News

James Blunt, jefuit de doi frați români. Ce i-au furat din casă

03.02.2021 | 16:19
James Blunt jefuit de doi frati romani Ce iau furat din casa
ADVERTISEMENT

Doi frați români au fost arestați, în debutul acestei săptămâni, pentru mai multe spargeri date pe insula Ibiza, cu precădere la locuințele unor vedete și oameni bogați. Printre victime s-a numărat și cântărețul britanic James Blunt, cunoscut publicului larg pentru hituri precum „You’re beautiful”, „Goodbye my lover” sau „1973”.

Din casa acestuia au furat toate cămășile și tricourile, un ceas de buzunar ce fusese al bunicului său, butonii de aur, dar și o baionetă pe care o avea de când când era militar în Kosovo. Potrivit autorităților spaniole, banda din care făceau parte hoții a jefuit în total nu mai puțin de 12 vile.

ADVERTISEMENT

Au fost identificați și prinși de polițiști după luni întregi de supravegheri și interceptări care au făcut parte din Operațiunea „Second”. Garda Civilă încearcă acum să-i aresteze și pe ceilalți membri ai grupării infracționale.

Doi frați români au jefuit locuința cântărețului James Blunt

Hoții au luat aproximativ 100 de articole, inclusiv un covor alb și negru din piele de vacă și care nu-i plăcea soției mele, așa că bănuiesc că ar putea fi implicată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mi-au luat toate tricourile și cămășile, așa că nu trebuie să aibă un foarte bun simț al esteticii, deoarece nu sunt cunoscut pentru stilul meu.

Dar, serios, înțeleg că este o perioadă dificilă pentru mulți oameni de pe insulă și singura mea tristețe este că au luat niște butoni și un ceas de buzunar vechi care aparținea bunicului meu, precum și o baionetă din vremea mea ca soldat în războiul balcanic din 1999”,  a declarat James Blunt, adăugând că nu se afla în locuință în momentul în care au pătruns hoții.

ADVERTISEMENT

După prinderea celor doi români, anchetatorii au descoperit și depozitul în care aceștia își ascundeau prada până ar fi reușit să o valorifice. Aici au fost găsite bunuri evaluate la cel puțin 300.000 de euro, printre care două sculpturi de 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori cunoscuți, ceasuri de epocă, tacâmuri din aur și argint și bijuterii.

Pe data de 14 ianuarie, frații au spart casa artistului britanic și au furat mai multe obiecte de valoare. James Blunt locuiește de ani întregi împreună cu familia pe insula Ibiza.

ADVERTISEMENT

Simplu la prima vedere, modul de operare al hoților s-a dovedit a fi foarte eficient, având în vedere că ținteau în general case de vacanță, locuite temporar. Supravegheau cu atenție imobilele și treceau la fapte doar în momentul în care se asigura că nu mai este nimeni în ele, după ce dezactivau sistemele de alarmă.

ADVERTISEMENT