim Râmnicu Vâlcea în finala Ligii Campionilor

În 2009, Viborg a învins Oltchim Râmnicu Vâlcea în semifinalele competiției, după 34-28 la Vâlcea și 21-21 în retur. În 2010, Viborg a învins Oltchim în finala Ligii Campionilor după 28-21 și 32-31.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2012-2013, Jakob Vestergaard a fost antrenorul celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Danezul a calificat echipa românească în semifinalele competiției, unde Oltchim a fost eliminată dramatic de Gyor: 22-24 în prima manșă, respectiv 25-24 în retur.

CSM București l-a numit antrenor pe Jakob Vestergaard în 2016 imediat după ce clubul bucureștean a câștigat Liga Campionilor. A rezistat doar câteva luni pe banca echipei, fiind demis în luna noiembrie a aceluiași an și înlocuit cu Aurelian Roșca.

ADVERTISEMENT

Pretenții mari la Bistrița! Buget de 2.500.000 de euro

În acest sezon, Jakob Vestergaard a venit în România în turul doi preliminar din EHF European League cu Viborg. Echipa daneză a pierdut în dublă manșă cu Dunărea Brăila, scor 24-26 și 28-32.

Gloria Bistrița se anunță una dintre forțele viitorului sezon. Echipa are unul dintre cele mai importante bugete din Liga Națională, 2,5 milioane de euro, din informațiile FANATIK. Iar la o asemenea investiție, pretențiile sunt la fel de mari.

  • 2.500.000 de euro este bugetul Gloriei Bistrița în sezonul viitor
  • 46 de ani are Jakob Vestergaard
ADVERTISEMENT