Fotbal intern

Jakolis şi Daniel Benzar, out de la FCSB! Șumudică: “Azi noapte făceam cu Gigi transferurile FCSB-ului”

17.08.2018 | 17:07
Jakolis şi Daniel Benzar, out de la FCSB! Croatul merge la Al Shabab în timp ce Benzar va fi împrumutat

Jakolis şi Daniel Benzar, out de la FCSB! Până să-i transfere pe Alexandru Stan și Mihai Roman, roș albaștrii au făcut și epurări în lot. Astfel, doi jucători părăsesc echipa lui Nicolae Dică până la dubla manșă din play-off-ul Europa League pe care FCSB o va disputa în compania austriecilor de la Rapid Viena. Antonio Jakolis este primul fotbalist de care se desparte Gigi Becali. Croatul va semna cu formația lui Marius Șumudică. Latifundiarul din Pipera a recunoscut că, târziu în noapte, după victoria cu Hajduk Split s-a sfătuit din plin cu fostul antrenor al Astrei. Antrenorul lui Al Shabab este cel care i l-a recomandat patronului roș-albaștrilor pe fundașul stânga, Alexandru Stan.

“Mai sunt de clarificat doar testele medicale, sper să fie ok Jakolis din punct de vedere al sănătății. Este un fotbalist pe care mi l-am dorit foarte mult și sper să mă ajute. Am vorbit încă de azi noapte cu Gigi Becali despre transferul lui. Știam că FCSB o să-l ia pe Mihai Roman. De asemenea, Gigi Becali m-a întrebat și de Alexandru Stan și i-am zis că e ok pentru el, dovadă că s-a și făcut”, a declarat exclusiv pentru FANATIK, Marius Șumudică.

Jakolis şi Daniel Benzar, out de la FCSB!

Jakolis nu a rupt gura târgului la FCSB. A ajuns la echipă după o perioadă petrecută la CFR Cluj, însă a sfârșit împrumutat în Cipru. A jucat în sezonul 2017 – 2018 la Apollon Limassol, acolo unde a bifat 46 de meciuri, a înscris 5 goluri şi a oferit 15 pase decisive. A revenit la vicecampioana României la finalul ediţiei 2017 – 2018, după ce a refuzat să rămână în Cipru. Oficialii lui Apollon Limassol erau dispuşi să activeze clauza de cumpărare în valoare de 500.000 de euro, dar croatul a dorit să revină în Liga 1 Betano.

Doi jucători pleacă de la FCSB

Al doilea jucător care pleacă de la FCSB este Daniel Benzar. Jucătorul de 20 de ani va fi împrumutat din nou după ce în trecut a mai jucat și pe la Academia Clinceni și FC Voluntari. De altfel, gruparea ilfoveană este formația care și-a manifestat și de această dată interesul pentru jucător însă cele două formații n-au ajuns la un numitor comun. Zece partide a bifat Benzar în tricoul FCSB-ului, echipă pentru care a și reușit să marcheze de două ori.

Roș albaștrii au ieșit pe plus – au bătut palma cu Alexandru Stan pe care l-au și legitimat la LPF. 300 de mii de euro a plătit Gigi Becali pentru fundașul stânga care a semnat pe 3 ani și are drept de joc chiar din etapa viitoare, cu Sepsi. Surprinzător este salariul fotbalistului care va încasa la FCSB 15 mii de euro pe lună. Alexandru Stan are mari șanse să fie titular în play-off-ul Europa League, cu Rapid Viena, de pe 23 august, după ce Marko Momcilovici s-a accidentat, iar Junior Morais este suspendat pentru partida tur. Mutarea s-a realizat  după ce transferul lui Iasmin Latovlevici, jucător care s-a antrenat cu FCSB și despre care Becali zicea că va semna, a căzut.

Stan și Roman aduși de urgență la FCSB

După ce l-au adus pe Alexandru Stan de la Astra Giurgiu, roș-albaștrii au ajuns la un acord şi pentru transferul lui Mihai Roman. Mijlocașul dreapta de 33 de ani vine de la FC Botoșani și a făcut carieră la rivalii din Giulești.

“Am vorbit cu Iftime. Am renunțat la cei 400.000 de euro pe care îi primeam de la transferul lui Golofca și l-am luat pe Roman. El nu va juca diseară. Am vorbit cu Iftime și ne-am înțeles. Duminică vine să semneze și luni e la antrenamente. Îmi place mult de el. L-am dorit și în vară, dar nu a vrut să vină. Este un jucător foarte bun”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.

1 milion de euro este cota de piață a lui Jakolis conform transfermarkt