Sport

Jamie Vardy, performanță unică în FA Cup! Atacantul câștigătoarei, Leicester, a intrat în istorie

16.05.2021 | 11:57
Jamie Vardy performanta unica in FA Cup Atacantul castigatoarei Leicester a intrat in istorie
Sursa foto: Leicester Mercury
ADVERTISEMENT

Leicester a cucerit, sâmbătă, în premieră Cupa Angliei, iar Jemie Vardy a bifat o performanță fără precedent în cea mai iubită competiție din Regat.

În formatul actual, până la marea finală, Cupa Angliei numără nu mai puțin de 13 tururi, iar atacantul lui Leicester a devenit primul fotbalist din istorie care a jucat în toate fazele competiției.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la gruparea ”vulpilor”, în 2012, internaționalul englez a evoluat în eșaloanele inferioare, la Stocksbridge Park Steels, Halifax Town și Fleetwood Town, unde a avut parte de meciuri din tururile extra preliminare, acolo unde se aliniază echipele de amatori.

Viața de poveste a lui Jamie Vardy

Jamie Vardy a semnat primul lui contract de fotbalist profesionist în 2012. Avea deja 25 de ani și o carieră aproape ratată. Antrenorul de atunci al ”vulpilor”, Nigel Pearson, nu a rămas impasibil la calitățile fotbalistului și la transferat la Leicester.

ADVERTISEMENT

Însă, Vardy nu a fost dintotdeauna idolul tribunelor. Patronul thailandez al clubului, între timp decedat într-un accident de elicopter, povestea într-un interviu în presa din Regat, că în primele luni de când a ajuns la Leicester, fotbalistul mergea beat la antrenamente.

A realizat în cele din urmă pasul important pe care îl făcuse și a renunțat la alcool. Odată cu dezvoltarea clubului a început și ascensiunea atacantului, totul culminând cu titlul de campion în Premier League, cucerit în 2016, performanță considerată cea mai mare surpriză din istoria fotbalului englez.

ADVERTISEMENT

La începutul sezonului 2015/2016 Leicester avea o cotă de 5.000/1 la casele de pariuri pentru a triumfa în Premier League.

La finalul acelui sezon Jamie Vardy era desemnat cel mai bun fotbalist englez al anului 2016 din partea Asociației Jurnaliștilor Sportivi din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Vardy, talismanul lui Leicester

Începând cu sezonul 2015/2016 Jamie Vardy a devenit om de bază la Leicester. Prezență constantă pe lista marcatorilor ”vulpilor”, l-au transformat pe Vardy într-un veritabil talisman al echipei.

În ciuda problemelor amintite, oficialii clubului au decis să-i ofere noi angajamente ori de câte ori contractul lui se apropia de scadență. Au urmat convocările la echipa națională a Angliei cu care a obținut un meritoriu loc 4 la Cupa Mondială din Rusia (2018).

Totuși, după performanța magnifică din 2016, Leicester s-a evidențiat doar prin prezența constantă în zona superioară a clasamentului Premier League.

Calificarea în finala Cupei Angliei din acest an a fost prima din 1969 încoace, iar triumful în fața lui Chelsea poate fi considerat ”diamantul coroanei” carierei lui Jamie Vardy, fotbalistul care a parcurs toate fazele și tururile posibile.

ADVERTISEMENT