Fotbal international

Jakson Follmann, unul dintre supraviețuitorii tragediei Chapecoense, a devenit cântăreț! Fostul fotbalist a câștigat un show în Brazilia. VIDEO

01.01.2020 | 16:03
Jakson Follmann unul dintre supravietuitorii tragediei Chapecoense a devenit cantaret Fostul fotbalist a castigat un show in Brazilia VIDEO
ADVERTISEMENT

Jakson Follmann este unul dintre cei trei fotbaliști care au supraviețuit accidentului aviatic în care a fost implicată echipa braziliană Chapecoense, pe data de 28 noiembrie 2016. Fostul portar a trebuit să își încheie cariera, unul dintre picioare fiind amputat în urma accidentului. Însă, Follmann are acum o nouă viață și a început o carieră artistică, fiind cântăreț.

Jakson Follmann, unul dintre supraviețuitorii tragediei Chapecoense a devenit cântăreț: “Sunt foarte fericit pentru ceea ce se întâmplă!”

Iar începutul carierei de cântăreț este unul perfect pentru fostul portar. Follmann a câștigat emisiunea braziliană “Popstar”, unul dintre cele mai mari show-uri muzicale din “Țara Cafelei”. Conform presei braziliene, Follmann a fost considerat mare favorit al emisiunii încă de la primele audiții.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte fericit pentru ceea ce se întâmplă. Familia mea este aici, prietenii sunt și ei alături de mine. A fost o mare provocare să fiu pe scenă și cel mai mare adversar sunt eu. Au fost zile foarte intense, însă a meritat. Nu sunt imun la emoții, piciorul meu a tremurat”, a spus Follmann după ce a ridicat trofeul.

Jakson Follman este unul dintre cei trei fotbaliști ai echipei care au supraviețuit accidentului de avion. Primul, Alan Ruschel, a revenit pe teren și a jucat la Goias în ultima parte a anului trecut. Helio Neto a fost salvat in extremis și după câteva operații suferite, doctorii au spus că ar putea să revină pe teren, însă deocamdată nu este apt pentru a juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Jakson Follman este ultimul supraviețuitor. Doctorii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul după accident și cariera în fotbal i s-a încheiat. Însă, chiar și așa, Follmann nu a renunțat la fotbal. A jucat într-un meci amical cu proteză, oferind imagini emoționante la revenirea pe gazon.

71 de pasageri au murit în tragedia aviatică în care a fost implicată echipa Chapecoense

VEZI VIDEO: 

This is incredible. Jakson Follmann, one of the three players to survive the Chapecoense plane crash, entered and scored in a friendly match.

This is incredible. Jakson Follmann, one of the three players to survive the Chapecoense plane crash, entered and scored in a friendly match. (via Esporte Interativo)

Gepostet von Bleacher Report am Donnerstag, 28. Dezember 2017

Chiar dacă a vrut să participe la Jocurile Paralimpice din 2020, Follmann a luat decizia de a merge la un show de muzică. Prestațiile sale din emisiunea “Popstar” au făcut înconjurul lumii și fostul portar a reușit să câștige concursul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO PRESTAȚIA LUI FOLLMANN DE LA SHOW-UL MUZICAL

Pe 28 noiembrie 2016, echipa braziliană Chapecoense a zburat spre Medellin pentru a disputa manșa tur a finalei din Cupa Sudamericana împotriva celor de la Atletico Nacional. Însă, pilotul a estimat greșit nivelul de combustibil și avionul s-a prăbușit în apropiere de destinație. 71 dintre cei 77 de pasageri au decedat, au fost recuperați 6 supraviețuitori, trei dintre ei fiind jucători la Chapecoense: Ruschel, Neto și Follmann.

  • 71 de oameni au murit în tragedia aviatică 
  • 27 de ani are Jakson Follmann