Sport

James Rodriguez revine în Europa. Jucătorul cumpărat de Real Madrid cu 80 de milioane de euro va semna cu o echipă de tradiție

ColumbianulJames Rodriguez va semna un contract cu Olympiakos Pireu, după ce în ultimul an a jucat la Al Rayyan, în Qatar.
14.09.2022 | 19:21
James Rodriguez revine in Europa Jucatorul cumparat de Real Madrid cu 80 de milioane de euro va semna cu o echipa de traditie
La Olympiakos, James Rodriguez se va reîntâlni cu brazilianul Marcelo, care i-a fost coleg la Real Madrid între 2014 și 2020. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Columbianul James Rodriguez se va întoarce în Europa în această toamnă, după aproape un an petrecut în Qatar la gruparea Al Rayyan.

La Olympiakos Pireu, James îl va regăsi pe Marcelo

În timpul perioadei de transferuri de vară, au existat speculații că Valencia ar fi interesată de golgeterul Cupei Mondiale din 2014, dar nu s-a concretizat nimic.

ADVERTISEMENT

Totuși, James va reveni pe Bătrânul Continent la campioana Greciei, Olympiakos Pireu, unde va fi împrumutat pentru acest sezon.

La gruparea de pe stadionul Georgios Karaiskakis, fotbalistul de 31 de ani se va reîntâlni cu brazilianul Marcelo, cu care a fost coleg la Real Madrid între 2014 și 2020, perioadă în care a câștigat două titluri în La Liga, două trofee Champions League, două Supercupe ale Europei și două Mondialuri ale Cluburilor.

ADVERTISEMENT

În 2014, James era printre cei mai scumpi fotbaliști din lume

În momentul în care a fost achiziționat de “galactici” de la AS Monaco pentru 80 de milioane de euro, James Rodriguez era unul dintre fotbaliștii cel mai bine cotați la nivel mondial.

El impresionase la Cupa Mondială din Brazilia, unde a ajuns până în sferturile de finală cu naționala Columbiei, iar Real Madrid a plătit aproape dublul sumei cu care monegascii îl cumpăraseră cu doar un an înainte de la FC Porto.

ADVERTISEMENT

În primul lui sezon, sub comanda lui Carlo Ancelotti, a fost cel mai bun mijlocaș din La Liga, dar ulterior nu s-a mai ridicat la același nivel, fiind și împrumutat doi ani la Bayern Munchen, între 2017 și 2019.

Cariera lui James a fost în picaj după plecarea de la Real

După ce a plecat de pe Santiago Bernabeu în 2020, cota lui James Rodriguez a scăzut tot mai mult. Sud-americanul a evoluat un sezon la Everton, unde s-a reîntâlnit cu Ancelotti, marcând șase goluri în 23 de apariții.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2021, columbianul a semnat cu Al Rayyan pentru o sumă confidențială, iar în 15 meciuri, a înscris de cinci ori.

Noua lui echipă, Olympiakos, joacă mâine seară în Europa League pe teren propriu împotriva lui Freiburg, după ce a pierdut în prima etapă a grupei G, în deplasare cu Nantes, scor 1-2.

ADVERTISEMENT