Sporturi

Jan Ullrich a fost internat la psihiatrie, după ce a ajuns din nou în arest

11.08.2018 | 14:54
Jan Ullrich a fost internat la psihiatrie dupa ce a ajuns din nou in arest

Fostul ciclist Jan Ullrich a fost internat la psihiatrie, unde îi este evaluată starea de sănătate mintală. Fostul câștigător de Turul Franței a fost arestat vineri, în Frankfurt, după ce ar fi agresat o prostituată într-un hotel de lux din Germania. Polițiștii spun că nu a existat altă soluție pentru Ullrich, care este acuzat acum de tentativă de omor şi vătămare corporală.

Neamțul a agresat o prostituată într-un hotel de lux, după ce și-a petrecut noaptea împreună cu ea. El a lovit-o şi a strâns-o de gât pe femeia în vârstă de 31 de ani. După ce a fost dus în arestul poliției, fostul sportiv a fost eliberat, anchetatorii fiind de părere că acesta nu reprezintă un pericol public. Numai că Ullrich a provocat un nou incident imediat ce a iești din arest, chiar în curtea comisariatului de poliție, astfel că s-a luat decizia internării la psihiatrie.

“Jan Ullrich a fost internat într-o clinică de psihiatrie, vineri seară, unde starea sa de sănătate este acum evaluată de specialişti. Din cauza stării sale psihice, nu a existat altă soluţie decât cea de a fi transportat cu ambulanţa la un spital de psihiatrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Frankfurt.

Jan Ullrich a fost internat la psihiatrie, după ce a ajuns din nou în arest

Jan Ullrich a fost arestat vineri, în Frankfurt, după ce ar fi agresat o prostituată într-un hotel de lux din Germania. Câștigător de Turul Franței în anul 1977, Ullrich a ajuns pentru a doua oară la poliție în decurs de o săptămână. Neamțul a dat declarații în fața oamenilor legii și după un conflict cu vecinul său. Jurnaliștii germani scriu că incidentul s-a petrecut într-un hotel de lux din Frankfurt, acolo unde fostul ciclist ar fi întreținut relații sexuale cu o prostituată, după care ar fi agresat-o. Alertați, polițiștii au ajuns repede la fața locului și l-au arestat pe Ullrich. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Frankfurt, acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor în momentul arestării. Fostul ciclist anunța la începutul acestei săptămâni că va urma un program care să îl ajute să se lase de droguri și alcool, la o clinică de dezintoxicare din Germania.

Câștigător de Turul Franței, arestat a doua oară într-o săptămână

Jan Ullrich a mai fost arestat și în urmă cu o săptămână, în Spania, după un conflict cu vecinul său, actorul Til Schweiger. Fostul sportiv, care locuiește în Mallorca, a intrat în grădina vecinului său, iar apoi a provocat o bătaie. Jan Ullrich i-a atacat pe actor şi invitaţii acestuia, care sărbătoareau lansarea filmului ”Honey in the Head”. Fostul rutier german a ajuns în pragul depresiei după divorţul de Sara Steinhauser, alături de care a fost 13 ani. În urma separării, cei trei copii ai cuplului au rămas alături de mamă în Germania.

Jan Ullrich, care a câștigat Turul Franței în 1997, a recunoscut că are probleme grave cu alcoolul și că va merge la o clinică de dezintoxicare din Germania. ”Separarea de Sara şi distanţa faţă de copiii mei, pe care nu i-am văzut de la Crăciun şi care aproape nici nu-mi vorbesc, m-au făcut să fac acest lucru şi să consum diverse chestii, iar acum regret foarte tare. Din dragoste pentru copiii mei, am decis să fac terapie”, a declarat Ullrich. Fostul mare ciclist german, care a mai câştigat şi Turul Spaniei în 1999 şi a fost campion olimpic în 2000 la Sydney, a văzut în finalul carierei cum reputaţia i-a fost afectată de implicarea sa în afacerea Puerto de dopaj organizat. În 2013 a recunoscut că s-a dopat, iar de atunci viaţa lui părea să ia o altă turnură, una pozitivă.