Fotbal international

James Rodriguez îi spune adio lui Real Madrid. Merge pe o sumă modică la un gigant din Premier League

28.07.2020 | 12:26
James Rodriguez ii spune adio lui Real Madrid Merge pe o suma modica la un gigant din Premier League
ADVERTISEMENT

Internaţionalul columbian James Rodriguez este foarte aproape de momentul în care va spune adio clubului Real Madrid, unde nu a putut demonstra măsura adevărată a valorii sale, pentru că nu a fost niciodată în graţiile antrenorului Zinedine Zidane.

Sosit de la Monaco pe o sumă destul de consistentă, 75 milioane euro, în vara lui 2014, James Rodriguez a primit foarte puţine şanse din partea tehnicianului francez, chiar şi atunci când în lotul lui Real se afla şi portughezul Cristiano Ronaldo, unul dintre jucătorii cu care a avut relaţii de amiciţie.

ADVERTISEMENT

Timp de două sezoane, până în vara anului trecut, între 2017-2019, sud-americanul a fost împrumutat la Bayern Munchen, care avea şi opţiune de cumpărare pentru 50 de milioane euro, însă bavarezii nu au activat-o şi pentru faptul că jucătorul nu agrea să continue în Bundesliga.

James Rodriguez lasă Real Madrid, unde niciodată nu s-a înţeles cu Zinedine Zidane

Revenit vara trecută pe Santiago Bernabeu, James Rodriguez se întorsese decis să demonstreze cine este cu adevărat, dar a fost imposibil să pună acest lucru în practică, pentru  că a avut neşansa ca pe bancă să revină inamicul său, Zinedine Zidane, care, evident, l-a ţinut mai tot timpul pe tuşă.

ADVERTISEMENT

Rodriguez ar urma să îşi încheie coşmarul de la Madrid abia în vara anului 2021, când îi expiră înţelegerea semnată în 2016 pe cinci ani.

Manchester United vrea să profite de faptul că Rodriguez e în ultimul an de contract la Madrid

Însă calvarul pare a se sfârşi mult mai repede, pentru că unul dintre giganţii din Premier League, Manchester United, a început tratativele cu Real Madrid pentru achiziţionarea columbianului.

ADVERTISEMENT

Cum acesta a intrat în ultimul an de contract şi din iarnă nu ar mai costa nici un ban şefii de la Madrid au decis să accepte un preţ foarte scăzut, numai 25 de milioane de euro, conştienţi de faptul că l-ar putea pierde gratis în scurt timp.

Cristiano Ronaldo îl încurajează să meargă în Premier League

Surprinde totuşi într-o oarecare măsură alegerea făcută de Manchester United, care are destui jucători de valoare în lot în compartimentul median, dar care s-ar justifica în cazul în care francezul Paul Pogba va pleca de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Şi prietenul Cristiano Ronaldo, din vara lui 2018 la Juventus, l-a încurajat să facă acest pas, să meargă în Premier League, deşi se ştie că jucătorul sud-american este un fotbalist de creaţie, nici pe de parte nu excelează la capitolul fizic.

ADVERTISEMENT